29 Nisan 2020 Çarşamba

Yeni sezonda Ümit Davala ve Hasan Şaş'la yola devam edilmeyeceği yazılmış


Haberin doğruluğunu bilmesem de teknik heyetle alakalı bazı söylentiler var. Yeni sezonda Ümit Davala ve Hasan Şaş'la yola devam edilmeyeceği yazılmış. Bu konuyu uzun zamandır tartışıyorduk. Fatih Hoca'nın 3. döneminin efsane teknik ekibi olsa da, bugün için durum böyle değil gibi. Futbol değişiyor ve yeni oyunun bazı gerekliliği var. Bu şartlara ne kadar adapte olabildiğiniz önemli. Fatih Hoca'nın işini mümkün olduğu kadar rahatlatmak lazım.

Gerçi Fatih Hoca yine ipleri elinden bırakmayacaktır. Yönetmeyi ve her konuyu en ince detayına kadar düşünmeyi seviyor. Yine de teknik ekiple alakalı bir yenilenme ihtiyacı var. Özellikle de Fatih Hoca'nın olmadığı zamanlarda bu sorun çok net görüldü. Hasan Şaş'ı futbol harici konularla konuşuyoruz ki bu herkese zarar veriyor. Başta da kendisine. Çok severim ama bu iş farklılaştı. Sürekli bir gerilim içinde.

Ümit Davala da, Fatih Hoca'nın Galatasaray dönemlerinde teknik ekipte yer alıyor. Ara dönemlerde ise futbolun içinde değil. Hasan Şaş'ın adı bazı takımlarla anılsa da, Ümit Davala için bunu pek duymayız. Bizden sonra ne yapar, ne eder bilmiyorum. Başka işleri var, belki onlarla ilgilenir ya da 1. adamlığa oynar. Hasan Şaş için de çeşitli takımların iddiası hep gelir ama eski futbolcuların turnuvasında dahi kavga edebilecek potansiyel olduğu için kimse cesaret edemedi. 

Yıllardır da ekipteler, bir şeyler öğrenmeleri gerekiyor. Onları da x takımlarda 1. adam olarak görmek isterim. Şuna katılmam, teknik direktörlerin 2. adam yetiştirmek gibi bir gayesi yok, olmamalı da. Yanındaki yardımcı ondan bir şeyler öğrenecek ve hocasını okul gibi görecek. Pioentek / Fatih Terim bir örnek, ya da Derwall / Mustafa Denizli. O ışığı mevcut yardımcılarımızdan alamıyorum. Haliyle de bir değişim gerekiyor gibi.

Riera, Elmander ve Selçuk İnan gibi iddialar dolanıyor. Konuşulmasa da projenin içinde Hakan Balta da olabilir diye düşünüyorum. Teknik ekip için biraz daha gençleşmek ve yeni isimlere şans vermek kıymetli. Yabancı ağırlıklı takımlarız, bu yüzden de Riera / Elmander ikilisini kıymetli görüyorum. Riera bu konuda bayağı bir çalışma da yapıyordu. Elmander'i de iyi biliyoruz, mutlaka katkısı olur. Pozisyon pozisyon takımı çalıştırmak da iyi bir düşünce. Bakalım neler olacak.

15 yorum:

  1. benim anladığım hoca ferguson gibi olacak. levent şahin önderliğinde antremanı yardımcı ekip yaptıracaktır bundan sonra. ki Levent hocanın Fener bahçe maçındaki oyuna katkısını hoca maçtan sonra tebrik ederek belirtmişti. Hocayı bu yüzden seviyorum işte. her daim aktif her daim yeniliğe açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levent Şahin zaten ligin 2. yarısında bayağı ipleri eline almış. Doğal da bir süreç. Zamanıdır.

      Sil
  2. Hasan hocanin ofke zaafi biliniyor ustune gidiliyor biraz da. Bu sene basinda yasadigi cok cirkin bir olay vardi. Biraktim demisti hoca dondurdu hatta. Hayirlisi olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidiliyor da o da her seferinde buna geliyor. Gelmemesi lazım.

      Sil
  3. DHA haberine göre Abdurrahim Albayrak yalanlamış. Ama inşallah gerçektir. Hasan Şaş ve Ümit Davala özellikle değişiklik konusunda yetersizdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdürrahim Albayrak bu konuda kıstasım değil aslında. Haber doğru diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Fatih Hoca'nın en üstte olduğu ve Selçuk Riera Ujfa Elmander Hakan Balta gibi isimlerin de çeşitli yerlerde olduğu bir teknik ekip harika olur. Hatta yönetimde de Sneijder yer alsa müthiş bir prestij olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder zor bence, hocayla çok anlaşamazlar.

      Sil
    2. Avrupa'da bilinirliği olan ünlü bir eski futbolcu prestij açısından çok güzel olur. Belki futbolu bırakınca Falcao olabilir.

      Sil
  5. önder özen&tugay kerimoğlu ikilisi faydalı olur

    YanıtlaSil
  6. Bu ismi geçenler dışında en çok Melo'yu isterim ben. Drogba da olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drogba iyi bir marka da hocanın yanında ne kadar anlaşırlar bilemedim :(

      Sil
  7. hasan şaş ve ümit davala için yetersiz oldukları yönünde sürekli bi algı yapıliyor. çoğu taraftar da buna atliyor. bu adamlar diyelim ki yetersiz , e fatih terim bu adamları neden hep yanında tutsun ??? fatih hoca onları da onlardan ne alacağıni da çok iyi biliyordur.yeterlilikleri olmasaydi zaten hoca gerekeni yapardi. yani o kadar saçma ve komik ki bu söylemler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutuyor da, Levent Şahin'i 2. adam yaptı bu isimlerin üzerinde. Demek ki bir şeyler değişmeli. Bazen böyle olur, değişim kaçınılmazdır. Hoca gerekeni yapacaktır da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir