27 Nisan 2020 Pazartesi

Bruma & Galatasaray, PSV'deki durumu Ocak ayında da tartışılıyordu


Bruma'nın PSV'deki durumu Ocak ayında da tartışılıyordu. Takımdan gönderileceği yönünde resmi açıklamalar yapılmıştı. O gün de Galatasaray'a dönebilir mi diye düşünmüştüm. Fatih Hoca'nın belki de en ciddi yatırımlarından biriydi ama birlikte çok kısa bir süre çalışabildiler. Daha uzun çalışabilmiş olsalar eminim ki Bruma'nın gelişimi de çok daha erken başlardı. O gün için kötü bir yatırım olmasa da sonrasında yaşananlar işleri istenilen düzeye getirmedi.

Ciddi sakatlığı, Prandelli / Hamza Hamzaoğlu dönemleri, arada parçalı bulutlu Real Sociedad günleri derken "hayal kırıklığı" olarak bakıyorduk. Riekerink'in düzeninde ise potansiyelini ciddi anlamda ortaya koymuş ve o hücum fakiri takımda neredeyse tek başına takım kıvamına gelmişti. Çok gol atmış olabiliriz de, organizasyon olarak sorunluydu hücum. Bruma da çoğu maçta kilidi tek başına açtı.

O performans sonrası da 15 milyon avro'luk bir bonservis kazandık. Gelişimini daha erken ve doğru sağlasak, araya da Şampiyonlar Ligi etiketi ekleyebilsek rakam büyüyecekti. Yine de 15 milyon avro o günün şartları adına iyi. Zarar etmedik, ufak da olsa kar bile var. "O gün için kötü bir yatırım" değildi dememin nedeni bu işte. Bonservisi yüksek olsa da yıllık ücretini düşük tuttuk. Bu sayede elden çıkarmak daha kolay oluyor.

Leipzig'de de 2 yılda beklenilen seviyeye gelemedi. PSV de onu bu sezonun başında 15 milyon avro'ya aldı ama yine beklentiyi karşılayamadı. 18 lig maçında 3 gol 3 asist, Avrupa Ligi'nde ise 6 maçta 1 asisti bulunuyor. Henüz 1 yılı tamamlayamamış olsa da ayrılığı güçlü ihtimal. Medya da direkt olarak Galatasaray'la adını andırmaya başladı. Gündeme ciddi anlamda girmesi maddi şartlara bağlı olur. İstenilen bonservise çıkmak zor. Kira ise bir ihtimal.

Bir de Onyekuru'nun durumu var. Kalacak mı gidecek mi bilmiyorum. Kalması halinde, Bruma gibi bir transfer düşünülmez. Bruma'yı sağ kanatta düşünmem, verimi yüzde 50 düşüyor. Bunu Galatasaray'da da görmüştük. Onyekuru forvet, Bruma ise direkt olarak kanat özellikli. Bruma'nın kat etmesi adına solda oynaması gerekecek. Onyekuru'nun olmaması halinde ise Bruma'nın kiralık şartları mutlaka araştırılır. Fatih Hoca kendisini sever, hayır diyeceğini düşünmüyorum.

28.03.2020 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Onyekuru Monaco'dan ötürü zor görünüyor. Ben o yüzden Bruma'nın dönmesini isterim. Takım şu an Bruma'nın en son bizde oynadığı sezondan çok daha iyi durumda, o yüzden daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monaco'da da kalma ihtimali pek yok. Belki oradan bir şans doğar.

      Sil
  2. bence onyekuru bizimle devam edecek. o nedenle sağ kanat gerekiyor. bruma da sağ kanatta oynamayı sevmiyor. uyumsuz bir ikili olur.

    bu arada sana aynen katılıyorum. insanlar erotik sahneler üzerine geyik yapıyor sürekli. oysa spartacus mükemmel bir dizi :) hatta şöyle detay var. bütün sezon finalleri muhteşem olan başka bir dizi görmedim. her dizide mutlaka "bu sezonki final kötüydü" dedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma sağda olmaz, denedik bunu :) Hız açısından iyi olsak da sağ kanatın verimi tartışılır.

      Spartacus konusunda aynı bir yazı yazsam mı diye düşünüyorum :)

      Sil
  3. bruma bence onyekuru, garry, babel'e göre çok daha yetenekli ve komple bi isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeteneğine lafım yok da komple diyemem. Forvet özellikli değil.

      Sil
  4. Onyekuru olmazsa Bruma denenebilir. Bizde iş yapar tabii kendisinin futbola bakışı nasıl o da önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz değişir belki yine ama katkı sağlar.

      Sil
  5. Onyekuru Brumaya gore daha etkili bir isim karakteri de takima uygun
    Brumada tipik Portekizli havası var
    Yeteneği tartisilmaz o ayri Fatih hoca transfer ettiginde acaba ne yapacak heyecanla bekliyorduk ilk macina ciktiginda zannetmiyorsam hoca yoktu Rize maciydi
    Onnan once bir Antalya maci oynamisligi vardi ancak ilk 90 dakikasi Rize maci olmali
    Yinede ilk tercih olmamalı
    Sartlar ilk once Onyekuru icin zorlanmali mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha etkili ama Onyekuru'yu tutamazsak da ilk ciddi alternatif Bruma olabilir.

      Sil
  6. Belki yeri değil ağabey ama Twitter kullanmadığım için buradan yazmak istedim. Arda Turan yazılıyor her yerde ve gelecek gibi de. 10 numara Arda'ya verilmemeli Belhanda gitse de kalsa da. 10 numara Emre Akbaba olmalı. Sporcunun 'zeki ve ahlaklısına' verilmeli. Biz sarı kırmızı aşıklar olarak buna isyan etmeliyiz. Bence bi 10 numara başlıklı yazı kaleme almalısınız. Hürmetler. (Bu arada ben USLANMAZCİMCOMLU Ç.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermezler, 66 numarayı alır. Güzel görünmesi lazım çünkü.

      Sil
    2. Peki emre alır mı 10'u veya almalı mı?

      Sil
    3. O kısmı bilmiyorum, biri alır mutlaka. Ben çok takılmıyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir