13 Eylül 2020 Pazar

Taylan Antalyalı'nın yeni rol modeli Ayhan Akman olacak gibi


Geçtiğimiz sezon, Ömer Bayram'ın "orta sahaya" dönüşümüzü izliyorduk. Temposu düşük, hareketsiz yapı adına ilaç olmuştu. Hareketlilik getirip, topu öne taşıma noktasında etkiliydi. Taylan Antalyalı ise pandemi dönüşü orta sahanın derinlerinde kullanılmış, hatta 1 maçta stoperde dahi denenmişti. Bu sezona da, Taylan Antalyalı'yı 6 numara gibi kullanarak başlıyoruz. Hala eksikleri olsa da öğrenecek. En azından iyi bir alternatif olabileceğini gösteriyor.

Ayhan Akman da Galatasaray'a transfer olduğunda "daha hücum karakteri yüksek" bir isim gibiydi. Lucescu ona savunma kimliği katmıştı ve bence değerini yükseltti. O Ayhan Akman da uzun yıllar Galatasaray formasını giydi. Taylan Antalyalı'nın da uzun yıllar Galatasaray formasını giymesinin yolu, bu dönüşümden geçecek. Emre Akbaba'yı 8 numara gibi kullanmaya çalıştığımızda olmamıştı ama Taylan Antalyalı'dan 6 numara olacak gibi.

Taylan Antalyalı'nın avantajı hareketliliği. Temposuz değil, olabildiğince hareketli. Top kazanma özelliği de yükselmeye başlamış ki, çok temiz top kapıyor. Topla da çıkabiliyor ve hücuma destek oluyor. Birçok kez, rakip ceza sahası çevresindeydi ve şutlar attı. Belhanda da tabii, oyunun savunma tarafında oldukça etkiliydi. Bu 2'li de kendi arasında takımın en önemli kozuydu diyeyim, maçın adamı oldular.

Taylan Antalyalı'dan o pozisyonda katkı alabilmek "şapkadan tavşan çıkarmanın" diğer bir versiyonu. Erzurumspor dönemi, 10 ağırlıklı bir isimdi ve rakip ceza sahası çevresinde etkisini yükseltiyordu. Bugün ise daha derine geldi ve savunma tarafında güvenli bir görüntü verdi. Mutlaka eksikleri var, bunları da aşacak. Şu aşamada "alternatif" gözüyle bakıyorum zaten. O pozisyona transfer olmazsa olmazlarımızdan.

16 yorum:

  1. Söylediklerinin yanında, oyunu kanatlara uzun toplarala çok iyi açtı. Piri'yle biraz güçlenme çalışması yaparsa bence o pozisyonun ilk adayı olur. Çok erken konuşmamak lazım tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riera da Taylan'ı işaret ediyordu. Çok umutluyum.

      Sil
  2. Dün TRT Spor'da Ali Gültiken, Ayhan Akman'ın dönüşümü üzerinden Taylan'ı yorumlayarak, "'Ben 10'um, 8'im 6 oynamam' demeyeceksin, büyük takımda bulduğun ekmeği yiyeceksin" dedi. Bu esprili anlatım çok hoşuma gitti. Genç adam ekmeğe elin uzattı. Umarım istikrarlı olarak uzun süre mideye indirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu seviyede tutunabilmenin yolu bu. Eğer belli bir seviyedeysen.

      Sil
  3. Belhanda nin bu kadar iyi oynaması bence kafaları karıştırdı herkes de ben zaten gitmemesi taraftariyim,şimdi giderse yerine onun gibi çift yönlü oynayacak adam almamız lazım + zaten 6 numara daha alamadık,bence belhandaya dokunmayalim yoksa gittiğinde eksikliğini net hissedecez,Taylan evet iyi oyuncu ama belhanda kadar çabuk değil,Ömer tempolu,hızlıdır dribbling yapar ama belhanda gibi kilit pas atamaz,etobo yaz kampı yapmamış zaten hazır değil,feg oynar orada belhandadan belki daha iyi ofansif katkı verir ama belhanda gibi fizik kalite ortaya koyamaz yani belhanda gibi savunmaya kadar adam kovalamaz,şimdi eğer 7-8 m lik bir teklif yoksa hiç göndermem yerine moder gelmeyecek nasıl olsa ee onun kalitesinde adam nereden bulacağız 1-2 milyon bonservis bile veremiyorken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın tarzı mühim. Giderse de bu tarz bir orta saha gereksinimi oluştu.

      Sil
  4. Taylan iyi oynadı.Çok yönlü bir oyuncuya olabilir.Ancak bu maç ölçü olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç ölçü değil de bir süredir aynı yorumu yapıyorum. Bu bir süreç ve dönüşüm işi.

      Sil
  5. Türkiye'de bizim çocukluğumuzda en yeteneksizlerden savunma tarafında yararlanılırdı. Beceri düzeyi yüksek olanlar daha ofansif olarak kullanılırdı. Belki bundandır. Anadolu'dan gelen çoğu oyuncu büyük takımlarda defansif roller almak zorunda kalıyor. Çünkü burada da üst düzey beceri gerekiyor. Hakan Ünsal, Hakan Balta, Ayhan Akman, Mehmet Topal eski takımlarında daha ofansif hücum tarafında olan oyunculardı. Fakat defansif özellikleri ön plana çıktığında kariyerleri değişti. Yine en büyük örnek İmparator Terim de golcü olarak gelmiş. Benim yaş itibariyle gördüğüm en keskin evrimi ise Samsun'un golcüsü Ertuğrul Sağlam Daum ile stopere dönüşmüştü. Bence Taylan işareti verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte doğru zamanda doğru dönüşüm. Hakan Balta o dönüşümü stopere geçerken de yaşadı hatta. Büyük takımda kalmak ya da kariyer uzatmak buna bakıyor.

      Sil
  6. Taylanda özellikle dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri de cektigi şutlar. Dün macta biraz cekindi atarken ama 2 sutu var 2side cok degisik gitti. Ne anlamda dersek taylanda aslinda sutorluk var attigi suttan anlasiliyor top surune surune veya zar zor gitmiyor düz ve temiz şutlar cikarabiliyor aslinda bacaklari uzun yay gerisinden menzilli sut atabilecek seviyede fizigi ve yetenegi var. Bence biraz sutun ustune dusmesi gerekiyor taylanin. Sete oturdugumuzda sut acilari geliyor kendisine cunku. Oyunun yonunu seri degistirdigimiz icin. Bence sut ozelligini gelistirebilir. Ve gelistirirse uzaktan sutlarda cok etkili biri olabilir gibi duruyor taylan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten iyi özelliklerinden biriydi o. Galatasaray'da öz güveni yeni kazanıyor diyelim. 6 gibi oynasa da, hücum desteği çok ciddiydi.

      Sil
  7. Top tekniği ve oyun görüşu orada oynamak için ideal gücünü artırıp daha diri durabilirse bambaska bir oyuncu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif diye bakıyorum ben, o da iyi bir katkı.

      Sil
  8. Şu halimizle 1 adet defansif ortasaha cuk oturur açıkçası ben şu fikstürde hiçbir oyuncumuzun gitmesini istemiyorum fakat biraz fedakarlıkda lazım para olarak kalacaksa belhanda babel feghouli rakamları düşmeli. Medyamız başlamış güzellenelere gerek yok aslında ortsaha transferine VS dertlerini çok iyi anlıyoruz ve dert olmaya devam edeceğiz onlara birlik beraberlik tutumu çok mühim taraftarımız her fırsatta yönetim üzerinden terimi boşa çıkarma derdindeki sözde gs yöneticilerini es geçmesin desteğimizi hissetmeli hoca ve takımın tüm oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numaraya doğru adımla birlikte, tüm taşlar yerine oturacak. Rakamları düştüler zaten, istenilen indirimi yaptılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir