22 Temmuz 2019 Pazartesi

Selçuk İnan ön yargısını aşamayacağız gibi görünüyor


Mevcut kamp kadrosundaki tek 8 numaramız Selçuk İnan. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi gençleri de o pozisyon için alternatif olarak yazsak da forma ilk etapta Selçuk İnan'da. Bu isimler çok daha iyi performans göstermeleri halinde ön plana çıkacaktır. Mustafa Kapı o şansı son 20 dakika olsa da buldu, Atalay Babacan'ın oynamamasına ise şaşırdım.

Selçuk İnan, Leipzig karşısında iyi de bir maç çıkardı. İlk yarısını 1-0 önde geçtiğimiz maçın bana göre en iyisiydi. Jimmy Durmaz ve Donk'la birlikte o maç adına hiç de fena bir hat olmadı. Selçuk İnan da bu hat içinde tempoyu ayarlayan, pas bağlantısını oluşturan ve oyunu da kuran isimdi. 2. yarıda oyundan çıkmasıyla birlikte neler olduğunu gördük.

Hocanın da tercihi enteresandı aslında. Selçuk İnan oyundan çıktığında yerine giren isim Yunus Akgün'dü ve onu da 8 numara gibi kullanmaya çalıştı. Yunus Akgün'ü merkezde kullanmak yaratıcılığını ve patlayıcı özelliğini bence de yükseltebilir ama rakip kaleye daha yakın oynamalı. Orta saha çizgisinde bu zor, Yunus Akgün'den Abdülkadir Ömür çıkmaz.

Selçuk İnan sonrası topa sahip olamadık ve bir anda dağıldık. Yine de o Selçuk İnan'ı ısrarla kötü gören ve böylesine iyi oyundan sonra dahi "kötü oynadı" diyen insanlar var. Ön yargılar o kadar kemikleşti ki yorumlar değişmiyor. Mevcut kamp kadrosuna bir daha bakın, elinizde başka bir 8 numara yok.

Selçuk İnan'dan beklenti belli. Maçların son 15 - 20 dakikasında iş görür, tempo belirler, top saklar. İyi bir kamp yemesi durumunda da alternatiflerden biri olur. Altını çiziyorum, alternatif olur, öncelik değil. Şampiyonluğun geldiği Başakşehir maçını hatırlayın. Selçuk İnan oyuna girdi ve maçı tutan isimlerden biri oldu. An geliyor ve katkı veriyor işte.

Hocanın sadece bir kararına şaşırdım. Selçuk İnan 45'de çıktı, Yunus Akgün merkeze geçti konusu değil tabii bu. Hazırlık maçı, denemek istemiştir. Ömer Bayram'ın orta saha olarak oyuna girmesine şaşırdım. O girerken Mustafa Kapı ve Atalay Babacan kenardaydı mesela. Sonrasında Mustafa Kapı oyuna girdi ama Atalay Babacan'ı hiç düşünmedi.

19 yorum:

  1. Kimsenin Selçuk'a karşı ön yargısı yok, herkes olan şeyi yazıyor. Selçuk BERBAT ÖTESİ oynuyor yıllardır. Galatasaray'da top oynadığı sadece 2.5 sezon, bu adam 8 senedir burada. 25 Milyon Euro para kazandı. Seni hep takip ediyorum, zamanında hep " zamanlı ayrılık " üzerine konuştun ama Selçuk o zamanlı ayrılığı yapmadı. Şu saatten sonra da maaş düşürmesinin vs önemi yok. Takımın el freni. Sözleşme uzatmak akıl tutulması. Herhangi bir oyuncu Selçuktan daha kötü oynayamaz. Bu Celil, Atalay vs de olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet 3 sezon top oynadı, 3 sezonda da şampiyon oldun. Gelişi zaten ülkeyi kırdı attı, suyun akışını değiştirdi.

      Şu Celil, x, y daha iyi oynar yorumu da büyük klişe ve kolaycılık. Geçen sezonun Başakşehir maçı işte, son 30 dk seyri Galatasaray'a getiren adamdır Selçuk İnan. Soksana o dakika Celil Yüksel'i, neler yaşayacaksın :)

      Çok kolaycı yorum bu. Biraz bugüne bakın, bugün ne alırız diye.

      Sil
    2. 8 senede 2.5 sezon dememe az diyip 3 sezonu sanki çok büyükmüş gibi söylemen :) Ziraat Kupası maçında bile Selçuk'u oynatıp Celil'i oynatmazsan elbette Başakşehir maçında Celil'i süremezsin sahaya. :)

      Sil
    3. 3 sene sanki çok büyük değil mi. Galatasaray'ın bazı taraftarı cidden, bilemiyorum :( Üzülüyorum da.

      Kupa maçlarında Celil Yüksel oynadı arkadaşım, 11 çıktığı maçlar var. Hem yetersiz, hem tarzı Selçuk İnan'la o kadar alakasız ki. Atalay Babacan falan desen bir derece anlayacağım da, ne diyeyim.

      Tecrübe de gerekir arkadaşım, Başakşehir maçında 30 dakikalık etki seni o maçta galip kılabiliyor. Saygı, sevgi :)

      Sil
    4. Bir futbolcu 3 sene oynar 3 senesinde iyi katkı verirse mükemmel dersin, 4 sene oynar 3 senesinde katkı verirse iyi dersin, 5 sene oynar 3 senesinde katkı verirse istikrarsız dersin, 8 sene oynar 3 senesinde katkı verirse ne dersin sen karar ver ben söylemeyeyim. 7 sene boyunca Galatasaray gibi takımda ilk 11 oynamak zorunda kalan bir oyuncu bir zahmet Başakşehir maçının 45 dakikasında etki etsin. Celil iki maç oynadı hemen ne verdi ki diye cezasını kesmişsin ama 8 senede 3 sene iyi top oynayan Selçuk için saygı sevgi vs.

      Sil
    5. Celil Yüksel'i alt yaş gruplarında da çok izledim, hakkında bloga yazılar yazdım. 2 maç durumu senin oynamadı dediğin içindi. 45 dakikasında etki etsin dediğin isim şampiyonlukta pay sahibi işte. Olay şu, Selçuk İnan'a doğru oyun tanımını bulmak. Bence de anlamsız kazandı da ona bu sözleşmeyi verenleri konuşalım önce, sonra Selçuk İnan hep birlikte eleştiririz. Bugün hoca onu tutuyor, çünkü kendisi bir değer. An gelir yine katkı sağlar. Anlatmak istediğim bu.

      Tek bir ricam var, tanımadığınız, sadece genç diye ismini duyduğunuz isimleri bana satmaya çalışmayın :)

      Sil
  2. Üsteki yorumu ben yazmadım. Bunu belirteyim. Benim merak ettiğim Celil Yüksel bu ortasaha kıtlığında kampa niye götürmedik.
    Bir başka merak ettiğim Birhan Vatansever olayı nedir? Bu işin içinde bir iş var ama ben çözemedim. Senin bu konu hakkında bir fikrin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bir kolaycı yorum daha. Galatasaray seviyesinde olmadıkları için götürmedin, iyi geceler dilerim :) İş falan yok, takip etmeden, isim üzerinden yorumlama derim :)

      Sil
    2. İşte çok ezberci bir cevap daha. :)Tamam anladım Celil Yüksel olayını. Kabul ettim.
      Burhan Vatansever olayı karışık. Elden ve gözden çıkartmıştık. Bir sene sonra tekrar para verince ,dedik herhalde rotasyonda Fernandonun yerine altyapı çıkışlı bir oyuncu bulunsun dediler. Bir hafta sonra apar topar kiralanınca herkes şaşırdı. (Kendi yazılarında bile bu var. Zaten senin yazılarından haberim olmuştu) bu sene kampa götürmeyince normal bir vatandaş olarak sordum.
      Bu adam niye geldi niye gitti. Geçen sene o bir haftada ne oldu da bu oyuncunun bizim seviyemizde olmadığını anladık.

      Sil
    3. Karışık değil, seviyesi buralardan çok uzak. Birhan bir kere, adamın adını bilmiyorsun ki :( 1 kere dahi izlediğine de inanmıyorum bu arada. Ezberci diyorsun, asıl ezber yorum bu.

      32 yaşındayım, ömrüm Fatih Hocanın ülkeye kazandırdığı gençleri izlemekle geçti. Kampa almıyorsa vardır bildiği, böyle düşün biraz da.

      Geldi niye gitti açıklayayım, bilgin yok çünkü, burada öğretmek benim görevim ve misyonum. Sözleşme opsiyonunun tarihi vardı, 1 hafta daha geçse futbolcu Bandırmaspor'un malı oluyordu. Geri alma opsiyonu kullanıldı ve bu önlendi. Sonra da yine kiralandı. Performansı izlendi, maalesef yetersiz bulundu. Konu budur. Bana sorsan söylerdim, 1 yıl boşuna merakla kaldın :(

      Sil
    4. Bu bu yazıya son cevabım olacak.
      1)iPad birhan ı burhan diye düzeltiyor.
      2) söz uçar yazı kalır. (https://www.sportifcumleler.com/2018/09/birhan-vatansever.html#more)
      "Biz de bunu kullandık ve doğal olarak beklenti oluştu. Şu tabloya ise bir açıklamam yok, keşke sorma imkanım olsa."
      "Peki o zaman neden aldık, hala orada kalabilir ve bu opsiyonu gelecek sezon kullanabilirdik."
      Senin yazdığın yazıda benim duygularıma tercüman olan senin cümlelerin. Öptüm .

      Sil
    5. O gün bende de yoktu bunun cevabı, sonrasında açıklandı çünkü :) Burada eleştiri noktası ben değil, Galatasaray yönetimi. Opsiyon hakkı kullanılmış, yoksa tamamen elden çıkıyormuş. Bandırmaspor'a satılmış çünkü, geri alma opsiyonuyla. Bugün Fenerbahçeli Yasir Subaşı gibi. O da alındı, 3 yıllık imzalandı ve 1 gün sonra Kayserispor'a verildi.

      Mail atabilirsin, duruyor orada köşede. Twitter'da sorabilirsin, beni takip eden adamsın :) Utanmana, çekinmene gerek yok ki.

      Keşke sorma imkanım olsa demişim, sormuşum da sonra, bulmuşum imkanı :) Sosyal medyada yazdım da bu durumu. Biraz daha takip :)

      Sil
  3. tek 8 numaramiz o değil. 8'e ilk yazilacak isim belhanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi yazıyı okumuyor musunuz :) Mevcut kadroda diyorum, Belhanda kamp kadrosunda mı? Seri de 8 numara yoksa.

      Sil
  4. Selçuk yavaş yavaş istenilen rotasyon oyuncusuna dönüşüyor bence. Her oyuncu ilk 11 oynayacakmış diye düşünülüyor. Eğer 24 oyuncun da 11 oynayacak kalitede olsa senin takımında işi olmaz,bunu anlatamıyoruz. Selçuk geçen sene bence rotasyon adına en değerli 3 oyuncumuzdan biriydi. Öne geçtiğin maçta alırsın, oyunu soğutur, topu yönlendirir, kontraya uzun top atar. Maaşının da neredeyse 6da 1ine imza attı, niye hala haksız eleştiri var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar katılıyorum

      Sil
    2. Müthiş yorum Tevci, teşekkür de ediyorum. Benden çok daha iyi anlattın durumu.

      Sil
  5. Adama senelerdir ''kötü oynayıp 3 milyon euro kazanıyor'' denildi ama esas suçlu ona o sözleşmeyi yapanlardır. Sana yıllık 3 milyon euro teklif yapsalar sen de kabul edersin. Selçuk şu an rotasyon için gayet iyi. Son 20 dakika oynatmak için ideal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, eminim ki herkes de benim gibi görüyor. Başlık net ya, ön yargılar bitmeyecek. O noktadalar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir