3 Ağustos 2019 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Panathinaikos, hocanın düşündüğü orta saha kurgusu


Fatih Hoca'nın düşündüğü orta saha kurgusu adına iyi bir maç izledik. Seri'yi 6, Donk'u sol içte 8 gibi kullanmasına şaşırdım. Bu denklemde Donk'u 6'da beklersiniz. Seri'nin de ideali 8'dir. 2. yarıda oyuna Selçuk İnan girmesine rağmen pozisyonu değişmedi, 6'da başladı 6'da bitirdi. Fena da oynamadı, bence orayı kurtaracaktır.

Belhanda ve Seri'yi değerlendirmek adına biraz daha zaman vermek gerekiyor. Geleli henüz 3-4 gün oldu ve sezonun ilk hazırlık maçı. Belhanda da ilk yarıda kötüydü mesela, çok sayıda pas hatası yaptı ve topu tutmakta zorlandık. Seri'nin ise pas kalitesi yüksek, o anlarda kalitesini gösterdiği anlar var. 30. dakikada sonra ise baskı onun üzerinde yoğunlaşınca rakibin etkisi arttı, pozisyonlar buldular.

Fatih Hoca'nın yeni bir 8 istediğini düşünüyorum ve Banega isteği boşuna değilmiş. O 8 de sanki biraz daha hücum tarafında etkili olacak, Belhanda ise bağlantıyı sağlayacak. Pas oyunu oynamaya çalışıyoruz, bu net. Özellikle ilk 30 dakikada bunu gösterdik. Geriden tek paslarla hızlı çıkışlarımız var mesela. Genel alışkanlığa dönüştüğünde çok daha iyisi olacak.

Nagatomo'dan kaynaklı bir noksan var tabii. Oyunun ağırlığı sağ kanada yıkıldı mesela, Mariano / Jimmy Durmaz hattını çok iyi kullandık. Solda ise derin boşluklar oluştu ve Nagatomo orada hiç iyi değildi. Adem Büyük savaşıyor, mücadele halinde, onu suçlamam. Onyekuru'yu aradı o anda gözler, ya da Emre Mor diyelim. Açık alanda boşluklar olsa da hiç kullanamadık.

Forvet eksikliğimiz var maalesef. Babel orayı bir şekilde doldursa da solda çok daha iyi. 2. yarıda oyuna Erencan Yardımcı ve Selçuk İnan girdiğinde hücum tarafında artış olmadı ama ön alanda biraz daha hareketlendik. Orta sahada ise topa hakim olduk. Emre Mor sonrasında hücum açısından hareketlilik arttı. Durdurulması güç, ancak faul yapıyorsunuz ve o da kartlık oluyor.

Oturmuş ve iyi durumda bir savunma hattımız var. Orta sahada da beklenen hamle geldikten sonra taşlar tam anlamıyla yerine oturacak. Yeni bir 8 daha almamız ve bu pas oyunuyla Atalay Babacan da iyi bir alternatif olacak. 80. dakikada oyuna girdi ve 6'da defansif oyun kurucu gibiydi ama hiç sırıtmadı. Bu çocuk geldi artık, rotasyonun parçası olması zamanıdır.

Okan Kocuk'u da beğeniyorum, güven verdiği bir maç daha izledik. Büyük takım kalecisi diyelim. Elbette eksikleri var ama ayaklar temiz, ani çıkışı iyi, refleksleriyle de etki ettiği anlar oldu. Genel olarak bakınca da transferlerimiz iyi durumda. Her şey belli aslında, gitmesi gerekenler, eksikler ve ışık veren gençler.

19 yorum:

  1. Topa hic sahip olamadik ve pres yaptigimizda her seferinde o presi kirdi rakip yani tm hazirlkk maci ama s.liginde daha saglam takimlar olacak karsimizda, soyle bir takima karsi bile yaptiginiz pres cabuk kiriliyor,ben seri banega belhanda orta sahasini cok riskli goruyorum bugun ki gibi topa sahip olamadigin zamanlarda bu kadar iyi pasor,teknik ama yumusak adamlar verimli olmaz yani donk yine oynar mecbur,bu arada takim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 30 dakikada iyiydik bu konuda. Düşüş doğal, hazır olmayan birçok isim var.

      Sil
  2. ++mariano gitmesi en muhtemel adamdi bugun ise linnesin durumu ortada,hazirlik maclarinda yaptigi asistler ortada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano kampı iyi geçirdi ve temposu yükseldi. Zaten kalitesi yüksek. Devam eder umarım.

      Sil
  3. Seri 8 numarada çok daha verimli olacak. 8 oynarsa bir kere hücum aklımız daha da yükselecek. Neden 6 da ısrar ediyor hoca. Çok yanlış yapıyor. Banega yerine seri 8 de oynar. 6 ya da güzel bir transfer. Bu kadar. Seri kesinlikle 8 de oynamalı. Hoca hata yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ideali 8 ama 6'da da oynar. Hazır olması gerekiyor.

      Sil
  4. Atalay sans bulur bence artik cok sakin ve olgun oynuyor,yunus da olu topragi atmis uzerinden onuda iyi gordum,erencan cok calisiyor saha da ama cok top kayiplari yapti ve emre mor umarim uslanir, topunu oynar,cok oyuncu attirir bu cocuk umarim ihanet etmez yetenegine yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 dakikada da olsa farkını ortaya koydu. Pas ve teknik özelliği çok iyi, hiç sırıtmıyor.

      Sil
  5. 1-marcao-luyi geriden oyun kurmakta kötü degiller.seri'ye geriden oyun kur denilmis gibiydi hep al ver yapti.geride boyle stoperlerin varsa seri'yi rahat birakacaksin üçüncü bolgeye hizli gecmeliyiz o noktada da kilit pas konusur onu da seri yapar..ilerde ki maclarda o pozisyona kayacaktir 2-orta sahaya buldozer tip forvete striker tip adam lazim 3-e.mor ayakta kalmalisin,her temasta ellerin havada,burasi super lig yoksa cok cim yedirirler sahada 4-reklama tık 5-saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un 8 oynaması bozdu o yapıyı diyebilirim. Emre Mor için ise ayakta kalmalısın dediğin fauller oldukça ağır, kimse ayakta kalamaz ki çoğunda da ayakta kaldı zaten. Teşekkür ederim desteğin için :)

      Sil
    2. Hocam sende ki on yargi bence,emre mor tam tersi cok inatci ikili mucadelelerde,hemen birakmiyor kendini, senin aklinda nasil bir algi olusmussa artik..

      Sil
    3. Bence de, Emre Mor gayet ayaktaydı, kolay yıkılmıyor.

      Sil
  6. Banega'yi keske alabilsek. Ama yemin ediyorum Keusike Honda'yi Galatasaray formasiyla gørmek istiyorum. Asya'da cok buyuk ve saygi gøren bir isim. Tam bir profesyonel ve hemde bosta.. futbolcu olmanin yaninda bir de Kampbocya milli takiminin teknik direktørlugunu yapiyor. 2 yillik kisa vadeli olur ama eger bonservis verememe sorunumuz devam ederse ve Banega olmaz ise Honda tam Fatih Hoca'nin tum isteklerine cevap verebilecek bir isim. Sahada onun gibi birinu aradim cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Honda'nın mevcut durumu Avrupa'yı kaldıramayacak düzeydedir, yoksa özellik olarak dediğin gibi. Oyunun iki yönünü oynar, teknik özelliği yüksektir :)

      Sil
  7. Yine de seri 8 oynamali,sirf oyun kursun istiyorsak liberoda ki oyuncunun ozaman atalay da oynar orada,seri nin daha farkli ozellikleri var ama biz gel sen sadece pas yap diyoruz,badou neden iyi oynamadi gecen sene cunku dar alana sıkistirdik etkisi azaldi tabi ki ama seri oyle degil,top kontrolu,oyun gorusu,pas kalitesi ust duzey,yaraticilik katabilirdi takima,madem oyun kursun istiyor hoca o zaman ikiliye donmeli, donk ile seriyi yan yana oynatmali,umarim seriden verim aliriz yoksa cok yazik olacak, malesef gereksiz israrlari oluyor hocanin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurması değil 6'da, oyunun iki tarafında da katkı vermesi, sertlik katabilmesi konu. Badou iyi oynamadı, nedeni pas oyunuyla alakasının olmamasıydı.

      Sil
  8. kadro çok iyi hoca inat etmezse rahatça şampiyon oluruz. geçen fb olsa onlar, bjk olsa onlar şampiyon olurdu. 31 mart seçimi sonrası başakşehir'in yapılmaması gerektiği ortaya çıktı ve 2. sırada bulunan biz olduk. terimlik bi olay yok yani. gölge etmesin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terim olmasa şampiyon olmayı bırak ilk 3 hayal olurdu, hala nasıl terim hater'lıgı olabiliyor gs'lilerde anlayamıyorum.

      Sil
    2. Bazı Galatasaraylılar böyle maalesef, gerçi bu isimlere Galatasaraylı mı demeli, onu da tartışmalı. Dalgınlığıma gelmiş, normalde bu yorumu yayınlamam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir