29 Mart 2020 Pazar

Negatif nostalji #2; Erman Kılıç, Musa Çağıran, Yalçın Ayhan, Hakan Yakın


Hemen hemen herkes benimle aynı fikirdedir. Erman Kılıç'a ayıp ettik diye düşünüyorum. Profesyonel dünya tabii, ne paralar kazanıyor diyebilirsiniz. Yine de ona karşı ufak da olsa mahcup hissederim. 2013 / 2014 sezonu başında bonservisi elinde şekilde Galatasaray'a transfer olmuştu. Anadolu'nun istikrarlı yerlilerinden biriydi. Bugün Adem Büyük ne ise, o gün de Erman Kılıç aynı ayardaydı. Her 2 kanat adına iyi bir yerli alternatif, hatta kamp döneminde her 2 bekte dahi denendi. 

Aydın Yılmaz'ın durumu belli değildi. Sözleşmesi bitmiş, istediği rakam yüksek bulundu. O boşluğa alınmıştı belki de. Bence iyi de yapılmıştı. Sorun ise Aydın Yılmaz'la yaz döneminin sonlarında sözleşme uzatmak. Altyapı kontenjanı düşünüldü belki de ama Aydın Yılmaz'a istediğini verdik. Kamp da görmedi ayrıca. Sözleşmeyi alınca da Şampiyonlar Ligi listesinde kendisine yer buldu ve Erman Kılıç dışarıda kaldı. Hal böyle olduğunda da takımdan ayrılmak istedi. 


Anlam veremediğim işlerden biri daha. Altay'dan transfer edildiğinde ciddi bir potansiyeldi. Gelecek adına doğru adım atmıştık. 2010 / 2011 sezonu genel anlamda kötüydü, o da arada kayboldu. 2011 / 2012 sezonu öncesinde Fatih Hoca göreve geldiğinde ise Musa Çağıran'ı düşünmedi bile. İlk kamp döneminin ardından takımdan gönderildi. Önce kiralanıyordu, sonra bonservisiyle gitti. Oyunun iki yönünü oynayacak, tempolu, iyi bir yerli orta saha. İyi de bir Anadolu kariyeri oldu, hala da olmakta. Özellikle Osmanlıspor dönemini hatırlarsınız. Badou Ndiaye / Musa Çağıran hattında müthiş bir tempoları vardı.


Yalçın Ayhan'ın Galatasaray formalı resmini bulmak dahi zor. Çoğu genç arkadaşımız da bu transferi şu an öğrenecek belki de. 2005 / 2006 sezonu öncesi Galatasaray'a bedelsiz şekilde transfer olmuştu. Dönemin maddi zorlukları işte, böyle hamleler yapmak durumundaydık. Kamp döneminde Gerets'in Yalçın Ayhan'a topu uzaklaştırmayı öğretmeye çalıştığını hatırlarım. Şu kadar basit bir konuda dahi özel olarak çalıştırma isteği duyuyordu. Ocak ayında Song, Afrika Uluslar Kupası'na gittiğinde şans bulmuş ve hayal kırıklığı olmuştu. Ertesinde de aceleyle uzun zamandır forma giymemiş Emre Aşık'ı transfer etmiştik. Yalçın Ayhan'ın kariyeri bizden sonra parladı. İyi bir Anadolu turunun ardından Kasımpaşa ve Başakşehir formalarıyla zirvesine ulaşmıştı.


Hakan Yakın'ı Galatasaray formasıyla gerçek anlamda izleyemedik desek yeri. 2004 / 2005 sezonunun Ocak ayında kiralanmıştı ve isim olarak fazlasıyla iddialıydı. O ara transferde Ribery'e odaklandık tabii, Hakan Yakın'ı konuşmadık bile. Sağ olsun Hagi de Hakan Yakın'a çok fazla forma şansı vermedi. Galatasaray'a geldiğinde de 28 yaşındaydı. Hep diyorum, 1 sezon daha kalsa Gerets'in elinde bambaşka bir noktaya ulaşabilirdi. Sadece 2 lig maçında, toplamda 26 dakikası var. İçimde kalan futbolcuların başında gelir. Ara ara da düşünürüm. Bazı futbolcular çok yanlış dönemlerde Galatasaray'a transfer oldu.

6 yorum:

  1. Erman Kılıç forvet arkası değil miydi?
    Musa Çağıran bir dönem genç gelecek vaad ediyor iddiası ile alınan ama oynatılmayan oyuncular furyasını başlatan oyuncu olmuştu.
    Yalçın Ayhan ise o dönemler önümüze çıkan her kişi ile anlaştığımız dönemden bir kişi. 2002-2008 arası alıp bir iki maç oynatıp gönderdiğimiz oyuncu ile dolu.
    Dediğin oyuncu grubu içerisinde bir parça Musa Çağıran a üzülürüm o da bir parça.

    YanıtlaSil
  2. Yalçın Ayhan sonra diğer takımlarda baya iyi oynadı Galatasaray'a karşı da hırs yapardi hep.
    Diger oyunculara da yeterli şans verilmedi diye düşünüyorum. Erman Kılıç süper kupa maçında oynamıştı gayet iyiydi. Ligde de iyi performanslari vardı diğer takımlarda. Musa Çağıran kupa haricinde hiç şans bulamadı. iyi bir yedek olabilirdi. Yekta Kurtuluş'un zamanında olduğu gibi örneğin.
    Hakan Yakın ise oynatilmayacaksa Hagi o yoklukta niye para verip aldirdi ona sormak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalçın Ayhan bir ara Beşiktaş'ın da kapısından dönmüştü.

      Sil
  3. erman kılıç en azından futbolcuydu. yedekten katkı verebilirdi. ama onun yerine futbolcu bile olmayan birini aydın yılmaz ı tercih etti terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu olmayan biri de geçen 2 yılda iyi katkı vermişti yalnız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir