14 Eylül 2020 Pazartesi

Falcao için "gol istatistiği" noktasında geçen sezon da olumlu rakamlar yazıyorduk


Falcao için "gol istatistiği" noktasında geçen sezon da olumlu rakamlar yazıyorduk. Çıktığı maç sayısına göre attığı gol ortalamasında ligin en iyisiydi. Sorun şu ki, istenilen seviyede maça ulaşamadı. Bunun da nedenleri var tabii. Transfer sürecinde, Monaco ile yapılacak kampı kaçırması, Ağustos ayını boş geçmesi ve Galatasaray'a gelir gelmez sahne alması. Öyle bir temponun içine düştü ki, sakatlıklar da beraberinde geldi. Sezon boyu da toparlayamadı zaten.

Diagne'nin de sezon başı kampında iyi görüntü vermesiyle, ülkede "forvet rotasyonu" adına en güçlü takım olduk. Diagne için bugün 7-8 milyon avro'luk teklifler gelse, mecburiyetten kabul edilir. 4-5 milyon avro adına da böyle bir alternatiften vazgeçmem. Bu paraya daha iyisini bulmak zor çünkü. Diagne'nin olası yükselişi sonrası da, sezon sonunda 10 milyon avro'lu rakamlar sürpriz olmaz. Yaşı henüz 28.

Falcao'yu dinlendirmek ve ekonomik kullanmak önemli. Sezon başı ilk gününden bu yana kampta olması büyük artı. Fiziğini toparlamış ve daha diri bir Falcao var. Fizik olarak ayakta kalabilen Falcao'nun da anlamı "gol" demek. 2 gol attı, daha fazlası da olabilirdi. Şu an çok fazla "savunma yardımı" gibi konularda etki göstermesine gerek yok. Rakip ceza sahası içinde diri kalsın. Topla buluştuğunda gol gelecek çünkü. 

"99.8 - Süper Lig'in son iki sezonunda en az iki gol atan oyuncular arasında dakika/gol oranı en iyi isim olan Falcao, sahada kaldığı her 99. 8 dakikada 1 gol atıyor (1197 dakikada 12 gol)"

Optacan'ın paylaşmış olduğu istatistik bu şekilde. Fizik olarak en kötü halde dahi gol atıyordu. Üstelik takımın hücum kurgusu da iyi çalışıyor diyemezdik. Bugün ise daha iyi ve dikine bir hücum var. Bekler tempolu, içeriyi sık sık besliyor. Arda Turan ve Feghouli gibi oyun akıllarının varlığıyla da, Falcao'yu daha etkili kullanmak mümkün. Kenarda, Diagne gibi bir fizik güç de bekliyor. Şu görüntü bana fazlasıyla umut verdi.

4 yorum:

  1. ben emin değilim halâ, istikrar anlamında sıkıntı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eminim ve güvenli bakıyorum. Diagne de var, forvet rotasyonu çok iyi.

      Sil
  2. Falcao için mühim olan şey sahada kalması daha az gol ortalaması olsa da oyunu oturtabilmemiz adına Falcao'nun sakatlanması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp görmesi işe yaracaktır. Bu sefer rotasyon da güçlü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir