11 Ocak 2020 Cumartesi

Altay maçının en güzel yanı Emre Akbaba değil miydi?


Altay maçının en güzel yanı Emre Akbaba değil miydi? Çok ciddi 2 sakatlığın ardından geri dönmek çok zor ve Emre Akbaba'nın da bu sakatlıklar kaynaklı ürkek oynamasını bekliyordum. Doğaldır da. Kendinizi biraz daha sakınır, çok riske atmazsınız. Emre Akbaba ise Altay maçında oldukça hırslı ve mücadele içindeydi. Kendisini sakınmadı ve işin savunma tarafında da oldukça işin içindeydi. Birçok kez rakibini kendi yarı sahasında kovaladı.

Bu sezonu da gözden çıkarmıştım. Uzun sakatlıklar çünkü, hazır olması belli bir süre alacaktı. 1 aydır takımla çalışsa da maç pratiği farklı. Altay maçında gördük ki Emre Akbaba'yı direkt olarak rotasyona yazacağız. En azından fizik anlamda hazır gibi.Şu an 90 dakikalar olmasa da kenardan geldiğinde etki edecek gibi. Haliyle de iyi bir hücum kozu daha kazanmış oluyoruz. Taylan Antalyalı / Emre Akbaba'yla birlikte iyi bir yerli rotasyonu oluştu.

Hücum ezberi zamanla yerine gelecektir. Futbolcular değişiyor, o da ister istemez gerilemiş durumda. Altay karşısında rakip ceza sahasına 2-3 kilit pas denemesi vardı. Emre Akbaba'nın olayı da bu zaten, rakip ceza sahası etrafındaki etkisi yüksek. Kendisi forvet özellikli bir 10 numara. Attığı golle topa istediği gibi vuramasa da orada işte. Bunların sayısı artacak, Emre Akbaba'nın anlamı biraz da tabela. Transfer edildiği gün de bunları yazıyordum.

O an "lüks" gibi görenler vardı. Oysa böyle bir yerli acil ihtiyaçtı. 11'e yazılabilecek 1 yerli önemliydi ve Galatasaray'ın hücum tarafında tabela sorunu vardı. Şanssız sakatlıkları yüzünden ilk 2-3 hafta hariç o katkıyı alamadık. Bu sezon da aynı sorunlar var. Gol noktasında sorun yaşıyoruz ve hücum organizasyonu bir türlü oluşmuyor. Takımı sürükleyecek, gol anında ortaya çıkacak futbolcu sorunu da var. Emre Akbaba, tüm bunları çözmek adına güçlü bir alternatif.

Galatasaray'ın 10 numara transferine ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum. Belhanda kalsa da, gitse de durum bu. Taylan Antalyalı / Emre Akbaba bence iyi bir yerli rotasyonu. Yazın da Mert Hakan Yandaş'ı oraya bekliyoruz. 3 iyi yerli oluyor ki oraya x yabancı lüks kaçar. Belhanda kalırsa da rotasyonda güçlü bir parça, şampiyonluk için savaşacaktır. Şu rotasyonda daha çok Seri'nin alternatifi gibi kalacaktır. Altay maçının 2. yarısında Emre Akbaba 10, Belhanda 8'e daha yakındı.

9 yorum:

  1. Direkt Falcao'nun arkasında oynadığında çok daha fazla verim alabiliriz. Hem kilit paslar hem de içeriye yapacağı koşularla. Biz 4-3-3'un orta üçlüsünde oynatmaya çalışıyoruz onu orda da yetersiz kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 oynamadık aslında, 4-2-3-1'e yakın bir kurguydu. Özellikle Akbaba girince.

      Sil
    2. 4-2-3-1 oynuyoruz artık

      Sil
  2. kendini sakınsa hiçbir şey demem. ama o yerden yere atladı. hem de böyle bir maç için. helal olsun sana be.

    keşke 4-2-3-1 nefretinden vazgeçse terim. 10 numara emre olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1'e yakın oynuyoruz aslında, oraya doğru evriliyor kurgu :(

      Sil
  3. Beni en çok mutlu eden şey de açıkçası hocanın artık 4-3-3 den vazgeçip 4-2-3-1 e geçmesi oldu,bu sistem Taylan ve emre akbaba gibi oyuncuları ön plana çıkartır,4-3-3 den gına gelmişti

    YanıtlaSil
  4. Formasyon değişikliğini sadece burada görürüz. Lig başlasın dizer yine 4 3 3 salar takımı sahaya Terim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir