29 Eylül 2020 Salı

Fenerbahçe karşısında, Galatasaray adına maçın adamı Luyindama'ydı diyebilirim


Fenerbahçe karşısında, Galatasaray adına maçın adamı Luyindama'ydı diyebilirim. Bu sezon oynadığı maçlarda beni korkutsa da, toparlanıyor olmasını görmek sevindirici. Fatih Hoca da değindi, Luyindama'nın varlığı, savunma kurgusu açısından değerli ve geniş oyunundaki zaafı gidermek açısından da önemliydi. Luyindama'nın fiziği ve fiziğine oranla hızının altını çizmek lazım. Hızı, yaşadığı sakatlık sonrası düşmüş olsa da, toparlıyor diyebiliriz.

Fenerbahçe'li Thiam ve Enner Valencia yetenek noktasında aşağıda kalsa da, mücadele tarafında oldukça hareketli ve etkililer. Yaptıkları ön alan baskısıyla da Galatasaray'ın geriden rahatlıkla topla çıkabilmesine engel oldular. Hızlılar, oldukça hareketliler. Bu isimlerle boğuşmak oldukça zor. Marcao'nun geçen maçlarda yaptığını, Luyindama yaptı diyebiliriz. Bu isimlere bir an olsun imkan vermedi ve hızda da geçilmedi. Hız konusu değerli.

Luyindama'yı fiziğine göre değerli kılan en önemli özelliği belki de. Gücünü zaten konuşmuyorum, kolay yıkılmayan, hava toplarda etkili bir stoper. Hızı geçen sezon, Mbappe'yi geriden gelip yakalayabilecek seviyedeydi. Uzun sakatlık sonrası yaşadığı düşüş doğal. Hızı da ister istemez düşmüştü. Şimdi yeni yeni ayağa kalkıyor ve Enner Valencia gibi hareketli bir isme karşı da geride kalmadı.

Stoper tandemi değerli. Marcao / Luyindama ikilisi de müthiş uyumlu, birbirini tamamlayan isimler. Marcao için teklifler konuşulsa da, sözleşmesini uzatıp, en azından 1 yıl daha tutma taraftarıyım. Luyindama da eğer o sakatlığı yaşamamış olsa, bugün transfer gündeminde adı geçen isimlerden biri olacaktı. Onun da sakatlığını tam olarak atlatıp, form tutması lazım. Sonrasında transferi için gündem oluşacak zaten, büyük paralar yeniden konuşulacak.

10 yorum:

  1. marcao ve luyindama bu kadar iyi oynamasa kaybetmiştik zaten fbye,son yıllarda ligde gördüğüm en iyi 2 stoper açıkçası,bjk de marcelo fb de bir zamanlar kjaer 1 sezon diyebilirim ki marcao ve luyindama nın hiçbir eksiği yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de. 2 potansiyel ve muhteşem uyumları oluştu.

      Sil
  2. Luyindama ayağında top tutmayı azaltmalı ayrıca marcaoya baskı gelmediği sürece oyun kurmak için topları marcaoya yönlendirmeli. Savunma olarak fazla eksiği yok ama oyun kurmaya uğraşması saçma bazen topları çok kötü kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riskli işleri seviyor, bence de biraz azaltmalı. Tahta bacak değil ama müthiş de bir oyun kurucu sayılmaz. Bu maçta Marcao'ya baskı vardı, top oraya mecburen geçmedi.

      Sil
  3. Halen daha tam kapasiteye ulaşabilmiş değil fakat oynadıkça düzeliyor

    YanıtlaSil
  4. İkisi toplamda iyi para eder.Ayrıca Muslera'nın sakatlığının durumu nasıl?Emre AKBABA ne zaman dönecek?E.Akbaba'nın kırık tibia ve fibula kemikleri için platin takılmış mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba, Milli Takım arasının ardından tam anlamıyla dönüş sağlar.

      Sil
  5. Luyindama'yi Marcao'ya göre bi adım öne koyarim ben. Çünkü Boss şampiyonlar liginde kendini ispat etti ama Marcao bunu yapamadi. Zaten dikkat ederseniz zorluk derecesi yüksek maçlarda ön plana çıkan genelde Luyindama oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasaport avantajı da var, haliyle Premier Lig kapıları ona açık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir