30 Ocak 2020 Perşembe

Berat Özdemir & Galatasaray, bence bu futbolcu direkt olarak Avrupa yapacak


Sezon başında Eskişehirspor'dan Mehmet Özcan'ı istiyorduk. Yaz boyu transferini konuşuyorduk ve son dakikaya kadar da bu transferi zorlamıştık. 6.5'dan 8 diyeceğimiz, teknik özelliği yüksek bir orta sahaydı. Sonrasında biraz da takımın durumuyla alakalı toparlayamadı ve beklenen etkinin uzağında. Diğer konuşulan isim de Gençlerbirliği'nden Berat Özdemir. Bence çok daha ciddi bir potansiyel ve gümbür gümbür ilerliyor.

Bu tarz futbolcular 4 büyüklere uğramadan direkt olarak Avrupa'ya gider oldu. Berat Özdemir de o potansiyelde bir futbolcu. Gençlerbirliği adına en istikrarlı futbolculardan biri. Yaşı henüz 21 olsa da oldukça olgun ve güvenli yükseliyor. Onun da direkt olarak Avrupa'ya gitmesini bekliyorum. Gençlerbirliği oldum olası bu tarz futbolcuları çıkarmış ve önemli yerlere getirmiştir. Mert Çetin'in ardından sora da Berat Özdemir var.

Galatasaray'la adını geçiren bazı medya oluşumları olsa da bu transferin şu aşamada ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir kaynak yok çünkü. Ciddi bonservis bedelleri konuşulacaktır, özellikle de Ocak döneminde. Kaynak yaratamadık ki böyle bir transfer düşünelim. Kiralık + zorunlu satın alma opsiyonu gibi şartları da her takım kabul etmez. Özellikle de Türkiye içinde zor ihtimaller. Yazın dahi zor derdim, bence bu futbolcu direkt olarak Avrupa yapacak.

Transferi gerçekleşse orta saha için öyle kıymetli alternatif ki. Oyunun iki yönünü oynar, hem teknik, hem de defansif özellikleri iyi, oldukça özellikli bir orta saha. Mücadele gücü de yüksek, hem de sizi ileri taşır. Lemina'yı tutamayız özelinden düşünürdünüz, orayı yerli bir potansiyelle geçebilirdiniz. Böyle bir yetenekten bahsediyorum. Transferi için eminim ki herkes hayal kuracak ama direkt olarak Avrupa'yı düşünecektir. Milli Takım'a da vereceği çok şey var.

6.5'dan 8'dir ama orta sahanın her noktasında kullanırsınız. Böyle yetenekler çok fazla bulunmuyor, keşke biz de kendi bünyemizden bulabilsek. Bizdeki gençler bir noktada tıkanıyor ve fiziksel gelişimleri sorgulanıyor. Şans da bulmak önemli tabii, en azından oynayabilecekleri yerlere gitmeleri, tabir-i caizse dayak yemeleri gerekiyor. Yerli konusu önümüzdeki zamanlarda daha önemli yer konu olacak.

12 yorum:

  1. West ham da ki rice a benziyor tarz olarak

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Özcandan bahsettin, evet takımla alakalı performansı düşmüş olabilir ama potansiyel olarak geçen sene istediğimiz oyuncu bu oyuncu değil mi? O zaman neden hazır fiyatı da düşmüşken böyle bir oyuncu bağlamak yerine başka oyunculara yöneliyoruz? Yanlış anlaşılmasın, Beratı da alalım ama Mehmeti de alalım ne zararı olabilir ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun şu, ağır futbolcu. Nzonzi'de yaşanan sorun onda da yaşanabilir. Bu yapı içinde bir temposuz ismi daha kaldırmak zor.

      Sil
  3. beratın gs'ye veya başka bir takıma transferi olacak olsa ilk biz gençlerliler duyardık zaten çok kalabalık bir camia değiliz.. sanıyorum ki sezon sonu italya yapacak 1-2 teklif sezon başında bile vardı. gs'ye transferi pek mantıklı olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz tabii, ben de bunu yazdım. Avrupa'ya gidişi olası.

      Sil
  4. zaten transfermarkt değeride 2 milyon avro olmuş şimdiden.

    ozak kabaktan gelen para cagne ye gitti maalesef.maaş da cabası.aslında kulüp doğru yönetilse ffp olsa bile satacağın oyunculardan kazandığın para ile berat ı ve daha başka gençleri alman işten bile olmaz.ödeyeceğin bonservis en fazla 2-3 milyon avrodur.düşük maaş verirsin ayrıca.

    cagne nin maaş+bonservisi ne kadara geldi toplamda.

    ikincisi

    bu tarz gençlerin transfer edilmesinin efektif olması için kadro mühendisliğinde en fazla 7-8 oyuncu tecrübeli olacak 23 kişilik kadroda.diğer oyuncular genç olacaklar.ki süre alabilsinler 1000+ dakika.

    sen kadronu 20 tecrübeli ve yüksek maaşlı oyuncu ile doldurursan bu gençlere sıra gelmez haliyle.transfer etsende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfermakt'a kafayı çok takmışsın, maç izlemeni, futbolcuları öyle tanımanı öneririm.

      Sil
  5. Sürekli almakla bu işler nihayete ermiyor. Oynatmak veya oynamasıni saglamak gerekiyor. Mesela Erkan suer i aldin. Emre akbaba Taylan Atalay bu yerin oyunculari. Daha yerin asıl külfetli sahibi belahanda durup dururken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U19'a aldın şu an, bekle derim :) Geleceğe dönük adım. Fatih Hoca kazandırdığı futbolcularla nam salmış bir teknik adam.

      Sil
  6. Merih ve Çağlar'dan sonra gençlerin hedefleri artık 3 büyükler değil Avrupa... Orda tutunamayanlar bile kolay kolay buralara gelmez bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir