9 Mayıs 2020 Cumartesi

Yapısıyla da alakalı olabilir, sessiz, sakin, fazlasıyla işine odaklı


Giderler, tutamayız diye düşündükçe, tam aksi yönde haberler yazılmaya devam ediliyor. Lemina'nın Galatasaray'da kalmak istediğini zaten biliyoruz. Burada konuya biraz daha soğuk olan isim Seri diye düşünüyordum. Yapısıyla da alakalı olabilir, sessiz, sakin, fazlasıyla işine odaklı. Bu da bazı noktalarda onu görmezden gelmemize sebep olabiliyor. Yabancıların aidiyetinden bahsederken Seri'yi pek anmıyoruz. Oysa onun da aidiyeti yüksek gibi görünüyor.

Seri'nin takımda kalmak istediği ve yıllık ücretinde fedakarlık yapabileceği yazılmış. Yıllık ücret kısmını bilmesem de, takımda kalmak istemesi beni şaşırtmıyor. Seri'yle alakalı "transfer olur" tarafındaydık. Dünya'nın içinde bulunduğu durum sonrasında ise bu transfer gerçekleşir mi emin değilim. En azından Fulham istediği rakamı bulabilir mi? 1 yıl daha kiralayıp, futbolcunun geleceği noktadan sonra da bu satışı düşünebilirler.

Seri'yi ligin 2. yarısında kazandık. Ligin ilk yarısındaki "amansız pas ve tempo bükücü" kadroda Seri de yapamadı. Herkes ağır, herkes topu ayağına bekliyor. Kimi koşturacaksın bu durumda? Ligin 2. yarısında yapı değişti ve özellikle hücumda biraz daha hareket kazandık. O vakit Seri'nin pas özelliğinin kıymeti ortaya çıktı ve futbolu yükseldi. Transfer edildiğinde inanamamıştım bile. Çok büyük futbol aklı, buralara fazla gelmesi gerekiyordu.

Fenerbahçe deplasmanı da bana göre zirvesiydi. Lemina'nın yokluğunda 6 numaraya geçmiş ve önünde oynayan Belhanda / Ömer Bayram 2'lisiyle müthiş bir uyum yakalamıştı. "Xavi" benzetmesi yapacaksak o maç özelinde konuşuruz. Defansif oyun kurucu rolünde, oyunu müthiş yönlendirmişti. Seri'nin olayı pas. 8'de de iyi ama 6 numarada bu rolde çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Takımda kalırsa da bence yeri o olmalı.

Kalmasını isterim ama zor, yine yazıyorum. Bu transferin şartları bizi oldukça zorlayacaktır. Fulham'ın zarar etmek istememesi ve mevcut şartlar yüzünden 1 yıl daha beklemek istemesi tek şansımız. X takım çıkıp da şu an 18 - 20 milyon avro arası verir mi bilmiyorum. 15 milyon avro'nun altında bir rakama da satmak istemezler. Doğru yapıyı bulduk, Seri'ye bu sezon olduğundan çok daha iyi piyasa yaptırabiliriz.

6 yorum:

  1. Kadiköy'de inanılmaz iyi iş çıkardı. tam bi maestro idi. Sneijder, Lincoln, Selçuk vs kimler geldi kimler geçti ama hicbiri orada Seri'nin yaptığı liderliği yapamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'nin oynadığı pozisyonla da alakalıydı tabii. O gün maça müthiş hazırlandık.

      Sil
  2. seri ve lemina'yi tutabilirsek çok iyi olur. seri 6'da, lemina sağ iç, sol içe de kalströmm tarzı bir oyuncu olsa :) hayaller işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol iç halledilir, Mert Hakan geliyor, Ömer Bayram var. Seri / Lemina için katılıyorum ama Lemina döner dönmez 6'ya geçti, Seri 8'e kaydı. Bence bu yanlıştı.

      Sil
  3. Kalması kadroda sürekli değişim olmaması kadronun oturması açısından da güzel olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir