26 Mayıs 2020 Salı

Ömer Erdoğan'ı Bursaspor'la hatırlasak da, Galatasaray dönemini anımsayalım


Biraz daha derinlerde kalmış bir stoperi konuşalım. Şu an yazınca akıllara gelse de, "Ömer Erdoğan da vardı" diye çoğumuz düşünmez. 2003 / 2004 sezonunda Galatasaray forması giymiş, sahada olduğu her an da elinden geleni yapmıştır. Hatta Fenerbahçe deplasmanında golü dahi var. 2-1 kaybetmiş olsak da, maçı 1-1'e getiren golü atmıştı. Bu da onu gerçek bir Galatasaraylı yaptı demek istesem bile, kendisini hatırladığımız takım Bursaspor'dur.

Galatasaray'a, Diyarbakırspor'dan bedelsiz şekilde gelmişti. Gurbetçi bir futbolcuydu ve ülkeye adımı Erzurumspor'la attı. Oradan da Diyarbakırspor'a geçti ve istikrarıyla ön plana çıkan stoperlerdendi. O dönem transferde çok fazla sirkülasyon içindeydik. 2003 / 2004 sezonuna girerken de iddialı stoper hamlemiz Frank de Boer olmuştu. Ömer Erdoğan ve Orhan Ak gibi isimler de bedelsiz şekilde, alternatif olarak transfer edildiler.

Ömer Erdoğan'ı da oyun tarzı olarak Bülent Korkmaz'a benzetebilirsiniz. Lider ruhlu, mücadele gücü yüksek, sert bir stoperdi. Orhan Ak da Frank de Boer'ın yedeği gibiydi. Yine sol ayaklı, biraz daha teknik becerisiyle ön plana çıkan.Ömer Erdoğan, ilk etapta pek fazla kadroya alınmasa da, Bülent Korkmaz'ların kadro dışı bırakıldığı dönemde formayı almıştı. O dönem üst üste 90 dakikaları olmuş ama Hagi göreve geldikten bir süre sonra yeniden kenara alındı.

Sahada iyi iş çıkardığını düşünüyordum. Belli bir çıtası vardı ve istikrarlıydı da. O dönem de 27 yaşındaydı. Malatyaspor'a da bedelsiz olarak geçti, oradan da 2 sezon sonra Bursaspor'a. Asıl çıkışı da burada başlar. Bazı futbolcular vardır, 30 yaşından sonra ayağa kalkarlar. Bilal Kısa ve Yusuf Şimşek örnekleri gibi. Onlar da 30 yaşlarından sonra ayağa kalktılar ve üst seviyede performans gösterdiler.

Ömer Erdoğan da 30 yaşından sonra Bursaspor'un saha içindeki lideri oldu ve O performans onu Milli Takım'a kadar da yükseltti. Bursaspor'un şampiyonluğunun da en önemli parçalarından biriydi. İbrahim Öztürk'le oluşturdukları stoper tandemi kağıt üzerinde güven vermese de, saha içinde çok önemli yer tuttu. Bursaspor formasını da uzun süre giydi ve şimdilerde teknik direktörlük yapmakta. Çok göz önünde olmasa da, Türk futbolu için değerli bir futbolcuydu.

2 yorum:

  1. Onun oynadığı dönemde yerli futbolcu çok daha fazlaydı. Bu yüzden sanırım pek ön plana çıkamıyorlardi. Bugün Ahmet Çalık, Serdar Kesimal, Bekir İrtegun gibi stoperler bile uzun yıllar ligin üst düzey takımlarında yedekte de olsa bile zaman geçirebiliyorlar. Bugün Ömer Erdoğan gibi nir stoperi olan takım onu asla böyle bedavaya bırakmaz mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlaydı ama önü de tıkalı değildi. Bence kalmaya ve katkı vermeye devam edebilirdi. Milli Takım için soruyorsan, o isimlere rağmen 32'li yaşlardan sonra oraya yükselmesi büyük olaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir