11 Ekim 2020 Pazar

Marcao'nun yeni sözleşmesine odaklanırken, Luyindama'yı atlamayalım


Marcao'nun yeni sözleşmesine odaklanırken, Luyindama'yı atlamayalım. Maalesef ben de atlamak üzereydim. Marcao'ya göre 1 yıl daha fazla sözleşmesi var diye biliyordum. Meğer ikisinin de sözleşmesi aynı tarihte bitiyormuş. Marcao'ya teklifler gelince odak ona kaydı. Luyindama'yı da es geçmeyelim. Aynı teklifler, Ocak ayına doğru ona da gelmeye başlar. Geçen sezon gelmeye başlamıştı ki, şanssız bir sakatlık yaşadı ve aylarca forma giyemedi.

Yoksa Luyindama'ya geçen sezonun Ocak ayında vedalaşmak olası görünüyordu. Şampiyonlar Ligi'nde kötü bir performansımız olsa da, Luyindama'nın görüntüsü iyiydi. Bu da piyasa yapmasına sebep. Özellikle de Premier Lig için. Çalışma izni sorunu yok, tarz olarak da o ligin sevdiği stoperlerden. 20 milyon avro'ları görebiliriz diye düşünüyordum. Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen, şu an dahi piyasası 15 milyon avro'nun altında olmamalı.

Marcao için şu aşamada daha fazlasını düşünüyorum. 20 milyon avro'nun altına satılmamalıydı. Bizim yönetimimiz ise bir ara 10 milyon avro'ya satabilmenin algısını yaratıyordu. Çık sözleşme uzat, elini güçlendir. Marcao da gitmek istiyorsa, 25 milyon avro'dan az olmamak kaydıyla çıkış bedeli koy. Luyindama için de geçerli. Aynı şeyleri onun için de yazdım sayın. Eğer bu sözleşmeler uzatılmazsa, Ocak ayından itibaren ipler futbolcunun eline geçer ve satmak zorunda kalacağından da istediğin fiyatı göremezsin.

Senin bu 2 stoperden en az 40 - 45 milyon avro arası görebilmen gerekiyor. Başkası görebiliyor, sen de başar. Bu yönetim yapamaz tabii, anlamadıkları bir alan. Yeni yönetimle birlikte bu tarz hayalleri kurmak mümkün olabilir. Şu an yapılması gereken sözleşme uzatmak ve beklemek. Zam da yapacaksınız, gerekirse çıkış bedeli koyun. Galatasaray'da ise sessizlik hakim. Senin için yaratılan negatif algıya dahi ses çıkartamıyorsun. 

13 yorum:

  1. anlaşılmaz olan bonservis verip yatırım yaptın iki oyuncuyla neden 5 yıl değilde 3,5 yıllık anlaşma yapılır ,akıl almaz hatalardan biri

    marcao ve luyindama ocak 2019 da geldi,beş buçuk yıllık sözleşme yapılması gerekiyordu mantık olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük hata hem de. 5 yıl önerdin de, kabul mu etmediler.

      Sil
  2. Ya genç oyuncuya niye 3 yıllık sözleşme yapıyor bunlar,falcao ve Babel de 3 yıllık sözleşme alıyor marcao luyindama da yav arkadaş her şeyde beceriksiz ol da şu konu da olmayın bari ya şimdi yeni sözleşme için bir ton uğraşmak zorundayız yemin ediyorum kanser ettiler ya,40 milyon kazanmak varken yok pahasına satmak zorunda kalmayız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++ genç oyunculara az sureli sözleşme yapmak sanki onlardan sonra ki yönetime zorluk çıkarmak gibi ki ben şaşırmam,m.cengiz sırf dursun Özbek e öfkesinden onun aldığı oyunculara karşı hep bir garezi var mesela belhanda feghouli,her türlü haber pompalatiyor bu oyuncularla ilgili sürekli göndermeye çalışıyor falan,Kumburgaz tesis projesini iptal etti sırf onun projesi diye aklıma gelenler bunlar bu adam net bir kinci

      Sil
    2. Ben de anlamıyorum o konuyu. 5 yıl istesen, 5 yıllık imzalarlardı.

      Sil
    3. Bu konu da yönetememenin bir sonucudur.

      Sil
  3. Oyuncuya mantıklı bir planla gidersen oyuncu bunu kabul eder. Maaşlarıni 1 - 1,5 milyon seviyesine çıkarıp 20 milyon da çıkış maddesi koysak mesela oyuncu hayır demez ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün de eder. Çıkış maddesi koyarsın, önüne de bakabilir.

      Sil
  4. 20+20 toplam 40 milyona satsak ve yeni takım kursak Fatih Terim'in istediği gibi gençlerle. Olmaz mı ağabey, bence gayet de iyi. Hatta şimdiden başlasınlar bakmaya gelecek sezonun takımı için gerek yönetim gerek scootlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurarız. Hele ki sattığın kadar al da yokken. Hocanın da hedefi, hayali bu.

      Sil
    2. Umarım gerçekleşir de Avrupa hasretini bitiririz. Özledik Avrupa'da başarıyı.

      Sil
  5. Bizde kurumsal devamlılık yok. Yönetim gidici olduğundan bir hamle yapmasını beklemiyorum. Ancak seçim sonrası geç olabilir. Kontratının son yılına girildiğinde her ikisini de yeni sözleşmeye ikna etmek çok zor olur. Garanti bir imza parasına yönelmeyi tercih edebilirler. Terim bu öngörüde bulunur umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir