30 Ekim 2020 Cuma

Transferle alakalı hayal kurmak zor


Seri / Onyekuru gibi transfer hedeflerinin sürpriz bir tarafı kalmadı. Ocak ayında ne değişir bilmesem de, bu tarz futbolcular adımız anılmaya devam edecektir. Şu an mevcut takımlarında da forma şansı bulamadıkları için, hedef dahilinde olmaları neredeyse garanti. Kimi satarız, nasıl kaynak oluştururuz gibi konulara ise kimsenin vereceği cevap yok. Bu yönetim o günü görür mü, kongre mi olur gibi sorular da cevap bekliyor. 

Transferle alakalı hayal kurmak zor yani. Herhangi bir şey değişmeyecek gibi hareket etmek gerekiyor. Transfer beklentim yok yani. Yine de hocanın isteğini az çok biliyorum. Takımın gençleşmesini ve yerli ağırlığın da genç isimlerden oluşmasını istiyor. Medyada yazı isimler yazıyor zaten. Bursasporlu Burak Kapacak ve İsmail Çokçalış, Gençlerbirliğinde oynayan Berat Özdemir gibi. Yine Bursasporlu Ali Akman'ı da listeye eklemek lazım.

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve bu sezon "patlama" dönemini yaşıyor diyebiliriz. Bursaspor'un altyapısı her dönem iyi çalışır. Son 2 sezonda da maddi sorunlar kaynaklı, transferde hareket etmekte zorlandılar. Bu sezon da kimseyi alamadılar. Gençler her zaman şans buluyordu da, bu dönem ağırlığı oluşturuyorlar diyelim. Ali Akman'ın 7 maçta 5 gol 1 asisti var. Henüz 18 yaşında, çok değerli bir forvet. 

Kongre dönemini de düşünerek, bu futbolcuyu bitirebilir miyiz diye korkuyorum. Yurt dışından da talipleri çıkacaktır. Milli Takım açısından bakınca da, sıkıntı yaşadığımız pozisyonlardan biri ve önü açık. Oynayabileceği, gelişim sağlayacağı bir takıma gider. Şimdi bu yazının altına "bizde gençler şans bulamıyor, hangi genç gelişti ki" gibi yorumlar da gelecektir. Hazır olan, ışığı yakan oynar tarafındayım ben. Ali Akman da çok güçlü gelecektir.

Diğer isimlerin bonservisi olduğundan zor ama gerekliler. Berat Özdemir çok değerli, aradığımız tarzda bir 6 numara. İsmail Çokçalış da iyi bir hücum beki diyelim. Onun iyi performansı, Burak Kapacak'ı da sağ öne attı. Sağ bekte oynarken, şimdi sağ öndeki performansını konuşuyoruz ve her geçen dönem üzerine koyuyor. İyi ve iddialı gençler var. Kaynak oluşsa ve doğru yönetimi bulabilsek, bu isimler için daha agresif hareket edebilirdik.

8 yorum:

  1. Abi 3 yıldır ozan kabak dışında başka birini çıkaramadı hoca maalesef,bu bir gerçek, alttan o kadar oyuncudan 3 yıl içinde 1 oyuncu çıkıyorsa o oyuncuların suçu değil bizim suçumuzdur ve evet hoca gence şans vermiyor ne yazık ki, etikete daha çok güveniyor hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işığı veren olsa çıkar. Çıktı da bugüne kadar.

      Sil
  2. yönetim değişikliği olmadan transfer beklemek hayal, zaten FFP gerçeği de var. Ayrıca olmasın da... artık Galatasaray'ın geleceğine yeni seçilecek kişiler karar versinler.
    Bu sene bu kadro ile ne becerebiliyorsak onu mahkum olalım.

    YanıtlaSil
  3. Hiç bir beklentim yok. Becerebilirlerse Seri, Onyekuru'nun kiralaması. O ikisi işi çözer mi dersen çözmez. Yapmış olmak için iki kiralama olur anca. Bu yönetimden tek beklentim "gölge etmesinler başka ihsan istemez"

    YanıtlaSil
  4. Sattığın kadar önümüzde büyük engel bu tarz transferlerde. Ali Akman'in sözleşmesi bitiyorsa bir sansimiz olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir