20 Ağustos 2020 Perşembe

Luyindama'nın ise atletizmi, fiziğine göre hızı ve gücü çok değerli


PSG, Leipzig karşısında oldukça rahattı. PSG deplasmanında Galatasaray da çok zor durumlara düşmüştü. Kendi sahasındaki maçta ise daha dirençli ve biraz daha keyifliydi. Yine pozisyonlar verdi ve Muslera ön plana çıktı ama en azından maç sonunda mutsuz değildik. Bu maçın diğer kahramanı da Luyindama olmuştu. Di Maria ve Mbappe gibi futbolcularla girdiği 10 ikili mücadelenin hepsini kazanmıştı.

Hatta Di Maria karşısında hızda da kaybetmemiş, geriden gelmesine rağmen onu yakalamıştı. Fiziğine göre çok iyi bir hızı var. Atletizmi zaten üst düzey. Galatasaray adına, Marcao'ya oranla çok daha değerli görüyorum. Marcao'nun top tekniği ve sol ayağı gibi artıları var. Luyindama'nın ise atletizmi, fiziğine göre hızı ve gücü çok değerli. İkisi en iyi halinde, aynı anda satış imkanları olsa, bana göre Luyindama biraz daha fazlasını kazandırır.

O büyük sakatlığı olmasaydı da, Ocak ayında ciddi bir transfer durumu oluşabilirdi. İş yaz aylarına kalsaydı da, bu transfer kesindi. Özellikle Premier Lig'de bu tarz stoperleri severler. Sakatlık geriye attı maalesef, şu an herkesin soru işareti var. Araya pandemi de girdi, gelecek teklifler Galatasaray'ın beklentisini karşılamaz. Bugün 12'e satarsın, yarın 20 milyona. Rakamları "çağrışım" olsun diye yazıyorum.

Haliyle de bugün, yok parasına satmaya gerek yok. Toparlasın, yeniden ayağa kalksın ve gelecek yaz bu transferi konuşalım. Marcao'yla birlikte güçlü bir tandem oluşuyor. Bu ikilinin bozulmasından kaynaklı sorun yaşadık. Donk'un hakkını verelim, Luyindama'nın yokluğunu en iyi şekilde doldurdu ama pandemi sonrası o da dağıldı. Luyindama'nın atletizmini ve gücünü çok aradık. Geri dönüyor olması en büyük kozlarımızdan biri olacak.

Hoca da mümkün oldukça Marcao / Luyindama ikilisini bozmak istemiyor. Zaten orta saha hattı sıfırladı, en azından birbirini tanıyan, uyumlu stoper tandemi bozulmasın. Luyindama, sakatlık dönemi iyi çalıştı ve yaz aylarının başında oynayacak duruma gelmişti. Ayağının tozuyla da takımla idmanlara başlayacaktır. Hazırlık maçlarında, maç eksiğini üzerinde atmalı ve direkt olarak işe başlamalı. Uzun zamandır sakat.

11 yorum:

  1. Luyindama bu yıl lig'e damga vurabilir. Gerçekten işini iyi yapıyor kondisyonu da fiziği de tam bir stoper. Defansın yanı sıra korner atışlarında daha çok ön plana çıkmasını bekliyorum. Göstereceği performansa göre seneye çok ciddi bonservis kazandırması yüksek ihtimal dahilinde. (Alp)

    YanıtlaSil
  2. Seneye bı sakatlık durumu olmadan tam bir sezon geçirirse yine eski seviyesine gelebilir bonservis olarak. Avrupa olmadan ligdeki mücadelesi ile de başarabilir bunu. Ligimiz Avrupa'da bakılan dikkat edilen bir lig çünkü artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi oynadığında o piyasayı az çok yapmıştı. Takımın durumunun kötü olmasına rağmen.

      Sil
  3. Bu ikili bozulmamalı Donk,Emin,Altyapı Kaan,Abdüssamet ve Taylan:) var.

    YanıtlaSil
  4. marcao'nun top tekniği çok iyi diye luyindama'nın ki gölgede kalıyor sanki. belki marcao kadar teknik ve pasör değil ama luyindama rahatlıkla çalım atabilen bi stoper, hatta bazen top ayağındayken işi şova bile dönüştürmek istiyor. marcao top hakimiyeti olmasına rağmen bunlar pek yok. luyindama bambaşka bişey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama da fena oyun kurucu değil. Topla da çıkar, güvenli oynar. Kontrolsüz hareket ettiğini görmedim.

      Sil
  5. Luyindamanın yanına Vertongheni koysaydık ligin değil Avrupanın en iyi stoper ikililerinden birine sahip olurduk sanırım. Marcaonun yanında böyle gelişim gösteriyorsa Vertonghen ile tahmin edemiyorum. Vertonghenin maaşı fazla demiştin. Benfica ile senelik 3 milyon avroya anlaşmış. Bedelsiz bir transfer. Hem Avrupanın sayılı sol ayaklı stoperlerinden biriydi. Çok iyi anlaşma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 milyon avro işte, büyük rakam. İmza ücreti de vardır onun. Futbolcuların geçmişine değil, geleceğine oynayalım biraz. Avro kuru uçmuş gitmiş. Burası Türkiye, Portekiz değil. FM oynamaya benzemez bu işler.

      Sil
    2. Peki Burakcığım. Geçen sezon Falcaoyu alırken burası Türkiye değil miydi? Euronun geçen seneye göre 1.5 lira artması mı değiştirdi bütün hesapları? FM oynamıyorum bu arada. Tottenhamda aldığı maaşa göre değerlendirme yaptım. Geçmişteki Premier Ligten bize gelen oyuncuların o ligte ve bizde aldığı maaşları kıyasladım. 3.5 milyon avroya bitirebilirdik ki Benfica ile 3e anlaştı. Vertonghenden söz ediyoruz bir de hatırlatırım. Geçmişe değil geleceğe yatırım yapalım diyip Ardayı Fatihi alabiliyorsak Vertongheni de hayli hayli alabilirdik. Bilmem yanlış mıyım?

      Sil
    3. Etiket dönemi bitti. Deniz bitti olay o. Gelirin yok artık. FM değil olay, tekrar diyorum. Aşırı yanlışsin anonimcigim :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir