5 Mayıs 2020 Salı

Sneijder'in ekmeğini büyük oranda Yasin Öztekin yemişti


Mackolik'in sorusunun cevabı net aslında. Sneijder'in Yasin Öztekin'i getirdiği seviyeyi hatırlayın, Ribery'e neler yaptırırdı. Ribery'nin Galatasaray'daki durumu ele alınmalı. Tarihin gördüğü en büyük kanatlardan biri, Bayern Münih performansını konuşmaya gerek yok. Galatasaray'da ise genç bir potansiyeldi. Bu noktaya gelebileceğini kestirebiliyor muyduk bilmiyorum da, "potansiyelim" mesajını buram buram almıştık.

Hagi'nin onu kısıtlamasına rağmen elinden geleni yaptı diye düşünüyorum. Bizde sağ kanatta oynuyordu, çizgi oyuncusu gibi. Çıkışını ise sola geçtiğinde, kat eden kanat rolünde yaptı. Fenerbahçe karşısındaki Türkiye Kupası finalini hatırlayın, tarihi fark gelebilecek maç, Ribery erken oyundan alındığı için gelmedi. Potansiyelini yansıtsa da daha iyisi olabilirdi. Sezon bittiğinde 10 numarayı istiyorum dedi, bir daha geri dönmedi.

Sneijder'in de hakkını vermemiz lazım. İstediğinde seviye atlattı çünkü. Saldığında dahi istatistiğini yaptı ama takım çok durağanlaştı. Sneijder'in zirvesi de Mancini döneminden çok, Hamza Hamzaoğlu döneminde gelen şampiyonluktaydı. Burada rakamlara bakmıyorum, futbolcunun takım içindeki rolü önemli. Sneijder de o takımın saha içindeki lideriydi. Kendisini sola atarken, Yasin Öztekin ve Telles gibi isimleri yükseltmişti.

O dönem yanında çok daha ciddi potansiyeller olsa aynısını yapardı. Bruma'ya yazık oldu mesela, o da yanlış yerde kullanıldı. Sakatlıktan yeni dönse de, kamp dönemini geçirmişti. Yabancı sınırı da çok zorladı ve haliyle yedek kaldı. Her şeye rağmen onu sola atmayı hiç denemedik. Oysa o da sol kanatta yükseldi. Bruma'yı sağ kanatta, çizgi oyuncusu gibi kullanmaya çalışırken düşürdük. Sola attığımızda ise yıldız futbolcu performansı izledik.

Bruma'yı sola attığımız dönem de, Sneijder'in salmaya başladığı zamanlar. Bruma, o yükseliş için Sneijder'e pek ihtiyaç duymadı. Kendi başına takımdı ve bağımsız, müthiş bir futbol oynadı. Sneijder'in ekmeğini büyük oranda Yasin Öztekin yedi. Yemesini istediğim başka futbolcular da vardı elbette. Bruma, Amrabat diye uzar bu liste. Birlikte oynadığı futbolcular arasından sayıyorum. Maziye inince Ribery gibi isimler de konuşulur.

2 yorum:

  1. Futbolcularin arasındaki uyumla alakalı bir şey o. Her zaman her futbolcuyla uyum kuramayabiliyor. Eski maçları izliyorum, Yasin'le kurduğu uyumun bir benzerini sol kanat Robben'le kurmamış mesela ikisi de birbirinden uzak oyuncular gibiler sahada adeta. Oysaki Robben çok büyük bir yetenek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder de o dönem kafa olarak farklıydı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir