13 Kasım 2019 Çarşamba

Cafercan Aksu'yu fotoğrafta görünce de kayıtsız kalmak istemedim


Bugünlerde de gençleri bekliyoruz, o günlerde de bekliyorduk. 2000'li grubun potansiyelini yıllarca konuşsak da elimizde olan tek isim Ozan Kabak. Formayı giyer giymez potansiyelini kanıtladı ve şu günlerde daha fazlasını vaat ediyor. Yunus Akgün, Atalay Babacan gibi isimleri ise hala bekliyoruz. Recep Gül, Abdussamed Karnucu ve Emirhan Civelek gibi isimlere girmedim bile.

86 - 87 - 88 jenerasyonları da Galatasaray için böyleydi. Bu gruptan yükselebilen birçok isim oldu tabii. En önde gelen isim Arda Turan'dı. Bugünlerini beğenmesek de geçmişini inkar edemeyiz. Galatasaray'da kanıtladığı potansiyeli onu gün geldi Barcelona'ya taşıdı. Arada Atletico Madrid'le geçen müthiş bir dönemi de vardı.

Aydın Yılmaz, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun ve Mehmet Güven gibi isimlerin de hatırı sayılır bir kariyeri oldu. 2000'li grup adına konuşmak için erken, henüz 18 - 19 yaşındalar. Galatasaray'da olmasa bile en azından Süper Lig için iyi kariyerler mutlaka çıkacaktır. Gönlümüzden Galatasaray geçiyor tabii, umarım daha ciddi şans bulabilirler.

86 - 87 - 88 jenerasyonunun 1 numaralı ismi Cafercan Aksu'ydu. Fotoğrafı görünce de kayıtsız kalmak istemedim. Bugün Arda Turan için bahsettiğimiz kariyeri onun yapmasını bekliyorduk aslında. Kendi yaş gruplarında harikalar yaratsa da A takıma adım attığında görüntü değişti. Bir genç futbolcu nasıl kaybedilir sorusuna cevabı Hagi verdi.

Şampiyonluğun en kritik virajlarından olan ve evimizde kaybettiğimiz Gençlerbirliği maçında Hakan Şükür'ün yerine kurtarıcı gibi oyuna alınmıştı. O gün sonrası da Cafercan Aksu'yu bir daha göremedik. Sürekli düştü, kademe kademe. Alt liglerin yıldızıydı bir ara. Oysa potansiyeli ve seviyesi çok daha fazlasını vaat ediyordu.

Fotoğrafta bir de Serdar Özkan var. O da kendi yaş grubunun en iyi isimlerindendi. Hatta Arda Turan onun için "çalım atmayı ondan öğrendim" de diyordu. Süper Lig seviyesinde bir kariyeri oldu yine. Potansiyeli ve beklentiyi karşılayamasa da hala Antalyaspor forması giyiyor, kurtarıcı niyetine de oynatılıyor.

4 yorum:

  1. Cafercan Aksu'yu birinci lig maçında izlemiştim. Duran top kullanmak haricinde pek bir şey yapmıyordu sahada... Anladığım kadarıyla çalışma ve hırs konusunda biraz eksikti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt liglerde iyi ama üst yapıda tutunamadı maalesef.

      Sil
  2. Su adamin hakki ne cok yendi,alt liglerde bile kendini cok fazla gostrrdi,turkiye kupasi maclarinda buyuk tskimlara da bos gecmedi,gereken değer verilmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara Gençlerbirliği'ne imza atsa da olmadı o iş nedense.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir