12 Haziran 2020 Cuma

Mert Çetin & Galatasaray, Luyindama giderse benim de ilk düşündüğüm isim olurdu



Luyindama'nın sakatlığında bir numaralı gündemimiz Mert Çetin'di. En azından sezonu kurtarmak adına, Luyindama dönene kadar ki süreci Mert Çetin'le geçirmek istemiyorduk. Roma'nın gelecek mutlaka beklentisi var ve onlar adına bir yatırımdı. Sezon içinde sadece 5 maçta şans verseler de, kiralık dahi göndermediler. Galatasaray'ı da geçtim, hadi İtalya içinde bir takıma kiralık gönderselerdi. Takımda tuttular ama çok fazla şans da vermediler.

23 yaşında henüz, genç bir futbolcu. Belki de bu yaz döneminde o kiralık hamle gelecek ve Mert Çetin'in gelişimini izleyecekler. Gençlerbirliği'nden 3 milyon avro bonservis bedeline transfer edilmişti. Bu futbolcudan zarar etme şansları yok. Hele ki Türkiye'de yabancı sınırının düşüşü yürürlüğe girmek üzereyken. Bu futbolcular bir anda değer kazandı ve bonservis rakamları da tırmanacaktır. Yabancı kontenjanı biraz da bu yüzden devam etmeliydi.

Luyindama ya da Marcao'dan birinin satışını olası görüyorum. İkisi aynı anda satılmaz, ilk etapta birinden ciddi bir bonservis geliri elde edilir. Onun da Luyindama olması bekleniyor gibi. Sakatlık süreci olmasa Ocak ayında dahi bu satışı görebilirdik. Değerli bir futbolcu, sakat halinin dahi piyasası var. 15 milyon avro'nun altında bir rakama da bu satış gerçekleşmez. Devam etse, bir Şampiyonlar Ligi daha oynasa elbette piyasası yükselir. Bu ayrı konu.

Luyindama giderse de akıllara gelecek ilk isim Mert Çetin olacaktır. İlk etapta yerli düşünülür, sonra yabancı ihtimaller değerlendirilir. Mert Çetin'i Gençlerbirliği döneminde yorumlarken "yerli Luyindama" diyordum. Tarz olarak benziyor en azından, yoksa birbirlerine oranla farklı özellikleri var. Mert Çetin'in topu kullanabilmesi Luyindama'nın önünde mesela. Ayaklar biraz daha temiz. Luyindama ise fizik olarak Mert Çetin'in önünde, çok daha güçlü. 

Oysa Mert Çetin de fizik olarak güçlü bir futbolcu. Luyindama ise bu konuda bambaşka bir seviyede. Tarzlar benziyor yine de, Mert Çetin'in gelişime açık olduğunu söyleyebilirim. Fizikli bir futbolcu ve Marcao'yla birlikte o da yi ikili olur. Roma'nın bu transferden beklentiyi 7-8 milyon avro. Galatasaray ise satın alma opsiyonlu kiralık ihtimalini zorlayacaktır. Ele bonservis geliri geçtikten sonra ise görüntü değişebilir. Luyindama giderse benim de ilk düşündüğüm isim olur.

10 yorum:

  1. Sorun şu; acaba Mert bu lige geri dönmeyi düşünür mü? Kiralık dahi olsa ben Avrupa'da kalmak isteyeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmez ama Roma satmak isterse de yapacak bir şeyi kalmaz.

      Sil
  2. luyindama'nin da ayakları iyi. pas yapabiliyor, topu kullanabiliyor. hatta bazen kanat oyuncusu gibi çalımlar atıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi diyemem yine de. Mert Çetin o anlamda daha iyi.

      Sil
    2. mert'i çok izlemedim, topu daha iyi kullanıyor olabilir ama ben arka tarafta risk alıp çalım atan stoperlere bayılıyorum :) chedjou'da böyleydi

      Sil
    3. Gerek yok gereksiz risklere :)

      Sil
  3. Luyindama gibi bir stoper Galatasaray tarihinde bir daha zor bulunur. Az bir bonservise elden çıkarmamak lazım bence bir yıl daha oynasın şampiyonlar ligi görsün ve 2 katına gitsin şimdiki düşünülenin, olamaz mı bence mümkün. Bence o tandem önümüzdeki sezon için korunmalı. Satsın Belhanda, Feghouili filan. Biz Şampiyonlar Ligi başarısı istiyoruz, en azından bir sene daha bu stoper tandemi bozulmasın bence. Seneye hem fiyat kaplar hem şampiyonlar ligi başarısı görürüz ve az da olsa içimiz rahatlar. Lemina ve Seri bozulmazsa Mert ve Emre ile birlikte ve eldeki oyuncularla başarılı bir şampiyonlar ligi görürüz bence. Gerekli takviye de Belhanda ve Feghouili ile yapılır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, olmadık paralara satılmamalı. En kötü 15 milyon diye düşünüyorum, o da sakat haliyle.

      Sil
  4. Roma Mert'le ilgili olan yapıyor ama sanırım pek de guvenemiyor birinci alternatif olmasına. Onun için en doğrusu İtalya'da daha az iddialı bir takımda pişmesi sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir