5 Mart 2020 Perşembe

Sol kanattaki hız ezberini Babel uğruna bozduğumuzda başarısız olduk


Babel'in içinde bulunduğu durumla alakalı üzüntülüyüm. İyi gitmiyor çünkü. Ajax'la çıkış yakalar ve Euro 2020 kadrosunda yer alır diyordum. Bu sayede de belli ölçüde piyasasını parlatır ve yaz dönemi kendisini satabilme imkanı bulurduk. Ajax'ta 7 maça çıktı, hepsine ilk 11 başladı ve ne gol ne de asisti var. Ajax da bu 7 maçta çok parlak sonuçlar elde etti diyemeyiz. Görüntü de iyi olmayınca, yaz ayları adına kurulan hayaller yara alıyor.

“Kötü bir takımı taşıyacak özelliklere sahip değilim, özellikle kariyerimin bu aşamasında. Artık sahanın yarısını topla katedecek enerjim yok.”

Şu açıklaması da biraz tuz biber diyelim. Aslında şu yorumu daha çok Galatasaray ağırlıklı. Onun forma giydiği dönemde iyi olmadığımızın altını çizmiş diye anlıyorum. Oysa Ajax'ta da görüntüsü aynı, Babel'den geriye bir şey kalmamış gibi. Maç seçer diyordum da, en azından büyük maçlarda mutlaka sahne alır ve takımını taşırdı. Gol etkisi yüksekti, şutu vardı, sizi rakip yarı sahasında tutardı. Yine iyi kötü bizde gol buluyordu, Ajax'ta o da yok.

Israrla söylüyordum. Babel bu saatten sonra kanat oynayamazdı. Galatasaray'da kanatta da, forvette de kullanıldı. Orta saha çizgisinde topu alıp, öne taşıyabilecek isim bence de değil. En azından bu saatten sonra. Yaş 33 ve hızı da çok düştü. Euro 2020 olmasa onun adına Avrupa seviyesinde hayat da bitti derdim. Sırf şampiyona uğruna Avrupa'da kaldı, hatta Ajax'ı tercih etti. Seçilemezse de bugününü dahi arayacak konuma gelecektir.

Babel'i ilk etapta yanlış kullandık. Onu sol kanada attığımızda birçok kez orta saha çizgisinin orada topla kat etmeye çalıştı. Bu da Babel'i büyük oranda bitirdi. Takımın "amansız pas" futbolunda da olabildiğince ağır kalmasının nedenlerinden biriydi de. Son yıllarda sol kanatta "hız" üzerine ezberimizi Babel uğruna bozduk ve başarısız olduk. Nzonzi'yi de bu listeye dahil ederim. Kağıt üzerinde kaliteli ama yaşlı ve temposuz isimler arasında yürüyerek futbol oynuyorduk.

Tek çaresi forvet oynamasıydı ki orada dahi tutunamadı. Bitirici etkisi de beklenilenin altındaydı. Club Brugge deplasmanı mesela, kaçırdığı golü hatırlayın. Babel ve Podolski tarzında futbolculardan bitiriciliğini aldığınızda geriye bir şey kalmıyor. Bu da olmayınca Babel çok büyük bir külfet olarak elde kaldı. Ciddi kazanıyor, 2 yıl daha sözleşmesi var. Nasıl olacak hiç bilmiyorum. Benim adıma da çok büyük bir hayal kırıklığı.

11 yorum:

  1. Falcao ta rakip kaleden yari saha kat edip orta saha'ya geliyor. Mariano yari sahayi birak tam saha kat ediyor.
    Bence kimse Babel'i topla yari saha kat etmedigi icin elestirmiyor. Top ayaginda yokken bile yuruyordu. Ozaman da mi enerjisi yok? 5 metre yanindaki adama pres uygulama da yoktu. oynadiginda cabalamiyor. Oyunumu degistirim demiyor. Zaten oyununu degistirseydi Liverpool'da kalirdi. Kuyt susar, calisir, ve deli gibi mucadele ederdi ve bu yuzden efsanedir bugun. Babel øzelestiri yapmali. Yasla alakasi yok. 33 yasin ustunde olup enerjisi olan cok. Babel'in 2008'den bu yana takip ederim. Ozamanlar hizi vardi, ama yine de tembeldi. Bu hic degismedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafası da burada değildi sanki, çabuk saldı.

      Sil
  2. tam bir kanser. kurtulmamız en büyük transfer oldu. yazın ne yapacağız bilmiyorum. feci bir sözleşmesi var. araplarla işi olmaz bu adamın. abd belki olabilir. abd yaşamı cazip gelebilir.

    elde kalırsa da asla kanat olamaz. yedek santrfor olur belki. adem kadar oynasın bir zahmet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın ne olacağını ben de bilmiyorum. Piyasası feci şekilde öldü. Bu maaşla da elden çıkarmak zor olacak. MLS belki diyorum. Babel ister de talibi çıkar mı göreceğiz.

      Sil
    2. Umarım 2-3 milyon avro veren bir takıma satarız.Yoksa sıkıntı olacak.

      Sil
  3. Piyasa yapmasini beklerken Babel iyice düstü, saniyorum tekrar toparlamasi zor zira daha önce birkac kere geri dönmüstü saniyorum bu dönüslerden birisi olan Besiktas performansina aldanip istedik ama yanlis kararmis, modern futbolda yeri olmayan bir oyuncu artik, Falcao'nun pres yaptigi yerde Babel kadrota giremez zaten, umarim en az zararla kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaştan sonra imkansız hatta, açıklamalarına bakar mısın :(

      Sil
  4. Her şeye rağmen ilk haftalarda gol atıyordu bir şekilde. ama o zaman da tek yaptığı oydu. Topun zaten ilerde olduğu baskı kurduğumuz dakikalarda bitiriciligi için oyuna alabiliriz belki de ama bunu Adem Büyük de yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine atar ama o attığı gollerin sana bir artısı olmaz. Oyun yapısı seni çok yavaşlatıyor.

      Sil
  5. Yine geldik ''yüksek maaş verme sorunsalı'' adlı duruma. Bu adamdan yüksek verim alacağını düşünsen dahi, yaşı gereği bu yüksek maaşları vermezsin. Elinden çıkarma olasılığın bu adam 1 yaş büyüdükçe hepten azalacakken, bir de maaşı yüksek tutuyorsun. Profil olarak kendi fikrine uydursan bile sırf bu yüzden transferi yapmaman gerekirdi. İmza parası falan bunlara girmiyorum bile, onu geçtim zaten. Sanırım 1 yıl Beşiktaş'taki kadar oynar, sonra da bonkör liglere satarız diye düşünüldü. Başka bir şey gelmiyor aklıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis değil, maaş sorun. Hele ki yaşı geçmiş bir isme verilen bu paralar, daha da kötüsü uzun yıllara dayanması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir