6 Mart 2020 Cuma

Marcao'yla alakalı İtalya Ligi üzerinden transfer haberleri yeni değil


Marcao'yla alakalı "İtalya Ligi" üzerinden transfer haberleri yeni değil. Yaz aylarında da özellikle Atalanta için konuşuluyordu. Galatasaray'ın beklentisi mutlaka yüksek. Teklif de yeterli düzeyde değildi ki bu transfer gerçekleşmedi. Muslera haricinde "asla satmayız" diyeceğimiz bir futbolcu olmasa gerek. Sattığın kadar al sarmalında satmama gibi bir lüksümüz de yok. X futbolcuya ciddi teklif geldiği an bunu düşünmek gerekiyor.

Marcao ve Luyindama hamleleri de bir anlamda gelecek yatırımları. Futbolcuları Şampiyonlar Ligi'nde parlatıp, çift haneli paralara satmak temel hedefti. Geçtiğimiz sezonun Ocak ayında satışlar kaynaklı ciddi bonservis gelirleri elde ettik. Diagne'yi bir kenara bırakırsak da, Marcao ve Luyindama gibi gelecek adına önemli, yatırım temelli transferler yaptık. Bu tarz ciddi bonservis gelirleri elde ettiğimiz sürece de genç yatırımların devam etmesini bekliyorum.

Şu an takım içinde ciddi bonservis geliri elde edebileceğimiz 2 isim var. Bunun sayısını acil olarak arttırmak gerekiyor. Luyindama'nın uzun sakatlığı oldu ve geri dönüşünde yeniden toparlanması gerekecek. Haliyle de satışı zor. Oysa Şampiyonlar Ligi'nde piyasa yapan belki de tek futbolcumuzdu. Onun adına çok daha ciddi teklifler bekliyordum. Bana sorarsanız Marcao'nun da önündeydi.

Luyindama'yı en azından 1 sezon için bir kenara bırakmak durumundayız. Haliyle de Marcao yaz için tek ciddi aday. 10 milyon avro'nun üzerinde bir teklif görüldüğü an da satışı gerçekleşebilir. Fiorentina'nın radarına girdiği dış basında yazılıyor. Üstelik çok ciddi kaynaklar. İmkansız da görmüyorum. Yaşı henüz 23 ve kıymetli bir potansiyel. Sol ayaklı, geriden oyunu iyi kurabilen, gelişime açık bir stoper. İtalya Ligi de onun adına doğru tercih.

Geriden oyunu iyi kurabilen stoperlere büyük önem veriyorlar. Atalanta'nın isteği boşa değildi, Fiorentina'nın da boşa olmaz. Galatasaray da kapıyı 20 milyon avro'dan açar, 15 milyon avro gibi bir rakam kazanmayı hedefler. Şampiyonlar Ligi'nde biraz ilerleyebilsek şu piyasa daha da yükselecekti. Marcao'dan beklenen para geldiği an da transferi düşünülen çoğu pozisyon adına genç yatırımlar devam eder. Marcao'yu bulan yeni Marcao'lar da bulabilir. Marcao transfer edildiğinde, geldiği takımın durumu kaynaklı neler söylendi, hatırlayın. O günden bu güne işte. Büyük bir scout başarısı.

12 yorum:

  1. marcao gider seriyi bir daha kiralayamazsak,mariano ile de sözleşme uzatılmazsa yerlerine aynı tip oyun kurabilen adamlar almamız lazım yoksa büyük takım kimliğinizi kaybediyorsunuz böyle oyuncular olmadığı zaman,luyindama daha iyi savunmacı ama marcao nun ayak tekniği büyük takımların en çok ihtiyacı olan şey,10 m gibi komik paraya satılması da ihanet olur açıkçası.. marcao gibi hem ayağı iyi hem hızlı,topla çıkabilen,genç,sert bir savunmacı zaten 8-10 a alabilirsin anca ee bu paralara aynı tip oyuncu alacaksak niye 10 a satacağız ki maceraya gireceğiz gereksiz yere,en az 15 m görmeli,zaten iskelette ki oyuncular kiralık bide tek sorunsuz bölge olan savunmayı da cümbüş haline getirmeyelim,15 ve üzeri görmedikçe satmamak en iyisi bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri zor kiralanır, ciddi talipleri çıkar. Ama Marcao'dan para gelirse o ayarda futbolcular bulunuyor.

      Sil
  2. başakşehir,ts,fb,bjk gibi takımların ortak sorunu stoper aslında(başakşehirin iyi stoperleri var ama ikiside 34-35 yaşında)şimdi marcao yu satarken mutlaka önceden planı yapılmalı yoksa bu takımlar gibi oluruz,bu arada luyindama gibi sağlam,atletik savunmacı bulursunuz ama hem ayağı iyi olup hem iyi savunmacı bulmak zor ,mesela bjk de ki ruiz de ayağı iyi ama aşırı yavaş ve güçsüz bir oyuncu,dikkat etmek gerekiyor tek bir oyuncu domino taşı etkisi yaratabiliyor takımlarda,örneğin m. da costayı sattı başakşehir sonrası malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılır tabii. Yazın satılması rahat olur bir de. Manuel da Costa Ocak ayında gitmişti, yarışın ortasında.

      Sil
  3. marcao 15'e bırakılabilir. ama luyindama ucl'de gösterdi ki çok daha talep edilen bi oyuncu olabilir. zaten 8'e aldık; öyle 15'e filan satmak çok kârlı bi iş olmaz. min 20 olmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama bence de daha net bir potansiyel. Luyindama için 15 demedim, Marcao için konuşuyorum :)

      Sil
  4. Marcao satıldığı an Onyekuru'nun bonservisini ve potansiyelli bir stoperi alabilme ihtimali doğuyor. Böyle sirkülasyonla finansal olarak büyürüz. Marcao'nun ilk yarıdaki performansını unutmamak gerekiyor. Takım kötüydü ama Marcao faciaydı. 15 milyon ve üstüne hayır deme lüksümüz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Bu tarz ciddi tekliflere hayır diyebilme lüksümüz yok.

      Sil
  5. Marcao en az 20 milyon avroya satmalıyız.Gelen para ile Lemina ve Onyekureu almalıyız.Ayrıca Diagne,Babel,Belhanda,Maicon en az zararla satılmalı.Sedika ve İspanya'ya kiraladığımız oyuncuyu tekrar kiralamalıyız.Donk ve Mariano ile de 1 senelik yeni sözleşme yapmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 gelmez, sanmıyorum. 15 bu iş için maksimum gibi duruyor.

      Sil
  6. 3'lu savunmalara çok uygun bir sol stoper. Bahsedilen takımlara giderse bir iki sene sonra Inter Lazio Juventus gibi takımlara atlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. O potansiyeli daha da katlanır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir