4 Mart 2020 Çarşamba

Ve beklenen haber, Lemina geri döndü


Ve beklenen haber. Sezonu kapatan isimleri bir kenara bırakırsak, an itibarıyla tam kadroyuz. Zorluk seviyesi yüksek maçlar oynayacağız ve final haftalarına giriyoruz. Bu maçları da tam kadro oynamak ve alternatif sayısını arttırmak önemli. Fenerbahçe deplasmanıyla birlikte doğru kurguyu bulduğumuzu ısrarla yazıyorum. Şu an o kurgunun tek eksik tarafı Lemina. Seri'yi de yeni pozisyonundan almadan, 8 numarada Lemina'yı görürüz diye bekliyorum.

Seri'nin yerini oynatmaya hiç gerek yok. Sezonun en iyi maçlarını son 2 haftada oynadı. 4-3-3'ün 6 numarası gibi ve "regista" rolünde. Geriden oyunu kuruyor ve topu mükemmel dağıtıyor. Bu sayede de Onyekuru'yu 11'e yazmayı ve ciddi bir alternatif yapmayı başardık. Onyekuru 11'e geçtiğinde Seri'nin önemi anlaşılır diyordum. Yine de bu beklentimin oldukça üzerinde. O da 6 numaraya geçmesiyle alakalı olabilir.

4-2-3-1'de de Lemina'nın 6 numara performansı iyiydi. Stoperlerin arasına giriyor ve oradan topu iyi çıkarıyordu. Seri ise 8 numara oynadığı için biraz daha topla çıkmak isterken basit hatalar yapabiliyordu. Topu müthiş dolaştırsa da topla çıkışlarını o kadar tutmuyorum. İşin çalım tarafına da girmemeli. Lemina ise çalım noktasında da iyi, Melo'da da bu özellik vardı. Topla çıkarken yıkılmıyor da, oldukça güçlü.

Lemina yokluğunda Belhanda da o işi iyi gördü. Şu an orta sahada 1 numaralı alternatif durumunda. Lemina ise farklı, sizin mücadele ve temponuzu da yukarı taşıyabilecek bir isim. Yaratacılığın düşeceğini de düşünmüyorum. Zaten dikine bir oyunumuz var, amansız pas düzeni bitti. Bu oyun içinde Seri gibi bir oyun kurucu, sürekli hücumda olan bekler var. Yaratıcılık zaten sağ taraftan sağlanıyor. Lemina ve Ömer Bayram gibi isimler de dikine oyunu güçlü kılacak.

Muslera
Mariano Donk Marcao Saracchi
Seri Lemina Ömer
Feghouli Falcao Onyekuru

2. bir 11 ihtimali olduğunu sanmıyorum. Doğru kurgunun bu olduğunu düşünüyorum. Sivasspor deplasmanında da doğru yapı olacaktır. Tempolular ama rakip topu iyi kullandığında çok sorun yaşıyorlar. Savunmaları dağılmaya oldukça müsait. Bizim ise hücum planımız güçlü, her geçen hafta da büyüyor. Emre Akbaba / Onyekuru da bu noktadan sonra bir arada olmaz mesela, direnci oldukça düşürüyor. Lemina geri döndüğünde tüm taşlar yerine oturmuş olacak.

3 yorum:

  1. sivas maçında yedek başlarsa daha iyi olur, sakatlığı nükseder filan. belhanda idare eder orayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilecek duruma gelecektir. Ayrıca nüksetme ihtimali her hafta mevcut :(

      Sil
  2. Sivas zor deplasman oraya tam kadro gitmek önemli yedek kulubemiz de güçlü olacak hem

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir