18 Ekim 2019 Cuma

Kazanmak önemli, iyi futbol ise belki kazanmaktan da önemli


Hep diyoruz, "neşter" gerekiyor. Fatih Hoca'nın Gençlerbirliği maçının ardından söylediği sözler önemliydi. Sivasspor karşısında o sözlerin ne kadarı gerçekçi olacak göreceğiz. Kazanmak önemli, iyi futbol ise belki kazanmaktan da önemli. Kazanmak da yetmiyor çünkü, ileriye dönük umut etmek istiyoruz. Mücadele ve hareket görmeliyiz. Bunun da yolu rotasyonda yatar. Mücadele edecek isimleri sahada görmek gerekecek.

Falcao ve Lemina bu maçta da olmayacak. Her ikisiyle de alakalı sağlık durumunu bilmiyorum. Belli ki yaz döneminde kamp yememenin ve iyi çalışmamanın eksi getirisi. Açıklama olmaması kötü aslında, nedir bu sakatlığın temel sebebi? Lemina, ağızlara bir parmak bal çalıyor ve ertesi maç kadroda olmuyor. Falcao desek üst üste 2 maç oynadıktan sonra kayıplara karışıyor Bir yerde hesabı açması lazım, onun için de sahada olması gerekecek.

Feghouli, Nagatomo ve Andone de Milli Takım'dan dün dönmüş. Neyse ki öz verili isimler de var, dinlenmeden maç kadrosunda yer alabiliyorlar. Feghouli ve Nagatomo'nun bu maçta 11 başlamasını beklemiyorum. Hem yorgunlar, hem de biraz daha uzak mesafeden geldiler. Andone ise 11 başlar, o biraz daha rotasyona uğruyor ve zinde olmalı. Falcao da yokken başka çare yok. Çünkü dinlendirilmesi gereken bir de Babel var. O kadar formsuz ki Hollanda Milli Takım'ında dahi formayı kaybetti.

Formasyon konusunu bilmiyorum. Hocadan o anlamda bir dokunuş beklesek de PSG maçı harici göremedik. Sivasspor karşısında da göreceğimizi sanmıyorum. Klasik 4-3-3 üzerinden devam ederiz ama bu sefer rotasyonlu bir kadro olmak zorunda. Orada da beklediğim 11 şu;

Muslera
Şener Donk Marcao Ömer
Nzonzi Seri Belhanda
E.Mor Andone Adem

Beklerin temposu önemli mesela, tüm kanadı kullanabilecek isimler. Kaliteleri tartışılsa da tempolarıyla fark yaratabileceklerini düşünüyorum. Orta sahada ise Seri'nin dönüşü takımın pas kalitesini doğal olarak yükseltecek. Umarım Belhanda da yüzündeki durumu aşmıştır ve mücadelesinden ödün vermez. Ön alanda da çok daha hareketli ve mücadeleci bir ekip var. Emre Mor alanı iyi kullanır, Andone ve Adem Büyük'ün mücadelesi de mutlaka fark yaratır.

Sivasspor da önemli bir ekip, asla hafife alamazsınız. Galatasaray'ın ne olursa olsun, bir şekilde kazanmaya ve pozitif futbol oynamaya ihtiyacı var. Taraftar biraz daha hareket istiyor. Milli Takım arası umarım iyi değerlendirilmiştir ve o görüntüyü görürüz. Hocanın çok zannetmiyor olsam da formasyon konusunda da bir sürpriz yapmasını isterdim.

11 yorum:

  1. yine belhanda oynayacaksa neşterden nasıl söz edebiliriz ki ? bu adamin özelliği ne ya da torpili ne ? çünkü nasil oynadığının bi önemi yok, mutlaka formasi hazir; rezalet oynasın, yine ilk 11 çıkar. feghouli takımı şampiyon yapan 1 numaralı isimdi. neşter niye feghouli'ye geliyor gibi. kötü olduğu zaman direk kesik yiyor ya da oyundan alınıyor. anlamak güç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adamın özelliğini 2 senedir bilmen gerekiyor. Bu sezon kötü ama, rotasyona uğraması gerektiğini ben de düşünüyorum. Feghouli 1 numara ise Belhanda 2'ydi, bunu kabul etmeseniz de böyleydi. Feghouli yorgun, dün döndü henüz. Belhanda tüm hafta takımla çalıştı, Milli Takım'a gitmedi.

      Sil
  2. falcao için 1 ay daha beklemek gerektiğini düşünüyorum. yok eğer 1 ay içinde halâ tam randiman hazir değilse bilin ki bu adamdan hayir gelmez, bu adam bitmiş derim. keza lemina için de aynı şeyleri söylüyorum. ki hatta onun sakat olduğunu ilk geldiğinde de söylüyorlardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyeceğiz zaten, yapacak bir şey yok. Umarım Real Madrid maçında sahada olur.

      Sil
  3. içimde en ufak heves veya heyecan yok. milli takım arasında ligi hiç özlemedim. çünkü eminim yine berbat bir futbol sergileyeceğiz. hiçbir şey değişmeyecek. akşam maç sonrası yazında yine aynı şeylerden şikayet edeceksin. elbette biz de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyip göreceğiz onu, oynanmadan bir şey demem ben.

      Sil
  4. hocamızın artık saha içine konsantre olduğuna inanmıyorum. muhtemelen yönetimi, ali palabıyık'ı, medyaya vereceği mesajları düşünmüştür.

    sivas önünde nasıl iyi futbol oynarız, real'i nasıl yeneriz bunları düşünmüyor bence. o yüzden fazla umutlanmayın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne düşünüyor peki :)

      Sil
    2. açıklanan ilk 11 ile bence sen de manzarayı görmüşsündür.

      Sil
  5. Sol bek icin,zamanimda gerets ferhat oztorunu oynatmisti,f.terim de suleyman luş u oynatsin,nasil olsa digerleri de zayif,iyi oynarsa sol bek kazanmis oluruz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir