31 Mart 2020 Salı

Yine de rakam fazla ve günümüz şartları adına herkesi zorlar


Şu ortamda kimse önünü göremiyor. Büyük ekonomik kayıplar olduğu için en azından kısa vadede eskiden olduğu gibi çılgın harcamalar görmek imkansız. Avrupa'nın en büyükleri dahi tasarruf tedbirlerine gidiyor. Onların da geçen yıllarda olduğu gibi çılgın hareketleri kısa vadede çok zor. İşin bizim gibi takımlara yansıması ise çok daha kötü sonuçlara yol açabilir. Haliyle de transferde mümkün olduğunca kemerleri sıkmak ve harcamaları aşağı çekmek lazım. 

Haliyle iç transferi de konuşmamız gerekecek. Donk'un sözleşmesi bitiyor, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük ise son sezonlarına giriyor. Emre Akbaba'nın sakatlıklar kaynaklı düşen, Ömer Bayram ve Adem Büyük'ün ise beklenilenin üzerinde gelişen futbolları var. Hadi Adem Büyük 33 yaşına girecek, onun sözleşmesi sezon sonuna da bırakılabilir ama Ömer Bayram / Emre Akbaba konusunda hamle bekliyorum.

Donk konusunu ise geçtiğimiz günlerde de yazmıştım. Sezonun ilk etabında "gider" diye düşünürken, şu anda kesinlikle kalmalı taraftarıyım. Ligin 2. yarısındaki istikrarı tartışılmayacak düzeyde. Kimine göre savunmadaki taşları dahi oturtan isim oldu. Yaşı ne olursa olsun, sorunsuz ve formayı aldığı an işini fazlasıyla yağan bir futbolcu. Joker etkisine falan girmiyorum bile. Ücretini düşürecek ve burada kalmaya devam edecektir. Club Brugge iddialarını düşünmüyorum bile. 

Ömer Bayram da takımın en az kazanan futbolcularından biri. Bu sezon geldiği noktayı hiçbirimiz tahmin dahi edemezdi. Orta saha ve sol önde öyle iyi performans gösterdi ki olabildiğince iyi düzeyde bir yerli futbolcumuz oldu. Sözleşmesi uzayacak ve hak ettiği zammı alacaktır. Zam sonrası da futbolunun dalgalanacağını düşünmüyorum. Çalışkan bir futbolcu, formanın hakkını veriyor. Gelecek yıllar adına da oldukça önemli.

Emre Akbaba ise hem avro üzerinden kazanıyor, hem de ciddi bir rakamdan bahsediyoruz. Sakatlık kaynaklı doğru dürüst forma yüzü göremedi de. Sonrasında iyi çalıştı ve geri dönüşü gerçekleşti. Yine de rakam fazla ve günümüz şartları adına herkesi zorlar. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmışken de ücreti hem Türk Lirası bazında olur, hem de düşer. O da bunu sorunsuz kabul edecektir. Aksini düşünmüyorum bile. Sonrası zaten yeniden yükselişi olacak.

8 yorum:

  1. Daha geçen sene biz bu adamı almak için didindik o kadar. Ne ara bitti sözleşmesi :)

    YanıtlaSil
  2. mevcut ücretinin yarısı ancak verilebilir. kabul ediyorsa kalır yoksa gider. Ayrıca TL sözleşme yapılır.
    70 milyon € gibi bir rakam duymuştum toplam kadro maliyeti hakkında. Sanırım bunun içine her şey dahildi. bu rakamı 35 milyon €'ya hatta onun da altına indirmediğimiz takdirde sağlıklı bir finansal yapıdan bahsedemeyiz.
    akıl almaz maaşlar ödeniyor. Euro ödeniyor. Euro 7.25 oldu. Seneye gelirler düşecek. Belki sezon çok geç başlayacak. Önceden bu kadro yapılanması gerekliydi şimdi zaruri. Ya futbolcular kendileri gönüllü olarak maaş indirimine gidecekler ya da kulüp bunu mecburen yapacak. Yapmak zorunda.
    Muslera, falcao, feghouli, belanda, seri, lemina, vs bu paralar ödenemez. Lines'e 1,7 milyon € verilemez. Lines'in alacağı max maaş 500 bin euro. Kesinlikle bu kadronun dağıtılması şarttır.
    Emre akbaba'nın alacağı para 800 bin euro TL karşılığıdır. yoksa gidebilir. Ömer bayramın alacağı para 500-600 bin euro TL karşılığıdır.
    Takımda satılmayacak adam bence yoktur. Muslera dahil herkes satılabilir ve de satılmalıdır.
    Sadeleşmedikten sonra istikrarlı başarı gelme şansı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koskoca Barcelona / Juventus yüzde 70'lere varan kesinti yapıyor ve bu talep de futbolculardan geliyor. Bizde de olmalı. Katılıyorum yazdıklarına.

      Sil
    2. keşke UEFA, bonserviste olduğu gibi maaşta da kısıtlamaya gitse. Esas zararın büyüğü orda çünkü. Orda çıta 60 - 50 -40 diye gitmeli. Bu saçma sapan ücretler verilemez. 34 yaşındaki Babel'e 3 yıllık kontrattan yıllık 2,5 vermek cinayettir. Böyle saçmalıkların bir daha yapılmaması için transferin kesinlikle 3-4 bariyerin ardından yapılması şartı aranmalıdır. Fatih hoca istediyse buna, buna başkan dur demelidir. Böyle gerizekalılık olmaz. Dediğim gibi esas maaş kısıt koyulması gerekirdi. Ben yüksek bonservis verilmesine karşı değilim. Çünkü onun karşılığı var. Bugün misal Lyundama'ya 8 verirsin yarın 18'e satarsın. Yeter ki Lyundama'ya yıllık 3 verme. Adam bizden 1 civarı alıyor. Olması gereken budur. Aptalca maaş ödersen oyuncu satman da imkansızlaşıyor. Örnek: feghouli, belanda, cagne, vb...
      Galatasaray kendine 3 yıllık bir plan yapıp, toplam kadro maaş bütçesini herşey dahil (prim, bonus, vergi, sgk...) 30 milyon € civarına çekmediği sürece iki yakası bir araya GELEMEZ.
      Senden bir de bu maaş bütçesi, Galatasaray'da güncel maaşlar, mevcut durum ve projeksiyonla alakalı bir araştırma yazısı rica ediyorum Sinan. Senin bakış açınla nasıl bir kadro planı olmalı?


      Sil
    3. Maaşta da bir barem vardı aslında.

      Sil
  3. Yazıyla alakasız ama David Alaba önümüzdeki yıllarda Galatasaray'a gelebilirmiş. Kendisi zaten sıkı bir Galatasaray taraftarı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilerleyen yaşlarda olabilir. En az 2-3 yılın konusu değil bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir