12 Eylül 2019 Perşembe

Oynayabileceği her şampiyonada yer alması gereken bir genç jenerasyon


Müthiş bir genç potansiyelimiz var ve Türk Milli Takım'ı adına fazlasıyla umutluyuz. Futbol Arena da bu potansiyeli bizler adına listelemiş. Tabii eksikler var. Ahmed Kutucu ve Halil Dervişoğlu gibi isimler forvet rotasyonuna eklenmemiş mesela. Orkun Kökçü'nün de orta saha rotasyonunda yer alabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir geleceği var.

25 yaş ve altı dediğimiz listeye ekleyebileceğimiz farklı isimler de var yani. Şu an burada belirtilmeyecek ama gelecek yıllarda adından söz ettirme ihtimali olan birçok futbolcu var. İşin güzel tarafı da futbolcu ağırlığı genellikle Türkiye sınırları içinde yetişmiş isimler. Gurbetçiler de baş üstünde olsa da tüm ağırlığı oraya vermek bizi kurtarmazdı.

Geçmiş yıllarda da sorunlardan biri buydu işte. Ülke sınırları içinde bir dönem çok yetenekli isimler maalesef yetişmiyordu ve kafayı sadece Almanya'ya çevirmiştik. Bugün ise yine çok iyi gurbetçilere sahibiz ama ülke içinden de büyük yetenekler çıkıyor. Stoper rotasyonuna bakın, Kaan Ayhan harici herkes Türkiye altyapılı.

Star oyuncu da yetiştiriyoruz bu arada. Şu genç yapı içinde Cengiz Ünder gibi star potansiyeli çok yüksek, hatta olmaya başlamış bir futbolcumuz var. Yusuf Yazıcı'nın da eli kulağında, Fransa'ya uyum sağladığı an o da bu kategoride anılacak. Abdülkadir Ömür'ü de aday, keşke bir an önce Avrupa'ya adım atsa.

Forvette de böyle bir star isim olsun isterdim. 25 yaş altı isimlere bakınca ciddi potansiyeller var ama zaman ne gösterir bilinmez. Bu listedeki 3 forvetten çok umudum yok. Enes Ünal bir türlü olamadı ve olacak gibi de durmuyor. Güven Yalçın da Umut Bozok da ancak rotasyon olabilir. Ahmed Kutucu için bir an önce hamle yapmalı, Halil Dervişoğlu adına da bu geçerli.

Sol bekte büyük sorun var. Umut Meraş'ın Avrupa'ya gidişi önemli olsa da beklentim çok düşük. Alternatif olarak da Emre Taşdemir yazılabilir ve akla gelen başka kimse yok. Sağ beke bakıyoruz, Zeki Çelik ve Mert Müldür gibi 2 ciddi potansiyel var. Hatta Nazım Sangare de şu sol beklere oranla çok daha ciddi bir isim. 25 yaşı geçtim, genel itibarıyla da sol bekte çok büyük bir sorun var.

Kalecileri konuşmayalım bile, çok ciddi bir bolluk yaşıyoruz. Orta sahada da İrfan Can Kahveci ve Okay Yokuşlu'nun önü oldukça açık. Şu anki Milli Takım'da da direkt olarak 11'e yazacağım 2 isim. Alternatif de üretiyoruz, orada ciddi bir rotasyon oluşturduk. Hakan Çalhanoğlu dahi hala 25 yaşında, müthiş bir jenerasyon bu. Çok uzun yıllar, içinde olabileceği her şampiyonada yer alması gereken bir takımdan bahsediyoruz.

7 yorum:

  1. Konuyla alakasız ama fb'nin mahalle maçlarında aldığı şampiyonluklar veriliyor. algılar, alt yapılar, kurullar her şey ayarlandi. fb'li nihat bile o şampiyonluklarin verileceğine işaret etti. normalde o şampiyonluklarin verilmesi imkansiz ama burası turkiye işte, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rakam boyutu umrumda bile değil. 29 olsunlar gene geçeriz daha zevkli olur..

      olay baştan aşağı saçmalık. beni kızdıran bu. bi temeli yok.

      Sil
    2. beni kızdıran da göz göre göre yapılan planli ve organize kötülükler. ve tabi buna dur denilemeyeşi. öyle ki ülkenin başındaki adam sayesinde şike bile örtbas edildi.

      Sil
    3. Haklısınız, ben de yazdım. Üzerine söylenebilecek çok fazla bir şey yok.

      Sil
  2. Cengiz-Yusuf-Ømur hatti uzerinde durulmali bence. Arkalarinda Irfan-Okay. Bu iskelet kadro olmali. Stoper ve kaleci hattimiz zaten cok guclu. Birbirlerini aratmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman içinde durulacaktır da. Müthiş bir potansiyel var.

      Sil
  3. Emre Belözoğlu oynasın işte abilik yapar nasıl cirkeflesilir onu öğretir gençlere hem

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir