15 Eylül 2020 Salı

Idrissa Doumbia & Galatasaray, olası satış halinde konuşabileceğimiz hamleler


Bu tarz hamleler, olası satış halinde konuşulabilir. Sattığın kadar al sarmalında, Etebo'ya da kiralık bedel verilmesinin ardından, harcanabilecek çok fazla bonservis bedeli kalmadı. Şu şartlarda fırsat kovalanır ve serbest ya da kiralık isimler peşinde koşulur. Luyindama modeli tarzı bir kiralık için bile ciddi bedel gerekir. Konuşulan Belhanda satışı gerçekleşirse, bahsedilen bu model gerçekleşebilir. 2 orta saha gerekir, biri scout, diğeri de fırsat hamlesi gibi olur.

Idrissa Doumbia ismi de Galatasaray'la anılmış. Çalışma izni alamadığı için Premier Lig'e transfer olamadığı, kalan talipler arasında da Galatasaray'ı tercih edebileceği söyleniyor. Sporting'le de maaş indirimi konusunda sorun yaşıyordu. Ayrılacak gibi görünse de, maliyetli bir iş olur. Luyindama tarzı bir kiralama modeli konuşabilirsin, onun için de futbolcu satışı beklemen gerekiyor. 22 yaşında, 1.87 boyunda ve Fatih Hoca'nın oyun yapısı içinde isteyeceği 6 numaraya benziyor.

Okay Yokuşlu'yu biraz daha, Fatih Hoca'nın onu tanıyor ve yerli olması kayırıyordu. Tempo konusunda onun da verdiği soru işaretleri vardı. Doumbia ise biraz daha Beşiktaş'lı Atiba'ya benziyor diyeyim. Oyunun 2 yönünü de oynayabiliyor, hareketli de bir 6 numara. Fizikli oluşu da avantaj. 6 numaranın boyunun uzun olması da diğer bakılan detaylardan. Hem duran top savunmasında, hem de havadan topu karşılamakta sorun yaşayabiliyoruz.

Oyunun 2 tarafında da belirgin özellikleri var ve gelişime açık. Galatasaray'ın yeni oyun yapısı biraz daha direkt gibi. Kısa ve tek paslarla çıkıyoruz, mümkün oldukça da hızlı hareket ediliyor. Doumbia da çok fazla risk alan bir isim değil, basit oynar ve iyi bir takım oyuncusudur. Böyle devamlılığı ve potansiyeli olan bir gence de kimse hayır demez. Elde maddi bir girdi oluştuğu an, yönelmemiz gereken futbolcular bu tarzda olmalı.

6 yorum:

  1. Oyuncuyu tanımıyorum ama yazdığın özellikler ihtiyacımızı karşılar. Maliyeti önemli. Gelişimini tamamlamamış bir oyuncu için 3/4 arası bonservis 1 civarı maaş, Taylan'ın geldiği noktayı eklediğimizde alınabilir risk.

    YanıtlaSil
  2. bir yerde okudum, nerede hatırlamıyorum. Portekiz'de çok eleştirildiği ve lizbon taraftarlarının da pek istemediği bir oyuncuymuş. Tabi detaylarını bilmiyorum, ama bu saydığın özellikler ve yaşı itibariyle yönelebileceğimiz oyunculardan gibi duruyor. Fernandinho vs. olmasın bu saatten sonra. Oyuncuya lafım yok da, olmasın yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirim olayını kabul etmedi, maaş tarafı sorun. Sevilmemesi bundan.

      Sil
  3. Oyuncu tarzı olarak doğru ama maddi anlamda neler ister bu çok önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük sorun yaşanmaz mali anlamda :( Kiralanır zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir