23 Ekim 2020 Cuma

Feghouli'nin sakatlığı o kadar inandırıcı gelmedi ki


Feghouli, Linnes, Sekidika ve Emin Bayram yok. Bu yoklar arasında Feghouli'yi konuşmak lazım. Linnes'le birlikte sakatlıklarının olduğu açıklansa da, Feghouli'nin durumu pek inandırıcı gelmedi. Belhanda'yla birlikte uğradıkları bir mobbing var. Hatta Falcao'yu da bu halkaya ekleyelim. Bizzat, Galatasaray yönetiminin yaptığı bir şey. Şu ortamda onlardan katkı almaya çalışmak zor. Feghouli'yle de belli ki ipler kopmuş. Sezonun geri kalanında kendisinden bir beklentim kalmadı.

Formsuzluk ayrı konu. Kenara çekersin, bir şekilde çözüm bulursun. 2018 / 2019 şampiyonluğunda yaptığımız gibi. Bu durum ise mobbing. Hem futbolcunun parasını son kuruşuna kadar vereceksin, hem de katkı alamayacaksın. Yönetilememek işte. Transfer dönemi bitiyor ve 2 futbolcu hedef tahtasına konuluyor. Belhanda'ya helal olsun. Her şeye rağmen mücadeleden kaçmadı, sahada. İstese o da sakatım ayağına yatar. 1-2 maç haricinde de, sezon başından bu yana çatır çatır katkı vermekte. Alanya maçının 2. yarısında oyuna girdiğinde, saha içinde isyan eden 2 Galatasaraylıdan biriydi.

Maçla alakalı beklentin ne diye de sorabilirsiniz. Bir şekilde kazanmamız gerekse de, güven veren bir yapımız yok. Ne oynarız, şartlar nasıl gelişir bilmiyoruz. Israrla değişim diyorum, bazı yeni isimleri sahada görme zamanı geldi. Yine de, Fatih Hoca'nın değişim yapacağına inanmıyorum ve aynı isimleri izlemeye devam ederiz. Sezon başındaki yapıya da dönmek zor, o denklemden Feghouli'yi çıkarıyoruz. 4-4-2 gibi bir kurgu olur mu diye düşünüyorum. Keşke olsa.

Ya da 4-1-4-1 gibi oynamaya devam edip, forvetinde Babel, sağ kanadında Oğulcan Çağlayan, Emre Kılınç'ı da yeniden orta sahaya çekip, Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç'lı bir hat? Saracchi, Arda Turan, Emre Kılınç'ın sol kanatta oluşturdukları üçgen iş yapıyordu. Emre Kılınç da düşüşte, sezon başındaki havasında değil. Bunda da futbolcuya pek suç bulamıyorum. Galatasaray formasını giyen isimler, Milli Takım'da başka oynarken, bu forma altında istisnasız düşüş yaşar oldu.

Galatasaraylıların heyecanlanmaya ihtiyacı var. Yeni ve genç isimlerin kazanılmasını istiyor. İsmi ne olursa olsun formsuz isimlerin kenara gelmesini ve sahaya enerji katacak, mücadele edecek isimleri görelim. Sezon başındaki sürpriz kazanımlar heyecan yaratmıştı. Şu an o tarz bir dokunuş daha gerekmekte. O noktada da, Kerem Aktürkoğlu, Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi isimlere odaklıyız. Bakalım hoca bu tarz bir değişikliğe gidecek mi?

12 yorum:

  1. Benim isteğim arda babel kılıç hocanın çıkaracağı babel Falcao Kılınç ve yine hüsran yine hüsran, 34 yaşında adamı kanat oynatan dünyada tek takımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i forvette izlemek gerek, geçen sezon da yazıyordum.

      Sil
  2. Galatasaray'ın son yıllarda yapmış olduğu en skandal transferlerden biri Feghouli. Tarık Çamdal'dan sonra bu gelir benim gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da değil. Feghouli'nin özellikle kazanılan 2. şampiyonlukta çok büyük faydası var.

      Sil
  3. Zaten bı halta yaradığı yok gitsin Cezayir'de mi Fransa'da mı nerde yaşıyorsa orda otursun. Parasını gönderelim yesin çatır çatır. En azından gözümüz görmez.

    YanıtlaSil
  4. Hocam bence cezası bittikten sonra 4-4-1-1e dönülmeli ve emre taylan ve belhanda ortada orta saha kanat rolünde etebo ve emre oynamalı ileride de emre akbaba(babel) ve falcao :) Kariyerinin başında kanat oynamış etebo bunu denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  5. "Galatasaray formasını giyen isimler, Milli Takım'da başka oynarken, bu forma altında istisnasız düşüş yaşar oldu."
    Bu tespit sonrası şu soruyu sormak lazım, milli takımda başka oynayan oyuncu galatsaray da niye düşüş yaşıyor? Oynamak mı istemiyor? Oynatilamiyor mu? Oynamak istemiyorsa kadro dışı bırakılmalı. Oynatilamiyor verim alınamıyorsa teknik kadro başta hoca olmak uzere kendini sorgulamalı. Bence ikincisi. Hoca nın gereksiz takıntıları ve forma adaleti kavramını unutması en önemli etken bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaleti unutmadı da, saha dışı birçok durumla mücadele etmek zorunda kaldı. Kılınç düştü dedim, yine yükseldi.

      Sil
  6. Dursun Özbek'ten gına geldiği için olsa gerek görmezden geldik ama Bay Cengiz ilk günden itibaren mobbing yaptı. Oktay Mahmuti olayını hatırlayalım , "hıocadan indirim istedim. GS'li değilim indirim yapmam "dedi. Hem bu sözleri söyledi, hoca geri adım atmayınca el mecbur 800.000 dolarını ödedi. Taraftar Mahmuti'nin söylediğini şiddia ettiği sözlere itibar da etmedi. Hadi Abdır cahilin teki. Bay Cengiz Mülkiye mezunu, bürokraside önemli görevler yapmış biri olarak bu kadar kişisel ve kulüp itibarını zedeleyici hareketi nasıl yapıyor anlamak müümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda müthiş bir yazı yazdım, yarın yayında :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir