27 Ocak 2020 Pazartesi

Solda Saracchi varken, sağda Mariano iyi bir dengeleyici oldu


Linnes'in sağ bekten daha iyi bir sol bek olduğunu düşündüğümü yazmıştım. Sol bekte çok iyi kat ediyor çünkü. Orta sahaya dönüşüyor ve rakip ceza sahası çevresinde çok etkili. Sağ bekte ise çizgiyi kullanmasında sorun olabiliyor. Aynı şekilde kat edemedi mesela, pas oyununda kayıp. Saracchi de sol bekte hücumu düşünürken, sağ bekte onu tamamlayabilmek daha iyi bir düşünce olabilir. Linnes de hücum düşünüyor, tempo olmazsa olmazı.

Mariano'dan umudu kesmiştim ve gitmesini bekliyordum. Sanırım hepimiz de aynı düşüncedeydik. Ligin ilk yarısında en çok eleştirdiğimiz ve gitmeli dediğimiz futbolcuların başında geliyordu. Tempo büyük problemdi ki takımı ağır kılan isimlerden oldu. Linnes'den yana beklentimin yüksek olması da etken. Pas oyunundan biraz daha tempoya doğru geçeriz diye düşündüm. Linnes de temposuyla fark yaratabilirdi.

Linnes iyi dönemedi. Doğaldır da, çok fazla maç eksiği var. Fiziği sırıtmasa da ritmini kaybetmiş. Linnes için zaman gerekiyor. Gerçi Linnes'le alakalı yaptığım yorum Donk için söylediğimle aynı. İyi bir yedek, iyi bir joker, sorunsuz, her takımda olması gereken isimlerden. İstikrarlı olarak iş 11 oynamaya döndüğünde ise kalite noktasında sırıtmalar olabiliyor. Bir de öyle yıllık ücretler alıyorlar ki ilk 11'in olmazsa olmazının alacağı rakamlar.

Mariano'nun oyun aklı ve kalitesine söyleyeceğim bir şey yok. İyi bir pasör ve geriden oyunu iyi kuran bir sağ bek. Biraz temposu olduğu günlerde ligin en iyisiydi. Kalite anlamında Eboue'nin önüne koymamız da bundan. Takımın temposu sıfırlandığında Mariano da o akımın en önemli temsilcilerinden oldu. Takımın temposu yükseldiğinde ise oyun aklının artısını yaşadık. Solda Saracchi varken, sağda Mariano onu oldukça iyi tamamladı.

Saracchi'nin olmazsa olmazı hücum. Sürekli bindiriyor ve bundan geri durmuyor. Solda böyle bir futbolcu varken, sağda onu tamamlayabilecek daha dengeli bir bek kullanmak mantıklı. Mariano da bu tempolu takım içinde o dengeleyiciliği iyi uyguladı. Geriden oyun kuruyor, çıkması gereken zamanda çıkıyor ve pas kalitesini yukarı taşıyor. Sezon sonuna kadar da bu şekilde idare edebileceğini düşünüyorum.

19 yorum:

  1. Saracchi ye 2.yarida ve feghouliye ilk yarıda bir ara pası var..10 numaraların atacağı paslar onlar acayip gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano teknik olarak eleştirilmez zaten. Sorun temposuydu. Hareketli takımla bunu aşabilmiş olacağız.

      Sil
    2. Garry gibi oyuncular varken en son böyle toplar atıyordu, dediğin gibi hareketli oyuncular pasör oyuncuları rahatlatıyor,seri de mari gibi bundan nasiplendi

      Sil
    3. Onyekuru da bu anlamda büyük artı sağlayacak.

      Sil
  2. kalite anlaminda nasıl eboue'nin önünde ? eboue türkiye'ye oynayan yerli-yabancı farketmeksizin 1 numaralı sağ bektir. mevkisinde 'top class' bi isimdir tıpkı sneijder vs gibi. mariano ise bi alt sınıfa girer. sevilla, gs ayarındaki oyuncular gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bireysel kalitesi Eboue'nin önünde.

      Sil
    2. Eboue Arsenal'de yedek sag bek diye bakiyorlardi yillardir. Mariano Hem Bordeaux'te Hem Sevilla'da hemde bizde hep ilk 11 icin sag bek oldu. Barcelona Dani Alves'ten sonra Mariano'yu istemislerdi. Avrupa birligi pasaportu olmadigi icin transfer gerceklesmemisti. Bence Eboue bir alt sinifti. Mariano bize 27-28 yasinda gelseydi gørurduk hepimiz farki.

      Sil
    3. mariano'da iyi ama bence eboue bi tık daha iyiydi. mariano fazla pasörlüğe odaklanan bi isim, çok nadir çalım atar. eboue ise topu aldığında direk rakibini karşısına alır, bire bir oynardı ağırlıklı olarak ve tabi büyük ihtimalle o çalımı atardı. hele ucl finalindeki barcelona maçı; otobana çevirmişti o kanadı

      Sil
    4. Mariano net daha kaliteli. Eboue ise Galatasaray'daki görüntüsüyle daha istikrarlıydı. Eboue daha joker, Mariano sağ bek sadece.

      Sil
    5. twitter'da 15binlik sayfan var abi :) bi anket açar mısın ? Eboue mi Mariano mu daha kaliteli diye

      Sil
    6. Transfer dönemi sonrası daha detaylı konuşuruz :)

      Sil
  3. geçen yazdan beri mariano gitmeli dedim linnes i savundum.
    ama mariano bambaşka özelliklere sahip. artık kabullenmeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da sezon sonuna kadar tabii, yaz dönemi bek hamlesi konuşuruz.

      Sil
  4. sivas'ı geç. 4 puan önde fb var diye ağlayacaksak zaten bitmişiz demektir.
    biten bir şey yok. adam gibi top oynayalım yeter.
    nazar değmesin her oyuncu katkı vermeye başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, geçen seneki konumdayız. Tek fark rakip fazla.

      Sil
  5. Linnes için yine kadroya dahil edilmeme ihtimali varmış diyorlar ?

    YanıtlaSil
  6. Umarım takım ona ayak uydurur tempo konusunda. O Türkiye standartlarına inerse zamanla kötü olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyduruyor da aslında, tempomuzu yükselttik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir