19 Ağustos 2020 Çarşamba

O vakit kazanılması düşünülebilir mi?


Bazı futbolcuların takımdan ayrılması gerektiğini hep birlikte yazıyoruz. Fiyat / fayda bunda sebep. Bazı futbolcuların maliyeti yüksek ve istikrarlı değiller. Bu yüzden de yolları ayırmak gerekir. Keşke imkan olsa da, bu satışlar gerçekleşse. Bu satışların gerçekleşmesinin zor olması insanı başka düşüncelere itiyor. Futbolcuların kaliteleriyle alakalı bir sıkıntım yok, iş istikrarda, aldığın paranın hakkını verememekte.

Bu futbolcuların başında da Feghouli gelmekte. 3 aylar futbolcusu deriz, ligin 2. yarısında vitesi yükseltir. Bunun nedeni de, yaz dönemini boş geçirememesi. Galatasaray'a transfer olduğu dönem sakatlık yaşamış ve kamp dönemini kaçırmıştı. Sonraki 2 yılda da Dünya Kupası ve Afrika Uluslar Kupası vardı. Galatasaray kamplarını hep kaçırdı ve takıma geç katıldı. Bu yüzden de toparlaması için ligin 2. yarıları beklendi.

Fatih Hoca'nın 4. döneminde gelen 2. şampiyonlukta rolü büyüktü. Ligin 2. yarısında öyle bir performans gösterdi ki, 1 isim takımı nasıl şampiyon yapar sorusunu yanıtladı. Geçen sezonun 2. yarısında ise bu etkiden çok uzaktı. Pandemi dönüşü de o da sıfırlayanlardan. Böyle bir yetenekten insan daha fazlasını bekliyor. Yapabileceklerini ve yaptıklarını biliyoruz çünkü. Takımın da en yüksek maaş alan 2. futbolcusu. Üzerine daha fazla söyleyecek bir şey yok.

Transfer yapamamak kötü. Bu tarz gözden çıkan isimlerin maaşı öyle seviyede ki, satmak zor oluyor. O zaman da "satamıyorsan katkı al" gibi bir düşünce oluşuyor. Belhanda için bu fikrim yok tabii, orada bağ tam anlamıyla koptu. Feghouli için ise şans var. Yıllık ücretini 2.5 milyon avro bandına çekerse, o vakit yeni dönem için umut ver demektir. Kabul edelim, Feghouli ayarında bir futbolcu bugünün şartlarında transfer edilemez. Satamıyorsun da. O vakit kazanılması düşünülebilir mi?

İlk idmandan bu yana takımda. Milli Takım arası olmayacak, direkt olarak kamp görecek. Haliyle de, performans vermesi için ligin 2. yarısını beklemeye gerek yok. Arda Turan da ısrarla Feghouli isminin altını çiziyor. O birliktelikte oluşacak uyumu da merak ediyorum. Tabii bunlar gerekli indirimi sağlaması halinde. Bu şartlarda devam etmenin imkansız olduğunu tekrar yazıyorum. Yıllık ücreti en iyi ihtimalle 2.5 milyon avro bandına çekilmeli.

10 yorum:

  1. Moder bitmiş haberi çıktı. Orta saha için kurgu değişikliği görünüyor gibi. Ayrıca feghouli kafasını sahaya verirse büyük koz olur. Belhanda giderse gitsin faydalanma imkanı yok ama feghouli fayda sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O mecbur zaten, kurgu değişecek. Jozwiak da bitebilir, o zaman Feghouli taca çıkar.

      Sil
    2. Lig uzun bu sezon jozwiak ta gelse feghouli nin taca çıkacağını sanmam. Orta sahada alternatifli kadro iyidir. Ha para veren olursa hemen satilsin bence. Yerine daha genç biri bulunur ve maaş bütçesi düşer. En fazla kazanan oyunculardan birisi çünkü ve lüks kaçıyor artık diğerlerinin ücretinin yanında.

      Sil
    3. Feghouliden bir nane olmaz 4m para alır 5-6 maç oynar, yaş 31 adam aynı Selçuk gibi çok daha yasliymis gibi oynuyor.

      Seri ve Feghouli kalacaksa Galatasaray 'ın fizik kalite olarak ayakta kalması çok zor

      Sil
    4. 30 yaşında, 31 olmadı henüz. Feghouli'nin geçen sezonu iyi değildi de, ondan önceki sezonun 2. yarısı şampiyon yapan belki 1 numaralı isim. Kalitesini tartışmam. Bu sezon da ilk günden bu yana takımla. Tüm kamp dönemlerini kaçırıyordu. Nane falan hoş yorum olmadı.

      Sil
  2. Ben kendisinin uclu orta sahanin sag tarafinda daha etkili buluyorum. Su topu øne tasiyacak rolu Feghouli iyi yapabilir. Zaten mac icinde hep ice kat ediyor. Top kapmak icin pres de yapiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da olabilir tabii. Milli Takım performansını genelde orada veriyor.

      Sil
  3. Feghouli'nin sıkıntısı sorumluluk almaktan kaçınması. Bazen maç boyunca sağ kanada saklanıp orda bekliyor. Kendini unutturuyor takıma öyle olunca da ondan katkı almak imkansizlasiyor. Daha fazla sorumluluk almalı. Almıyorsa alacağı bir yere orta sahaya çekilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitesi sürekli yükseltmiyor, problem o. Yükselttiğinde zaten en iyisi. Yükselttiğini de sadece 1 dönem gördük.

      Sil
  4. Feghouli'nin maliyeti yüksek bu sebepten gönderilebilir ancak maaş düzeltmesi yapılacaksa veya talip yoksa onu kazanmak dediğiniz gibi mantıklıdır. Ligin en kaliteli 3 oyuncusundan birisidir Feghouli. Zamanın da şampiyonlujlara direkt etki etmiştir unutmamalıyız. Düşüşleri vardır, yüzde yüz hiç bir zaman verim alamadık ama bu haliyle bile katkı sağladığını düşünüyorum. Belhanda kesinlikle gitmeli yıllardır boş yere duruyor ama Feghouli'den hep umutluyum. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir