1 Haziran 2020 Pazartesi

O gün de neden gitti dememiştim, bugün de demeyeceğim


O gün de "neden gitti" dememiştim, bugün de demeyeceğim. Söylediği gibi, cesur bir karardı. Sadece 6 aylık profesyonel tecrübesine rağmen ilk fırsatta Avrupa'ya gitmekten çekinmedi. Fatih Hoca'nın bir önceki sezondan üzerinde özel olarak durduğu ve işaret ettiği bir gençti. İlk fırsatta da formayı verdi ve ısrarcı oldu. 6 ay içinde Şampiyonlar Ligi stoperine dönüştü, 11 milyon avro'luk bonservis geliri getirdi. Ondan 6 ay sonra da 15 milyon avro'ya Schalke 04'e gitti.

Bugün de onun için "Schalke 04'ün para eder tek futbolcusu" diyorlar. Bu kadar kısa zaman diliminde çok fazla takım değiştirmesine takılmıştım. Schalke 04'ün en iyisi diyorlar ki, ciddi bonservis ihtimali sonrası onlar da takımda tutamayabilir. Biraz istikrar kazanmasını isterim. Henüz 20 yaşında ve önünde uzun bir gelecek var. Milli Takım'ın da en çok güvendiği isimlerden biri. Başarılarıyla da bir Galatasaraylı olarak gurur duyuyorum.

"Galatasaray'dan ayrılmak hayatımda verdiğim en zor kararlardan biriydi. Ben bu kapıdan 11 yaşında girdim, her gün Tekirdağ'dan İstanbul'a gittim. O stadyumda oynamak her zaman hayalimdi. Zor bir karardı ama hedeflerim için bu cesur kararı almam gerekiyordu."

7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeline rağmen, 11 milyon avro'ya transfer oldu. Ozan Kabak'ın Galatasaraylılığını kimse tartışamaz. Gidişi zamansız dursa da, bence doğru karardı. Sıcak paraya ihtiyaç duyulan bir andı ve o bonservis sayesinde de Marcao / Luyindama tandemi oluştu. Bu tarz satışlara daha çok ihtiyacımız var. Birileri gittiğinde, yerine daha düşük maliyetli isim gelmeli ve bu çark olabildiğince dönmeli.

Sakatlığını da atlattı. Yokluğunda Schalke 04'ün zorlandığını gördük. Oynadığı maçlarda ise ön plana çıkmış ve takımın en iyisi olmuştu. Özel bir stoper. Fiziği, topu kullanabilmesi ve çıkabilmesi, duran toplarda hücuma çıktığındaki gol etkisi gibi ekstraları var. Klasik bir stoper de değil. Önü açık ve böyle cesur kararlar almaya devam ettikçe de açılmaya devam edecek. Ozan Kabak'ın yanına farklı futbolcularımızı da yazmamız gerekecek.

9 yorum:

  1. Ayşe Arman'la yaptığı röportajda "FB'ye gider misin?" sorusuna verdiği "öyle bir ihtimal yok çünkü ben GS'liyim" cevabına bayıldım. Ozan'ın Endüstrileşmiş futbolun ürünü yarına yatırım yapan tüccar futbolculardan olmadığını görmek ayrıca güzel oldu. Aidiyeti olan futbolcuyu severim. Kariyeri maşallah güzel gidiyor. Umarım Arda gibi yanlışlar yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak adam gibi adamdır, iyi Galatasaraylıdır.

      Sil
    2. Keşke Semih de böyle olumlu bir ivme yakalayabilseydi. Karakter ve Galatasaraylılık duruşu Semih'de de var.Mangal kazasında keşke kör olsaydın yazanlar vardı,ne zaman aklıma gelse içim burkulur. L.V.Ç.

      Sil
    3. onu da imzaladığı söyleşme oldukça düşürdü.

      Sil
  2. genç yaşına rağmen çok olgun ve çok akıllı, efendi biri. iyi bi aile eğitimi aldığı da belli. florya'da sizi tutan karakterinizdir lafındaki karakterin vücut bulmuş hâli gibi

    YanıtlaSil
  3. Sene sonunda Schalke'den de ayrılacak gibi geliyor bana. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan daha iddialı bir takımda oynasa çok güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılsa da gittiği yer Zenit falan olmaz umarım.

      Sil
    2. Sanmıyorum planlı hareket ettiği için Bayern değil de Schalke'ye geldi. Oynama garantisi olduğu için

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir