3 Mayıs 2020 Pazar

Mario Mandzukic & Galatasaray, şartlar pek el vermeyecek gibi


Leverkusen'li Stefan Kießling vardı. Skibbe dönemi de Gekas'la birlikte adı Galatasaray'la anılıyordu. Galatasaray tarihinin gördüğü en iyi 2'lilerden biri olurlardı. Özellikle de Kießling'in oyun tarzı bize öyle uyuyordu ki. Elmander'i 1 sezonluk performansıyla unutulmazlar arasına koyuyoruz. Mücadele özelliği o kadar yüksekti ki unutulmayacak bir performansa imza attı. Mücadele özelliğiyle ön planda olan bu tarz forvetler de Galatasaray'da neredeyse istisnasız unutulmuyorlar.

Mandzukic de bu oyun tarzının üst seviyede isimlerinden biri. Katar'a gitmesi benim için sürprizdi mesela. 33 yaşında olmasına rağmen, hala Avrupa'nın çoğu dev takımında oynayabilecek ve katkı sağlayacak isimdi. Dortmund'la da adı ciddi şekilde anılıyordu ve transferini bekliyordum. O ise Katar'a gitti ama istediğini bulamadı. Mutsuz olduğu ve Avrupa'ya dönmek istediği konuşuluyor. Bedelsiz kopabilme imkanı varsa da transferi konusunda düşünülebilecek bir futbolcu.

Mandzukic'in yaşına takılmam, çünkü seviye atlatacak futbolcu. Mücadeleci yapısı, fiziği, çalışkanlığı, oyun aklı, hava hakimiyeti, gücü diye başlayacağımız birçok fark oluşturacak özelliği var. Yeri geldiğinde Juventus'ta olduğu gibi sola atarsın, yeri gelir forveti çiftler, yeri gelir tek başına da seni ön alanda tutar. Fenerbahçe'den örnek verelim. Vedat Muriqi'ye talipler olduğu söyleniyor. Onu satıp, yerine Mandzukic'i alarak iyi bir geçiş dönemine imza atılabilirdi.

Galatasaray'da ise Falcao durumu var. Mandzukic ile aynı yaştalar ve yaş haddinin yükselmesi kafamı karıştırır. Falcao'nun ayrılık durumu olsa Mandzukic'i isterim, hocanın oyun yapısına daha net uyacağını düşünüyorum. Falcao'yla devam ediyorsak da, ona uygun bir oyun yapısıyla oynamak gerekiyor. O da ön alandaki oyun kurucu gibi. Çok dolaşıyor, topu da dolaştırıyor ve açtığı alanda sonuca gitmeye çalışıyoruz. Birlikte de olurlar ama bu sefer de işin maddi tarafları sorgulanır.

Mandzukic, kime giderse gitsin fark oluşturacağı kesin. Yıllık ücretleri düşürmek gerekse de, böyle bir futbolcunun etrafında yapılanmak doğru hareket olabilir. Oyun tarzını ve mücadeleci yapısını oldum olası beğenirim, bize de oldukça yakıştırırım. Fatih Hoca'nın da tam kalemi diyorum ama şartlar pek el veremeyecek gibi. Avrupa'nın önemli takımlarından birinde de görebiliriz, hala o seviyede.

2 yorum:

  1. Maaşını karşılamak çok zor. Kısa vadede müthiş katkı yapar dediğin gibi Elmander etkisi yapar belki ama maddi anlamda çok zor ve yaş olarak da hedefimizden uzaklaştırır bizi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir