21 Eylül 2019 Cumartesi

Falcao'ya saygısını dile getirmiş, arkasında beklemeyi de çok sorun etmeyecektir


Andone'nin sözleşmesi kaynaklı ufak da olsa bir korku var. Galatasaray'ın da bu maddeyi neden açıklamadığını hala anlamadım. Brighton, bu maddeyi açıkladığında yalanlanmadı da. Ocak ayında futbolcuyu geri çağırma hakları var. Tek taraflı bir opsiyon mu yoksa futbolcu da isterse mi gerçekleşecek bilmiyorum.

Andone'nin transferi son gün gerçekleşti ve futbolcu da Milli Takım'daydı. Kasımpaşa maçında da cezalıydı derken henüz sesini dahi duyamadık. Club Brugge deplasmanında forma şansı bulamadı, Yeni Malatyaspor maçında ise sahada bekliyorum. İngiliz basınına bazı açıklamalar yapmış, Andone'yle alakalı ilk kez bir şeyler duyduk.

"Daha fazla oynamayı hak ediyorum. Brighton'da kendime olan güvenimi kaybettim. Oraya geri dönmek istemiyorum."

"Çok daha fazla oynamayı bekliyordum. Takımda önemli bir rolümün olacağını düşündüm. Sanırım bazen daha çok oynamayı hak ettiğim zamanlar oldu. Öfkeli olduğumu söyleyebilirim, bu nedenle dönmeyi kesinlikle düşünmüyorum."

"Sezonun kalan bölümünü Galatasaray'da tamamlamak istiyorum. Burada Radamel Falcao gibi futbolcu ile oynamak benim için inanılmaz olacak. Kendimi geliştireceğim."

Röportajdaki önemli detaylar bunlar. Brighton'da belli ki işler istenildiği gibi gitmedi ve başka bir genç futbolcuya süre vermek istedikleri için kiralık transferine izin verdiler. Ne olur ne olmaz diye de Ocak ayı için opsiyon koymuşlar. Yine de amaçlarının futbolcuyu geri çağırmak olduğunu düşünmüyorum. Piyasa yaptırmaya çalışıyorlar ve bu konuda Galatasaray'ı doğru adres olarak görmüşler.

Futbolcuyu elden çıkaracaklarını kesin gözüyle görüyorum. Opsiyon bedeli yok, haliyle de futbolcunun gelişimine fazlasıyla inanıyorlar. Brighton sonrası Galatasaray tercihi Andone açısından önemli bir adım. Şampiyonlar Ligi'ne adım atacak ve kupalar kazanabileceği bir takımda. Hagi, Popescu ve Adrian Ilie gibi isimler kaynaklı da Romanyalı futbolcuların Galatasaray sevgisi malum.

Rolünü de benimsemiş, güzel olan bu. Falcao'ya saygısını dile getirmiş, arkasında beklemeyi de çok sorun etmeyecektir. Zaman içinde rolü artacaktır. Falcao'yla çift forvet de oynar, rotasyon içinde başka rolleri de olabilir. Yabancı bir forvet hamlesi pek beklemiyorduk, özellikle de son günlerde. Mevlüt Erdinç'leri konuşurken, Andone ismi fazlasıyla iddialı oldu. Beklenti var, bu transfer boşa gerçekleşmedi.

6 yorum:

  1. pazar akşamı çıkıp malatyaya 2tane çakarsa kimse şaşırmasın,nerden çıktı bu adam demesin.bir hafta evvel ispanyaya da çaktı çünkü..gareth vedatın peşindeki medyamız bahsetmedi bile tabiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vedat Muriqi popüler oldu, Andone henüz ben buradayım demedi :)

      Sil
  2. Falcao Andone ideal ikili ama bu oyuna birden geçmek ne kadar mümkün o kısım soru işareti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada geçilecek, başka yol yok. İyi futbol yok, hücum adına çözümü de bence bu.

      Sil
  3. Umarım bugünkü maçı ikinci bir hücumcuya ihtiyaç duymadan oynarız ama ben Andone'yi 10 15 dakika olsa dahi izlemek istiyorum bu akşam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone'yi çok daha fazla izleyecek gibiyiz, hatta Fenerbahçe maçı adına da koz olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir