20 Eylül 2019 Cuma

Rotasyon beklentisi?


Bir sonraki maça direkt olarak odaklanmak durumundayız, zaman yok. Club Brugge maçı geride kaldı, şimdi Yeni Malatyaspor maçı, sonra da Fenerbahçe derbisi. Ligdeki kaderimizi büyük oranda çizecek 2 maça çıkacağız. Yeni Malatyaspor çok zor bir deplasman, 3 puan halinde büyük bir öz güven olacak. Fenerbahçe'yi de kendi sahanda yenmekten başka zaten çaren yok.

Şöyle bir avantaj var. Yeni Malatyaspor'da Bifouma, Gökhan Töre ve Fofana gibi isimlerin olmayacağı söyleniyor. 3 hızlı ve etkili kanat. Galatasaray'ın bu tarz kanatlara karşı büyük sorun yaşadığını görüyoruz. Beklerin hücumda olduğu kadar savunmada da etkisi düşük. Hücum oynamaya çalışırken geriden çok boşluk bırakıyoruz ve rakibin hızlı oyuncuları büyük bir tehdit oluyor.

Bu yazıyı da "rotasyon" beklentisiyle yazıyorum. Üst üste maçlar oynamaya başladık, zaten yaşlı bir kadroyuz ve alternatif çokluğu da bu trafik düşünülerek oluşturuldu. Nagatomo ve Mariano mesela, hem etkisiz, hem de belli bir yaş haddine geldiler. Babel desek o da hiç durmadan forma giyiyor. Feghouli ise yaz tatili bile yapmadı desek yeri. Lemina dahi zamanla yükselecek olsa da bir anda yüklenmek ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

Muslera
Şener Luyindama Marcao Ömer
Feghouli Nzonzi Seri E.Mor
Falcao Andone

Formasyon dokunuşunu mutlaka beklesem de ne zaman gelir bilmiyorum. Maç maç düşünülerek de bu tarz formasyon dokunuşları olabilir ve Yeni Malatyaspor maçında da 4-4-2 denemesi gelebilir diye düşünüyorum. Andone boşuna gelmedi, mutlaka ciddi süreler alacak. Falcao / Andone ikilisi de fazlasıyla ümit vaat ediyor.

Club Brugge maçında Feghouli'nin merkeze geçip, Emre Mor'un sağ kanada geçtiği dakikalarda da oldukça etkiliydik. Emre Mor'u da bir noktadan sonra kazanacağız diye düşünüyorum. Şu temposuz yapıyı biraz olsun hızlandırabilecek yegane isimlerden. Kazanılacaksa da böyle böyle olacak. Yeni Malatyaspor karşısında istediği açık alanları bulacaktır.

13 yorum:

  1. Muslera
    Ömer marcao christian Şener
    Durmaz zonzi seri Emre
    Falcao Andone

    YanıtlaSil
  2. Rotasyon kupa'da olur. Lig macinda hemde deplasmanda neyin rotasyonu ? Brugge maci kadrosu devam eder, 4-4-2 cok dusuk bir ihtimal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde de olur, oldu da. Bu kadro boşuna kurulmadı.

      Sil
  3. bence bu berbat zeminde falcao'ya forma vermemek lazım. büyük risk.

    YanıtlaSil
  4. Babel oynar bence.4 4 2 çıkarsak da orta sahada Lemina olur Seri yerine ama ben 4 4 2 değil de ortada Feghouli sağda da Emre'nin olacağı klasik düzeni bekliyorum.Andone de ikinci yarı girer ve Şener de mutlaka sağ bekte olacaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de yokken Babel'in oynaması mecburiyet kazandı.

      Sil
    2. 4 4 2 çıkarsak sürpriz olur çünkü Feghouli ve Belhanda yok ve Babel de oyun kuran bir oyuncu değil.O yüzden Nzonzi, Seri ve Lemina üçlüsü olur orta sahada.Sağda da Emre olur.

      Sil
  5. Muslera
    Lemina Donk Marcao Ömer
    E.Mor Seri Nzonzi J.Durmaz
    Feghouli
    Falcao(Andone)

    YanıtlaSil
  6. Bekler değişir bir de Jimmy Durmaz'in da daha fazla düşünülmesi lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Zaman içinde düşünülecektir de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir