6 Şubat 2020 Perşembe

Öyle tercihler vardı ki sizi ezberinizin dışına çekti


Kupa ciddi bir hedef miydi emin olamadım. Lig şampiyonluğu yarışı da devam ediyor ama Avrupa devam etmiyorken Türkiye Kupası'na daha ciddi odaklanırız diye düşündüm. Yine rotasyon gelir de, en fazla 3-4 isim üzerinden döner. Emre Akbaba yerine Taylan Antalyalı, Ömer Bayram yerine Onyekuru gibi hamleler diyeyim. Galatasaray ise Alanyaspor deplasmanında neredeyse takım halinde rotasyon halindeydi. 

Sadece rotasyon da değil bu. Öyle tercihler vardı ki sizi ezberinizin dışına çekti. Net bir 9 olmadan 4-2-3-1 oynamaya çalıştık. Hücumdaki dörtlü sadece pozisyon değiştirdi, oysa çok daha sık bu değişimi yapmalı. Bu da ezber işi, kurgunuz bu şekilde işlemeli. Galatasaray'ın bundan sonra böyle bir şey oynayacağını düşünmüyorum. Geçen sezon elinde forveti yokken bile "sahte 9'lu" bir düzen uygulamadı.

Neredeyse herkes rotasyon halindeyken de takımın uyumu düşüyor. Alanyaspor ciddi bir takım ve tam takım oynadılar. Onlar adına da müthiş bir maç geçti diyemesem de sonucu aldılar. Galatasaray ise sonuç almak için bir şey oynayamadı. İsyan eden bir tek Lemina vardı, 2-0 sonrası ileri nasıl top taşıdığını izledik. Bir de Onyekuru deriz, 90 dakika çalıştı ama bir an olsun pas alamadı. Onyekuru ezberini takımın yeniden hatırlaması gerekiyor.

Tuzlaspor deplasmanında Muslera oynuyordu mesela, Alanyaspor karşısına ise Okan Kocuk'la çıktık. Hatası var diye yazmıyorum bunu, bakış açımızı anlatmak açısından yazdım. Ahmet Çalık, Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı, Jesse gibi isimler bir arada olunca da takım uyumu diye bir şey izleyemedik. Hatta bazı isimler neden şans bulamıyor özelinde güzel bir maçtı. Jimmy Durmaz başta olmak üzere.

2-0'lık skordan geriye dönmek zor. Alanyaspor iyi bir takım ve rakibin alacağı riski iyi değerlendirecek bir takım. Biz de lig mücadelesi içinde bir de kupaya odaklanırken eforu çok yükseltmeyiz gibi. Buradan 2-1 dönebilsek görüntü değişirdi ama bugün zor. Alanyaspor'a kaybetmeye çok da üzüldüm diyemem, şu an ben de kupaya pek odaklanamıyorum. Lig şampiyonluğu daha mühim duracak. Tüm kulvarlar adına yüksek mücadele için kadro derinliği iyi sinyal vermiyor.

4 yorum:

  1. Maddi getirisi yok. Çok fazla prestiji de yok. Açık ara en fazla Türkiye kupası olan da biziz. Tamam, Galatasaray yarıştığı her kulvarda kupayı hedefler, ama bu sezon lig maratonu çok daha zor ve biz bazı oyuncuları korumak zorundayız. Çünkü alternatifleri ile aralarındaki form ve kalite farkı ben diyeyim bir boy, siz diyin iki boy. Sanırım lige odaklanmak ve kupadan elenmek bizim için hayırlısı olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa varsa iddia iyidir ama lig şampiyonluğu bu kadar zorluyken de odak oraya kaydı.

      Sil
  2. 2-0 dan çevirmek çok zor o kadar yıpranmaya değer mi ona bakmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar zorlamayacağız diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir