9 Ekim 2020 Cuma

Galatasaray nasıl yönetilmemeli sorusunun cevabı


Cevap basit aslında. Galatasaray'ın mevcut yönetimine bakıp, nasıl yönetilmemesi gerektiğini anlayabilirsiniz. Şu zamana kadar bazı konularda haklılıklarını olduklarını düşünsem de, son dönemde geldikleri nokta ise "Galatasaray tarihinin en kötü yönetimlerinden" diyenlere hak vermek durumundayım. Denklemden Fatih Hoca'yı çıkarırsak da, "en kötüsü" olmak adına çok ciddi adaylar. Ben bu çelişkilerden sıkıldım artık. Sürekli bir hedef gösterme ve o hedefin altında kalma çabası.

Transferi falan geçtim artık. O konudaki "iş bilmezlik" apayrı noktada. Futbolcu satmadan alamayız diyorlar ya, bu kafayla satabilme ihtimalleri yok. Başkanın son açıklamasına bakın;

"Biz ekim ayı hariç bütün maaşların hepsini ödedik. İki kişiye eksik ödedik, onların ne yaptıklarını anlatacağım. Herkes %15 indirimi kabul etti, onlar etmedi."

Bahsettiği isimler Belhanda ve Feghouli. Transfer dönemi bitmiş, türlü kötülüğe rağmen "şampiyonluk" parolası belirlenmiş. Bu futbolcular da takımında, iyi kötü katkı almaya çalışıyorsun. Israrla hedef gösteriyorlar (üstü kapalı da olsa), sonra da katkı almaya çalışıyorlar. Katkı almayı geçtim, oyuncuyu takımdan göndermek istiyorlar. Şu ortamda futbolcu ne indirime gider, ne de takımdan ayrılır. Sahaya çıkıyor olması dahi mucize.

Hedef gösteriyorsan ilk etapta bileti kes ve kararımız bu de. Futbolcular kadro dışı kalsın, duruşun o olsun. Kadro dışı bırakmıyorsan da hedef göstermeyeceksin. İş yine futbolcunun dediği gibi olacak, ne isterse o olur. Tabiisin çünkü, kimse indirim yapmak zorunda değil. İmzalı bir sözleşme var, buna uyacaksın. Senin yaklaşımın, iyi niyetin önemli. Hoca kazanmaya, bir şekilde katkı almaya çalışıyor. Sen ise futbolcuyu hedef gösterip, iyice bitiriyorsun.

Konu bu isimlerle de sınırlı değil. Yıllardır olan mevzu. Sürekli birileri hedef gösteriliyor ve devamında çark ediliyor. Çelişkilerin biri bin para. Yönetemiyorsunuz Galatasaray'ı. Fatih Hoca da denklemden çıkınca, size yönelik geriye bir şey kalmıyor. Kongre yaz döneminde olacak olsa da, keşke şu dakika değişim yaşansa. Bu yönetim ile geçen her dakika Galatasaray'a büyük zarar yazıyor. Hoca için de üzülüyorum, şu ortamda başarılı olabilmek ciddi meziyet ister.

26 yorum:

  1. Mali genel kurulun yapılmamasını pandemiye bağlıyor ama maçlara seyirci alınsın diyor başkan. Galatasaray üyelerinin canı değerli de taraftarınki değil mi yani ? Hastalık geçirdikten sonra kontrolü kaybetti Cengiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stadyumda yapabilirsin çok istiyorsan kongreleri, her şey mümkün.

      Sil
    2. Belli ki Mart ayında olağan olarak yapılacak ve büyük ihtimal yine ibra edilmeyecekler.

      Sil
  2. Çıkıp biz transfer yapmayacağız ve indirime gitmeyenleri kadro dışı bırakacağız deselerdi, en iyi yönetimlerden biri olarak anılacaklardı belki de. FFP anlaşması yapıp, bu anlaşmaya uyup ceza almamamızın sebebi bu yönetim. Ama taraftarı aptal yerine koyup, oyuncuları da taraftar önüne atarsan en kötü yönetimlerden biri olarak anılırsın, bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Ben niye para harcanmadı demiyorum, akıllıca hareket edilmedi.

      Sil
  3. Taraftar şu an haklı yönetimi acımasızca eleştirip istifaya davet ediyor ama şöyle bir sorun var ortada başkan adayı yok. Yani Mustafa Cengiz istifa diyenlerin aynı zamanda yerine gelecek başkanı da söylemesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, ortaya çıkmadı diyelim. Çalışmalar var. Yine de haklısın, ön plana çıkmalı bu isimler.

      Sil
  4. Sözleşmesi var diye indirime gitmiyorlarsa takıma aidiyetleri yoktur. Hedef gösteriyorlar diye oynamıyor ama buna rağmen paralarını eksiksiz almaya devam ediyorlarsa da bu ahlâkı değildir hatta bunun adi hainliktir. Oynamadıklarını görüyor olmana rağmen hâlâ takımda tutuyorsan da bunun adı aptalliktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, aidiyetleri yokmuş. Takımda tutulmaları da, hala katkı almaya çalışmak da yanlış.

      Sil
  5. Başkan bence A.A. ve Y.G. kurbanı.yoksa yönetici olarak ben şahsen memnunum. Başkan mükemmel bir dil ile her sorunun altından kalkıyor daha profesyonel bir ekip futbolun başına geçseydi bunların çoğu yaşanmazdı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan sağlık sorunlarıyla uğraştı, ister istemez ipin ucu kaçtı. Şimdi de onların güdümünde hareket ediyor olabilir.

      Sil
  6. ben olsam bundan sonraki transfer sezonunda "yemişim ffp'yi" der, önüme geleni kadroya katarım. en fazla o gün mır mır edilir. sonra gelen yönetim bu enkazı kaldırmaya uğraşırken o gün mır mır edenler 2 sene sonra da "yeaaa mıstaa cengiz iyiydi yeaaa" diye dolaşmaya başlar. insanoğlu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay transfer değil, anlamadığınız bu. Yönetilemiyor Galatasaray, çelişkiler bütünü var.

      Sil
  7. Son yapılan açıklamayı hangi akla hizmet yapıyorlar anlamış değilim. Maaşında indirim kabul etmeyene de etmiş gibi indirimli ver, sonra oyuncudan verim bekle. Bu açıklamayla futbolcuları taraftarın önüne attıklarını sanıyorlar belki ama kendilerini taraftarın önüne attıklarının farkında değiller. Böyle bir uygulamanın izahı yok. Mayıs ayı gelse de gitseler şunlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobbing işte, hem de alenen yapılan.

      Sil
    2. Takımda iki kişi harici herkes indirimi kabul etmiş ki herkesin sözleşmesi var. Bu iki arkadaş yok paramızı isteriz demişler. Mobbing yapan bu ikisi. Hem takima katkı vermeyeceksin hem paranızı alırız diyeceksin. Bu adamlar avrupa da bir takımda oynasalar orada böyle bir karar alınsa bu şekilde davranabilecekler miydi? Ki avrupa da pek çok kulüpte indirim kararı aldi ve uyguladı. Bu şımarıklıktır. Başka bir şey değil. Yönetim burada haklıdır. Istiyorlarsa uefa ya kadar gitsinler boyle karatersiz adamlarla yola devam edilmez. Beş kuruşluk faydaları yok takıma.

      Sil
    3. Cevap verdim diye düşünüyorum, farklı yazılara, aynı yorumlar.

      Sil
  8. Medyayı besleyip, gerçeklerin üstünü örtmeye suçu Terim'e, futbolculara atmaya çalışıyorlar. TFF tamamen GS karşıtı olmasına karşın çıtları çıkmıyor, Gümüşdağ'ı üyelikten atıyorlar ardından Bay Albayrak, Göksel Bey'in locasına gidip ceket ilikliyor. Bütün takımlar neredeyse bize cephe almış durumda. Bakıyorsun altında Bay Albayrak başta olmak üzere aralarından birinin o kulüp başkanını yok sayarak hareket etmesi, aldatmaya çalışması vb var. Bu arada Alanya örneğindeki gibi o kulüpten yüksek bedelle futbolcu alımı da var. Buna rağmen GS sürekli azar yiyor diğer kulüplerden. Bu kadar saydım daha transferdeki alamama, yüksek bedelle kazıklanma vb noktalara gelemedim. Bunların hepsi bir yana başkanlık makamını işgal eden şahsın, "indirime yanaşmayan futbolcuların parasını ödemedik" demeci ve akabinde resmi siteden yapılan "indirime yanaşmayan futbolculara %15 eksik ödedik" açıklaması bir yana. Akıllarınca taraftarın önüne attıkları Belhanda ve Feghouli FİFA'ya başvurduklarında şikayetlerine mobingi ekleyebilirler böylece. Bu arada sorun yaşadıkları Belhanda sürekli futbolcu aldıkları ve ya kulübün parasını çaldıkları veya vergi kaçırmada aracılık yaptırdıkları DaVilla'nın oyuncusu. Tuhaflıkta sınır tanımıyorlar. Bütün bunlardan daha kötüsü bunlar unutulacak. Bir başarısızlık halinde Abdır beslediği medya mensuplarına 8 yıl görev yaptı 7 kez şampiyon yaptı şeklinde algı haberleri yaptıracak ve bu taraftarın bir kısmında karşılık bulacak. GS'ın çıkmazı da bu "ya aptal, ya hırsızlar" yönetiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın arkasına sığınıyorlar, hoca da şu zamana kadar hep duvar oldu. Yanlış yapıyor aslında.

      Sil
  9. Mustafa Cengiz'e çok büyük ayıp ve yazık ediyorsunuz. Yakışmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum, bence doğru eleştiriler bunlar.

      Sil
  10. cengiz yarın sabah istifa etsin. bana ne. o gider ahmet gelir o da gider mehmet gelir. ben taraftarım. ama türkiye gerçeklerinden bihaber yazmayın rica ediyorum. bu ülkede iktidar belli. iktidarın yakın olduğu camialar da belli. herkesin bi iş hayatı var. kimseye öyle atar gider yapamazsın açık açık. göksel'den tut alanyaspor'a öyle herkese höt zöt yapamazsın bu ülkede. güç dengesi bozuk çünkü. tek taraf çok güçlü. gs ise sevilmiyor. batılı bulunuyor entel bulunuyor malum kitle tarafından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olduğun taraftar olsa da, yarın çıkıp istifa etmeli :)

      Sil
  11. mobbing çok doğru. şaka mısınız kulübü değil yan gelip yatan adamı savunuyorsunuz? esas feghouli bize mobbing yapıyor. umarım kulüp hayatını cehenneme çevirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılanı okumadın ya da okuduğunu anlamadın :( Bence şaka olan bu mesaj olmalı.

      Mobbing diyorsun da, adam kadronda, 11 oynuyor. Mobbing dahi böyle yapılmaz, hatta ifade edilmez. Parasını kuruşuna kadar alıyor, Fifa tarafında da haklı olacak. Sana zarar yani, futbolcuyu satamıyorsun, sittin sene de satamayacaksın.

      Kulüp değil, Feghouli ya da x hayatı sana cehenneme çevirir. Bu şekilde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir