20 Kasım 2019 Çarşamba

Tottenham, Mourinho'yla birlikte ne denli kabuk değiştirecek?


Gerçek anlamda bir "taht oyunları". Pochettino'nun ayrılığına ihtimal vermediğim gibi, onun Mourinho uğruna gönderildiğine hala inanamıyorum. Mourinho / Tottenham durumunu hala kafamda oturtamamış olsam da adam ilk idmanına çıktı bile. Futbolda olmaz diye bir şey yok. Özellikle de duygusallığa hiç yer kalmadı.

Bild'e göre, sezon sonu için Pochettino Bayern Münih'le anlaşmış bile. Şu sıralar Almanca dersler alıyormuş ve sezon sonunda göreve başlayacakmış. Bunu bekliyordum mesela. Gitmesi gereken 3-4 takım vardı ki biri de Bayern Münih'di. Çok başarılı olabileceği, hatta Tottenham'la finalinden döndüğü Şampiyonlar Ligi'ni kazanabileceği bir takım.

Tottenham'a bakınca ise kabuk değiştirecekler gibi. Tottenham'ın sahibini genellikle cimriliği üzerinden konuşuruz. Geçen sezon transfer dahi yapmadan Şampiyonlar Ligi finali oynamışlardı. Diğer Premier Lig takımlarına oranla çok büyük paralar harcamazlar ve bu durum da eleştiriliyordu. Pochettino'ya onca teklif gelmesine rağmen orada kalması da şaşırtıcıydı.

Mourinho'yu da transferde büyük paralar harcamasıyla hatırlarız. Manchester United'da dünyaları harcasa da kulüp istenilen düzeyde olamadı. Tabii orada hedefler çok daha büyük, şampiyonluk parolasıyla yola çıkıyorsunuz. Tottenham ise daha makul hedeflerle yol alacaktır. Şampiyonluktan ziyade Şampiyonlar Ligi hedefi gibi. 

Zaman içerisinde yukarıya oynanabilir. Bunun için de bazı şartların oluşması gerekiyor. Guardiola'nın ayrılığı konuşuluyor mesela. Gerçi yine de Klopp ve Lampard gibi hocalar olacak, aradan sıyrılmak yine zor. Tottenham'ın kabuk değiştirmesini bekleyeceğiz, bakalım nereye doğru evrilecekler. Daha da önemlisi Mourinho'nun hatalarından ne kadar ders aldığı ve günümüz futboluna ne kadar odaklandığı.

Yine de Tottenham tercihini pek anlamadım. Ne kadar büyük bir takım olsa da yerleri belli. Mourinho ne kadar düşüşte olsa da ismi çok büyük. İlla bu tarz bir hareket yapacaksa da Dortmund'a gitmesini isterdim. Bundesliga, Seria A ya da La Liga'nın şu aşamada daha doğru olduğunu düşünüyordum. Premier Lig ateşten gömlek ve Mourinho'nun da oradaki son günleri hiç güzel değil.

6 yorum:

  1. asıl ;
    mourinho,tottenham ile birlikte ne denli kabuk değiştirecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, o durum da kenarda kaldığı sürede ne denli geliştiği ve hatalarından ders aldığıyla alakalı.

      Sil
  2. Tottenham bundan sonra aşağı doğru bir inişine devam eder ve yine standart orta sıra üstü ama top6 da olmayan premier lig takimi havasında devam eder.

    YanıtlaSil
  3. Mourinho umarım defansif bir futbol oynatmak istemez.Eğer inat edip defansif oynatırsa bu serüveni de pek uzun sürmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmadığı sürede arınmış ve kendini geliştirmiştir diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir