13 Eylül 2020 Pazar

Fiyat / performans anlamında en iyi transferlerden biri


İyi dönemlerinde, Feghouli / Mariano hattı takımın en önemli noktalarından biriydi. O denklem içine Belhanda'yı da ekleyince, sağ kanatta bir üçgen oluşurdu. Takımın da en önemli hücum kozu buydu. Sonrasında Mariano düştü, Feghouli kamp görmedikçe zor toparladı ve sağ kanattaki kaliteyi kaybettik. Mariano / Omar değişimini önemsiyordum. Omar'ın temposu çok değerli ve oyunu bilerek oynuyor. Savunmadan topla çıkma noktasında katkısını sağlar, sürekli de bindirir.

Şaşırdığım nokta ise uyumu. Sanki 40 yıllık bir Galatasaraylı gibi mücadele etti. Feghouli'yle birlikte uyumları oldukça yüksekti ve o sağ kanadın etkisi büyük oldu. Fiyat / performans noktasındaki en iyi transferlerimizden biri olacağı net. Gaziantep FK karşısında da hücum tarafında yapması gereken her şeyi yapmasının yanında, rakibin hızlı çıkışlarında da birçok kez "kontra" imkanını kesti. Savunması da var yani, geriye iyi koşuyor ve yer tutuyor.

Saracchi de geçen sezona oranla yükselecektir. Çünkü hücumun aklı arttı. Saracchi de önünde oynayan isme göre şekil alan bir bek. Hücum tarafı çok güçlü ve ısrarla bindiriyor. Saracchi'yi doğru yerde topla buluşturmak lazım. Hatayspor'la oynanan hazırlık maçında, Arda Turan'la olan uyumunu sevmiştim. Bu maçta da iyi kullanıldığını düşünüyorum. Sağ tarafta o kadar iyiydik ki, sol kanat biraz gölgede kaldı. Şu an her 2 bekimiz de olabildiğince tempolu isimler.

Omar da büyük bir kazanım olacak. Fizik kuvveti, devamlılığı, oyunun 2 tarafında vereceği katkı ve oyun aklıyla, fiyat / performans anlamında en iyi transferlerden biri. Mariano ne kadar teknik bir bek olsa da, yaşlanmış ve temposunu kaybetmeye başlamıştı. Linnes ise temposuyla ön planda ama istikrarsız ve ne yapacağını bilmez halde. Şu an o da her 2 bek adına iyi alternatif mesela. Omar / Linnes rotasyonu da sezon genelinde önemli olacak.

7 yorum:

  1. İlk başta Feghouli, Omar'a ayak uyduramadı ama ikinci yarı daha iyi bir ikili oldular. Mariano da defans anlamında zayıftı özellikle kafa toplarinda bence Omarda zayıf. Luyindama çok umursamaz oynuyor kendine çeki düzen vermesi lazım. Saracchi zaten bildiğimiz gibi defansif olarak çok zayıf. Orta alanı toplayacak bı 6 numara lazım ki Taylan böyle devam ederse 11 de yeri sabit kalır ama güvenemiyorum 3 hafta sonra performans düşerse çok çabuk gol yeriz. Belhanda'nin da kafasını artık kaldirmasi lazım sürekli topa bakıyor ve kaybettiği topların hepsi ciddi atak oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum zamanla yükselecek. Birbirlerine alışacaklardır.

      Sil
  2. Menajerlere ödenen ücretler hakkında ne düşünüyorsun abi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlaşılıyor. İmza ücretleri, menajer üzerinden ödeniyor. Ffp kılıfı.

      Sil
  3. İlk cümleyi okurken, üçgen denilince; bruma, sneijder, podolski yi anmak istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl üçgen, Telles / Yasin / Sneijder'di. Şampiyon yaptılar.

      Sil
  4. Bekte aranan en önemli özellik dinamizm diğer özellikler orta dereceli olsa da idare ediyor dinamizm yüksek olunca. Omar da gayet diri bir oyuncu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir