23 Kasım 2019 Cumartesi

Podolski, benim için futbolu Euro 2016 bittiğinde bırakmıştı zaten


Podolski'nin kariyer finalini beğeniyorum. Saha içinden mümkün olduğunca uzaklaştı ve kariyeri adına kalan son detayları gerçekleştiriyor. Benim için futbolu da Euro 2016 bittiğinde bırakmıştı. Galatasaray'a gelme nedeni de Euro 2016'ya hazır olmaktı. Löw'ün bu yönde bir isteği olmuştu ve o da Şampiyonlar Ligi seviyesinde garanti olarak oynayacağı takıma geldi.

Podolski'nin transferini yıllar yılı isterdim. Tarz ve özellik olarak hem Galatasaray, hem de Türkiye'ye yakışan bir futbolcuydu. Bu tarzda Kewell'ı da izlemiştik, neler yaptığını biliyoruz. Podolski de aynı tarzda bir kanat forvet. Fizik gücü ve bitirici kalitesiyle ön plana çıkar, ayrıca ateşleyici de bir futbolcudur. Galatasaray'a geldiğinde de bunları kısmen gösterdi.

Ne yazık ki 2015 - 2016 sezonu bizim adımıza kötüydü ve erken havlu attık. Biz havlu atınca da Podolski'nin istikrarı düştü ve beklediğimizi alamadık. Euro 2016 sonrası ise hazırlık kampı dahi yapmadan takıma katıldı, devamında uzun bir sakatlık yaşadı ve istikrarı tamamen düştü. Tek tük oynadığı maçlar ve Türkiye Kupası var işte.

2016 - 2017 sezonunun Ocak ayında da Japonya'ya transferini açıkladık. Dediğim gibi, Euro 2016 sonrası zaten futbolu bırakmıştı. Japonya'ya gitmek kafasında vardı zaten, bunu da uyguladı. Saha dışı detayları sever, renkli bir kişiliktir. Orada da Tsubasa'dan yürüyerek bir kariyer yaptı. Yine sakatlık dönemleri var ve kendi kalitesinden uzaktı.

34 yaşında aslında. Böylesine iyi çalışan ve fizik gücü iyi bir ismin hala yapacakları olabilirdi. Tercih etmedi ki saygı duymak gerekiyor. Şimdi de Polonya'nın Gornik Zabrze takımına transfer olacak. Polonya asıllı bir isim zaten, orada da oynamadan bırakmak istemedi. Bir de Polonya'da da dönerci dükkanı açacakmış. Memleketine de yatırım yapmadan bırakmayayım demiş olmalı.

Kafası futbolda olsa, bu işi de Köln'de bırakırdı. Köln'ün çocuğudur, kariyerinin en güzel adımlarını orada atmıştır. Fatih Hoca'yla birlikte izleyemediğim için üzüldüğüm futbolculardan. 4-4-2'lerin ideal tamamlayıcısı olabilirdi. Bugün Babel için bile ne hayaller kuruyorum. Oysa o pozisyonun en ideal tarzı Podolski'nin.

5 yorum:

  1. Kadro kalitesinin çok iyi olmadığı bir dönemde geldi ama şu da var ki o kadro bile şampiyonlar liginde mac kazanmıştı dönem dönem iyi oynardı umut vad ederdi. 34 yaş cok fazla değil sağlam da fiziği var istese oynardı daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynardı ama bıraktı işte, alacağını aldı :)

      Sil
  2. gelsenkirşenden selamlar..dünyada Türke hatta kolombiyalıya ençok benzeyen alman bu:podolski..döner kesmesinden belli..adam yine de oynadı,yatmadı..
    türkiyede şampiyon olmanın sırrını açıklıyorum:sahaya 11almanla çıkmak..bayern kariyerli,milli yada yıldız olmaları da şart değil,bundesligadan altın,gümüş bile değil bronz karmaya girmiş 11oyuncuyu getirin yeterli..niye olmasın?9fransızla çıkmadıkmı hiç maça? birde bunu deneyelim..
    ya tutarsa?

    YanıtlaSil
  3. Ben sağlam fiziği olduğunu düşünmüyorum ve o da bunun farkında olduğu için bırakıyor bence.Yani şu an istese dahi üst seviyede performans veremez

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir