15 Haziran 2020 Pazartesi

Bu maç sonunda ise kaybedilen 3 puan en son konuşulacak şey


Ne geldiyse başımıza bu deplasmanda oldu. Geçen sezon Emre Akbaba, şimdi de Muslera ve Andone. Şanssızlık da diyemiyorum, bu tabloya müsamaha gösterildi. Muslera'nın sakatlığının benzerini Emre Akbaba yaşadı, zor bir iyileşme dönemi olacak. Andone de sezonu kapatmış oldu ve Galatasaray kariyeri böylece bitti. Sezon içindeki 2. ciddi sakatlığı. Geri döndü, kalan 8 haftada en azından katkı alacağız derken başımıza bu geldi.

Ofsayt kuralı diyor ki, bariz anda ve inandığın noktada bayrağı kaldır. 1.5 - 2 metrelik bir ofsattan bahsediyoruz. O bayrağı kaldırmak için pozisyonu bitirmenin gereği yok. Sonucu bu işte, darbeyle birlikte 2 önemli kırık oluştu. Sezonu kapatmasını geçtim, aylarca olmayacak. Muslera gibi bir isim ayrıca, kimse konduramıyor bile. Umarım en kısa zamanda iyileşir ve bıraktığı yerden devam eder. Ciddi anlamda içim acıyor. 

İhmal ve hatalar neticesinde gerçekleşiyor çünkü. Ben buna şanssızlık demiyorum. "Gel gel" yapılan bir sakatlık bu. Geçen sezon Emre Akbaba'nın ayağı kırıldığında kırmızı kart çıkmıştı ve "orada kartlık ne var" diyenleri dahi okumuştum. Bu sefer de ofsayt bir pozisyon üzerinden sakatlık veriyoruz. 2 metrelik bir ofsayt, herkes ilk anda gördü. Saçma sapan bir kural da demeyeceğim, hakem yapması gerekeni yapmıyor.

Andone'nin sakatlığında da aynı şeyler. Geçen sezon Muslera'nın Isla'ya müdahalesi böyleydi ve penaltı çaldılar. Bu daha serti, rakip kalecinin topla alakası yok. Var çağırmasına rağmen penaltı çıkmıyor. Neredeyse Andone'ye "faulü sen yaptın" diyecekler. Maç içinde dediler de gerçi. Falcao yüzüne darbe aldı ve faulü Falcao yaptı dediler. Andone'nin pozisyonunda penaltı çıkmadı, o topla alakası olmayan anlamsız müdahalede de futbolcu sezonu kapatmış oldu.

Şanssızlık değil yani bu. Katledildik, tek açıklaması bu. Maça çıkmasan en fazla 3 puan kaybedersin ve biraz para cezası alırsın. Futbolcularını ise korumuş olurdun. Bu maç sonunda ise kaybedilen 3 puan en son konuşulacak şey. Futbolcularınız sakatlandı, şampiyonluk ihtimaliniz zayıflatıldı, takım mental anlamda sıfıra yaklaştırıldı. Şu ortamda neyin futbolunu konuşabiliriz ki?

10 yorum:

  1. Kasıtlı yapıldığını düşünmeyerek Galatasaray'ın şampiyonluktan edildiği bir maça şahit olduğumuzu görüyorum. En ufak bir kasıt delili bulursak ne hakem kalır ne federasyon. O yüzden bu maç ciddi şekilde araştırılmalıdır. Rize spor, Galatasaray için genelde zorlu bir deplasman olmuştur ve sorunlu maçlar görüyoruz. Rize spor'a sormak lazım bu vahşice mücadele ne? Bu sertlik ne? Ç. Rizesporu'u satın alabilecek 2 önemli oyuncu beceriksizlikler neticesinde sakatlandı art niyet alırsak Rize takımı da kalmaz. Galatasaray'ın gücüne kimse dayanamaz. Bazı şeyleri sanırım bekleyip daha açık şekilde göreceğiz. Ben Ç.Rize spor'a çok sinirliyim zor sabrediyorum, çok üzüldüm (Alp)

    YanıtlaSil
  2. muslera ile isla çarpışmasina rağmen penaltı çaldılar. burada ise çarpışma değil, kaleci direk andone'ye daldı, andone olduğu yerde duruyordu. hatta kaleci topa müdahale etse neyse ama o da yok. hadi bunu çarpışma olarak yorumladin diyelim, e o zaman geçen sezon fb'ye niye o penaltı verildi ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler neler çaldılar, öyle örnekler var ki.

      Sil
  3. Muslera'ya o kadar bağlanmışız ki benim gibi şampiyonluklar filan umrunda olmuyor bazı insanların keşke ona bir şey olmasaydı. İnsanın içi acıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin acını, umarım en iyi şekilde dönecektir.

      Sil
  4. Devamlı bir fütursuzluk var Galatasaraya karşı bunu hep söyledim çok zamanda bu futürsuzluk dillenmez görünmez hatta üzerine toprak atılır fakat en ufak bir karşı lehte karar oluşursa çok net olmasına da gerek yok yani gri karar da olur Galatasaray o kararla kayırılan yürü ya kulum denilen bir takım imiş havasını tüm medya ve adi kalemleri bas bas bağırırlar.
    Bakın tetikçi kaypak başkan bozuntusuna allahın sopası yokmuş diye konuşma yapıyor
    İnönü de Kadıköy de daha geçen sene ofsayttan penaltı uydurulup doğranmış takımını ve rakibi pamuklara saran maç sonu açıklamalarını iyi seyredin.
    Ne oldu geçen sene Rize de penaltı mı yanlıştı hayır
    Emre akbaba poz kırmızı çıkmazmışa sarılıp tüm ahlaksız çetesi kendi maçını bırakıp açıklamalar salladı utanmadan hem de. Daha 2 maç önce Kadıköy de hakem faciasının kült filmi ali palabıyık ile çekilmemiş gibi.
    O posizyon da kırmızı çıkar mı çıkar arkadaş iyi izle premier ligi bu sene Son tothenem oyuncusuna hakem sarı verirken kırılan bacağı gördü kırmızı verdi kapaktır o posizyon bence ama anlayabilecek olana.

    Ben 3. Sene aynı geliri elde etmenizden büyük rahatsızlık duyacaklarını adım gibi biliyordum yabancı sınırı hikayesi de sırf bu yüzden başka sebep olamaz çünkü luce nin bulamadığı yerli oyuncular şuan tüm avrupayı sallıyor.
    Ama yetmez çünkü yalancısınız derdiniz Türk futbolu futbolcusu falan değil, aynı kıvamda kalacak 4 5 takım ile lig oynayabilmek ki daha fazla taptığınız para girsin ceplerinize.

    Sivas maçı ile başlayan lemina faulu atlayıp gene değişik penaltı örneklerinden biri ile maçın önüne geçildi aynı sertlik orada da vardı 3 4 faulü kasten yapan oyuncu sarı görmez VS bunlar öylesine işler değil.
    Keza sergen karşımıza sırf yara vermek için çıkmış karaktersiz başka hiç bir amacı yok yukarı yaklaşabileceğin maçta yenilmez isem ligde kalacam diyen vanspor havasındasın sebep gs yürümesin.

    Hocamızın bir lafı var unutmasınlar "Herkesin şaşar Ama Allahın Adaleti Şaşmaz"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarstılar bizi, işin özü bu aslında. Uzun yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. rize yönetimi zaten hep fenerbahcenin arka bahçesi oldu ve yapamadıkları söyleyemedikleri pis işleri rize yönetimine yaptırıyorlar. Pandemi döneminde en çok konuşulan şey Galatasaray'in en büyük şansının Muslera olduğu oluyor ve dönüşünde rize deplasmanında Muslera'nin ayağı maç dışı bir noktada kırılıyor. Ben art niyet de ararım bunda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir