2 Mayıs 2020 Cumartesi

Son yıllarında pek iyi anılmasa da, karantina günleri bizleri nostaljiye itiyor


Selçuk İnan'ı son günlerde sıklıkla anıyoruz ve geçmişe yönelik birçok iyi detayı konuşuyoruz. Son yıllarında pek iyi anılmasa da, karantina günleri bizleri nostaljiye itiyor. Haliyle de "kırılma noktası" olduğu her an akıllarda. Galatasaraylı futbolcular çeşitli basın kuruluşlarına röportajlar veriyor. Selçuk İnan da Sabah Gazetesi'ne konuşmuş. Güzel detaylar var, ben de üzerine bir şeyler yazmak isterim.

"Beni en çok mutlu eden şey, sokakta gördüğüm sevgi. Galatasaray taraftarını çok seviyorum. Arada tepki gösterdikleri oldu ama onlara küsme hakkımız yok. Onların da beni sevdiğini biliyorum."

Son sezonları gerçekten de kayıp. Son 2-3 yılda, Selçuk İnan'a yönelik futbol anlamında olumlu konuşmak zor. Fizik olarak iyice sıfırladı çünkü, üst üste 90 dakikaları geçtim, 30 dakikaları dahi çıkarması güçsüzleşti. Futbol olarak tarzını değiştirmesini bekledim ama onu da yapmadı. Şu aşamada da 8 numara için yetersiz düzeyde. Yine de öyle bir geçmişi var ki, bu takımı getirdiği seviye gerçekten de büyük. Kaptanımız da o ve her futbolcu da Selçuk İnan'ın bu özelliğinin altını çiziyor.

"İnsanlar istiyor diye futbolu bırakmak istemiyorum. Bırakmaya henüz hazır değilim, yaşıtlarım hala oynuyor. Saha içinde sorumluluk alarak, futbolu Galatasaray’da bırakmak istiyorum."

Burada hata yapacak. O bırakmasa bile, futbol onu bıraktı. Yaşıtları hala oynasa da çoğu fizik olarak iyi durumda, ayakta kalabiliyor. Selçuk İnan bunu kaybetti ve zorlanıyor. Şu an Galatasaray'da devam etme şansı da yok. Futbola devam edecekse de x bir takıma gidecek ve futbolu Galatasaray'da bırakma şansını kaybedecek. Paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, yapabileceği en iyi kariyeri de yaptı. 1 yıl daha kendisiyle devam edildi ama ertesi sezon için ihtimal vermiyorum.

"Futbolu bıraktıktan sonra da futbolun içinde kalacağım. Kulübede olmak, teknik direktörlük yapmak istiyorum."

Beklentimiz bu. Futbolu bırakması ve ilk etapta Fatih Hoca'nın teknik heyetinde yer alması. Teknik direktörlüğü konusunda umutluyum, başarabilir diye düşünüyorum. İyi profesyonel ve örnek. Futbolu da biliyor ve bu anlamda gelişime açık. Fatih Hoca'nın elinde de gelişim gösterebilir. Bir an önce başlaması ve bu konuda adım atması gerekir diye düşünüyorum. Futbola devam etmeyi zorlaması ve Galatasaray'dan ayrılması ona bir şey katmayacak.

"Trabzon’da Colman’la iyi ikiliydik ama Melo ile üst seviyeye çıktım. En verimli olduğum zamanı Melo ile geçirdim. Bu tarz ikililer 10-20 yılda bir gelir."

Trabzonspor günlerinde de fark yaratıyordu. Şampiyonluğa oynadılar ve o takım gerçekten de müthişti. Orada da 4-4-2 vardı ve orta sahada Selçuk İnan / Colman ikilisi büyük fark yarattı. Selçuk İnan'ın o günlerde kırılma noktası olacağı ve kendisine sahip olanın da şampiyonlukta en büyük favori olacağı belliydi. Galatasaray bu transferi yaptı ve şampiyonluklarda saha içindeki en büyük kozunu oluşturdu. Melo'yla birlikte de tarihe geçecek bir 2'li oldular. Doğru diyor, bu tarz 2'liler uzun yıllar bir araya gelmez.

4 yorum:

  1. Selçuk ve jenerasyonunun en büyük eskiklerinden biri de milli takım düzeyinde büyük bir turnuva oynayamamalari oldu bence. 2016 da gelen şansı teptik. Başka şans olmayınca da vizyon noktasında eksik kaldılar. Başardıklarını yeterli gördüler. Bu Arda Selçuk Burak Caner gibi bir çok futbolcu için böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, turnuvalarda boy gösteremedi. Yine de Şampiyonlar Ligi sezonları var, güçlü vitrindi :(

      Sil
  2. Büyük bir futbolcuydu bence ama ilginç bir şekilde saldı kendini. Kendisininde söylediği gibi yaşıtları hâlâ futbol oynuyor ama selçuk bir anda bıraktı kendini. Galatasaray a kattıkları inkâr edilemez geldiği dönem büyük fark yarattı ve şampiyonluklara büyük katkısı var. Kafa olarak futbolu bitirmiş bence. Bakmıyor da sanırım kendine ama doğru yapmıyor. Temposu düşse de tekniği ile bu açığı kapatabilirdi. Yine de kattıkları için teşekkür etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bırakmamakla doğru yapmıyor. Bir an önce teknik ekipte görmek isterdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir