4 Ağustos 2019 Pazar

Seri için de 6 mi 8 mi üzerinden tartışmalar çıkacaktır


Yeni bir Belhanda tartışması da Seri üzerinden doğacak gibi. Belhanda için 10 mu 8 mi üzerinden hala tartışılır ve işin içinden çıkılabildiğini görmedim. Seri için de 6 mi 8 mi üzerinden tartışmalar çıkacaktır. Bu tartışmalar biraz da hocanın tercihi ile alakalı olacak diyebiliriz. Galatasaray'ın orta sahaya yapacağı hamle bunu belirleyecek.

Panathinaikos karşısında Seri'nin 6 numara oynaması ve bunda ısrar edilmesi mesaj gibi. Sahada Donk gibi bir isim 8 kullanıldı, 2. yarıda oyuna Selçuk İnan da girdi ama Seri'yi 6'da izlemeye devam ettik. Transferde asıl düşünce 6'dan ziyade oyunun iki yönünü oynayabilecek bir 8 gibi. Bu da Seri / Banega / Belhanda orta sahasını anımsatıyor.

Seri'nin ideal pozisyonunun 8 numara olduğunu düşünüyorum. Pas ve teknik özellikleriyle daha ön plana çıkan bir isim. Her ne kadar oyunun iki yönünde de aktif olsa bile. Seri / Belhanda ikilisinin arkasına Bakayoko, Dourado ya da Donk'un iyisi diyebileceğimiz herhangi bir 6 gerekir. Orta sahanın arkasını süpürecek, geriden oyun kurabilecek, gerektiğinde de topla çıkabilecek.

6 da oynar ama, o konuda katı bakmıyorum. Orada oynamasının verimini de aşağı çekeceğine inanmıyorum. Orta saha yapısına ve verilecek role göre değişir bu. Pas takımı olmaya çalışıyoruz ve hazırlık maçlarında görünen o ki bunu da mümkün olan en hızlı şekilde yapmak istiyoruz. Haliyle de orta saha hattı mümkün olduğunca pasör ve oyunun iki yönünü oynayacak isimlerden oluşacak.

Seri'nin zamana ihtiyacı var. Takıma katılalı henüz 3-4 gün oldu, hazır olması gerekecek. Şu an sertlik ve tempo olarak iyi durumda değil ama pas kalitesini gösterdiği birçok an var. Temposu da beklenen düzeye eriştiğinde son dönemin en faydalı orta saha katkılarından birini almış olacağız. Fatih Hoca'nın olmazsa olmazlarından biri olacaktır.

10 yorum:

  1. Ozellikle deplasmanlarda donk gibi salt dos lara ihtiyac olacak seri ic sahada 6 onunde cift 8 kullanilabilir ama dedigim gibi deplasmanlarda sert bir dos sart olacak, umarim oyle bir oyuncu aliriz,bide zaten marcao ve mariano gibi oyun kurucun var ne gerek var bir ucuncusune,donk verkac yapiyor ceza alani cevresinde tam tersi seri yapacak o isleri hem ust duzey yapacak,hatasinda doner insallah hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk mühim yedek, kadroda olmasının faydası büyük olacak. Hocanın hatalı hareket ettiğini düşünmüyorum. Pana maçında sert bir 6'ya gerek yok mesela.

      Sil
  2. Hoca bu sene oyun içinde de esneklik arıyor o anlaşıldı. İhtiyaç halinde oyuncu değiştirmeden oyuncular arasında pozisyon değişimi yapabileceği bir planı cepte tutmak istiyor. Denemeleri bence bu amaçlı. Jimmy, Feghouli, Belhanda, Babel ve Donk bu plan için iş yapacak isimler. Seri'ye gelince zayıf rakibe karşı 6 belki ama sert bir 6 numaranın önünde 8 numara oynarsa istediğimizi alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ensekliğin zirvesi 96 - 2000 sürecinde yaşanmıştı mesela.

      Sil
  3. Gelecek orta sahaya göre değişecek sanırım Seri'nin rolü. Ama onu box to box olarak kullanmak daha mantıklı olur gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numara adı da geçiyor, yeni bir 8 de. Kim gelebilir hiçbir fikrim yok.

      Sil
  4. 6-8 numara için defalarca yazdığım America oyuncusu Kolombiyalı Mateus Uribe bugün Porto'ya transfer oldu 28 yaşında çok iyi oyuncu ayağı temiz dinamik bir merkez oyuncusu.

    Diagneden gelecek parayı Yaremcuk Samatta yerine orta sahaya Danilo Barbaosa 'ya gömerdim.

    Yaremcuk Komlicenko vb. 7-8 alıp kâr etme şansın yok, Samatta'ya +10m isteniyor o paraya alıp kâr edemeyiz. Diagne'yi 2018 ağustosunda 5m alabilirdik, 13 verince 30 golde atsa kâr edemezsin. Türkiye tavanı 20m. Ve biz iyi pazarlık yapabilen bir kulüp değiliz.

    Diagne,'den gelecek parayı doğru kullanabiliriz umarım. Falcaoya 3m bonservis Yaremcuk'a 8m verirsek parayı iyi kullanmış olur muyuz bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Seri 'yi 6'da kullanmak Ferrari' yle taksiye çıkmaya benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 liralık malzemeden 6 liralık katkı gibi duracak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir