4 Kasım 2019 Pazartesi

Ocak ayındaki ilk şampiyonluk hamlesi yükleniyor


Klasik halini aldı. Monaco'nun son maç kadrolarında Onyekuru alınmaz oldu. Kanatlı düzenden vazgeçtiler, forvet rotasyonunda da yer vermiyorlar. Monaco adına ciddi bir yatırım olsa da bugün adına şansı yok. Haliyle de Onyekuru'yu biraz daha parlatmak isteyecekler. Galatasaray'ın da Ocak ayındaki şampiyonluk hamlelerinden ilki böylelikle belli oluyor.

Babel / Onyekuru kıyası anlamında da birçok yazı yazdım. Galatasaray'ın oynadığı oyunun geçen sezonlardan çok farklı değil. Geçen sezonlarda Onyekuru ve Garry gibi koşucu isimleri vardı ama net pasörleri yoktu. Bu sezon ise pasörleri var ama bu tarz koşucuları yok. Babel'i de Onyekuru gibi kullanmaya çalıştığımız için katkı alamıyoruz.

Fenerbahçe'nin hücum düzeninde Garry Rodrigues yerine Babel'i yazsak çok daha büyük iş görür. Oyunu rakip yarı sahaya yıkıyorlar ve ceza sahası içinde de çok sayıda pozisyona giriyorlar. Babel de iyi bir bitirici, şu an Fenerbahçe'nin eksikliğini duyduğu en önemli özellik. Galatasaray da ise Babel, rakip kaleden çok uzakta topu alıyor ve hareketlenmesini bekliyoruz.

Garry Rodrigues ise şu an Galatasaray forması giyse eminim ki daha büyük katkı verirdi. Babel'i kullanım noktasında sorun var, bu da pek değişecek gibi değil. Haliyle de Onyekuru'nun transferi her gün konuşuluyor ve bu gündem bitmeyecektir. Şartlar da oluştuğunda Ocak ayındaki ilk transferi konuşmuş olacağız.

Onyekuru'nun önemini geçen sezonun Ocak ayı sonrası anlamıştık. İlk etapta "bencilliği" ön plana çıkarılsa da sonrasında "golcülüğüyle" şampiyonluğun kilit ismi oldu. Sağda Feghouli olduğunda da solda Babel olmuyor, iyice yavaşlıyoruz. Bir tarafta Babel, diğer tarafta koşucu olabilir. Ya da Babel'i direkt en önde kullanmak gerekiyor.

Mevcut düzende Andone ve Babel'in yerini değiştirsek çok daha farklı olabilirdi. Andone topu taşır çünkü, sizi sürükler, savunma arkasına iyi sarkar. Babel de fizik özelliği sayesinde sizi rakip ceza sahası etrafında tutar, topla buluştuğunda da bitirici etkisini gösterir. Mümkün olduğunca rakip kaleye yaklaştırmak gerekiyor.

18 yorum:

  1. Bruma keşke PSV'ye transfer yapmasaydı da devre arası bize gelseydi. Onyekuru da iyi ama Fatih Terim ile Bruma bambaşka bir seviye olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bonservis önerdiler, biz çıkamayız oralara :)

      Sil
  2. bu kadro şampiyonluk için yeterli değil anlamı mı çıkarmalıyız bu paylaşımından ? şampiyonluk hamlesi için transfere gerek olmadığını sen de düşünüyorsun bence. forma adaleti, düzgün formasyon ve biraz teknik-taktik antrenman yüklemesi zaten yeterli şampiyonluk için. bunları yapacak olan da teknik direktör. yoksa Onyekuru'yu alınca aynı zihniyet devam ederse bir şey değişmeyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk için yeterli olsa dahi eksik tarafları var. En iyi haliyle de bekler problem, özellikle sol. Onyekuru da her şartta gerekiyor, ne vereceğini biliyoruz çünkü.

      Sil
  3. babel 2.forvet olarak kullanırsak 4-4-2 de ekonomik de kullanmış oluruz,kanat da bekini kovalamak zorunda kalıyor ki onu da her zaman yapmıyor ve takım savunması da aksıyor böylelikle,orta saha da 4 lü bir hat hem savunmayı da rahatlatır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'nun savunma yardımı da gayet iyiydi. Direkt forvet gibi de oynayabilir, özellikle 4-4-2'de.

      Sil
  4. Dün St Etienne-Monaco macinin fransiz spikeri acik acik haber etti. Onyekuru 1,5 sene Galatasaraya opsiyonsuz kiralanacak. Fransizlar bos konusmaz abi

    YanıtlaSil
  5. Dön dolaş aynı yere geliyoruz :) Onyekuru belki ya da kuvvetle muhtemel zirve yarışında X faktör olabilir peki, ya gelecek sezon? Koskoca Galatasaray'ın günlük veya sezonluk çözümler dışında bırak uzun vadeyi kısa/orta vadeli kadro planı nedir? Ben bir taraftar olarak bunu duymak istiyorum, beni en çok endişelendiren durum bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birilerini satmalı ki kalıcı isimler almalıyız :) Satmadığımız sürece mecburen kiralık işler.

      Sil
    2. 30'una gelmiş Feghouli'yi satmalıyız.Eğer Onyekuru'yu alacaksak bonservisiyle almalıyız.

      Sil
    3. Satarız da Onyekuru'nun bonservisi zor.

      Sil
  6. hocam öyle bir hava yaratılıyorki sanki geçen yılki kadro ile harika futbol oynayarak hedefe varılmış gibi.yani onyekurulu kadro ile bundan çok fazla fark yoktu.

    ben olayın 2 ana nedeni olduğunu düşünüyorum.

    1-yanlış kadro mühendisliği.topla dripling yapan oyuncu azlığı.

    2-yaşlı ve hedefleri olmayan bir kadro

    3-teknik ekibin taktik yetersizliği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru futbol oynayarak varıldı, özellikle ligin 2. yarısında. Bu sezon da böyle olabilir.

      Sil
  7. Ben olsam Onyekuru/Bruma tarzı bir kanat alırım yoluma bakarım Babel forveti çok rahat oynar Falcao/Babel rotasyonu orayı götürür seneye de Andone yerine Ali Yavuz eklemesiyle harika olur orası.Pas oyunu istediği zaman Babel hız istediği zaman Onyekuru harika olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru / Bruma tarzı kanatlar aslında farklı. Onyekuru forvet gibi, Babel ise tam kanat :)

      Sil
  8. Onyekuru gelse dahi en büyük ihtiyaç sol bek transferi bence.Sağa zaten Linnes dönecek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir