24 Kasım 2020 Salı

5 dakika oynasa da, 5 dakikada verdiği heyecan o kadar büyük ki


Galatasaray'ın elinde, Kerem Aktürkoğlu gibi müthiş bir genç var. 5 dakikada anlamadım elbette, geldiği, hatta geleceğinin konuşulmaya başlandığı günlerde de yazılıyordu. Şu zamana kadar süre bulmasını, rotasyona katmak adına çabalanmasını bekledim. Kayserispor karşısında ise uzun zamandır beklediğimiz gençleri bir anda, kurtarıcı rolüyle izledik. Ali Yavuz Kol oyuna girdiğinde düşünceler farklı olabilir de, skor 1-1'e gelince görüntü oraya evrildi. 

Kerem Aktürkoğlu'nun oyuna girişi ise tamamen bu yüzden. Geç kalındı ama bir şekilde hamle yapıldı. Kurtarıcı rolüyle gençleri görmek çok hoşuma gitmese de, hamle şansın da yok. Çok eksik var ve forma onlara geldi. Ali Yavuz Kol'un performansını çok beğenmesem de bir şey diyemem. İlk maçı sayılır, bir anda skor 1-1'e geldi ve hiç alan bulamadı. Kontrolsüzlük de var tabii, neden çift forvete döndük? Kim nerede oynadı anlayamadık bile. Ali Yavuz Kol böyle bir ortamda ne yapabilirdi ki?

Kerem Aktürkoğlu ise farklı. Ciddi bir potansiyelden bahsediyorum. 5 dakika oynasa da, 5 dakikada verdiği heyecanla, Emre Akbaba / Oğulcan Çağlayan ikilisini katladı diye düşünüyorum. Top ayağına çok yakışıyor ve hiç ayakları titremedi. Heyecanlı gibi de değildi, bu da tecrübe diyelim. Oynayarak geldi, altyapıdan çıkan bir genç gibi bakmamalı. Her an her şeyi yapabilir. Patlayıcı gücü yüksek, dar alanda da etkili.

Ali Yavuz Kol için alanın açılması beklense de, Kerem Aktürkoğlu bu sorunu yaşamadı. Topla ilişkisi oldukça iyi ve keşke şut özelliğini de görebilseydik. Topu sağına çekip, vurduğu şutlardaki bitirici kalitesi oldukça yüksek. Şu patlayıcı güç, özellikle de skoru aldığın ve alanın açıldığı anlarda işine yarar. Hızlı kanat aranıyor ya, elinde ciddi bir potansiyel var işte. İçeriden kazanalım, elinde yetenek var. Kayserispor karşısındaki 5 dakika da iyi bir sınavdı.

10 yorum:

  1. genç genç dedik esas oynaması gereken genç oynamadı. Yani Fatih Hoca'nın elindeki genci sahaya sürene kadar ki yaşattığı sancı ve buhran hep böyle mi olmalı? bekle bekle bazen hiç konulmuyor bile. Feghouli dene ahlaksız futbolcu yerine şu çocuklar neden oynamaz?
    Arkadaş gölgelerde saklansın, taç çizgilerinin oralarda al ver yapsın, ama bütün kini nefreti sürekli ne pahasına olursa olsun dikine oyunu deneyen Belhanda alsın. Yazık, Belhanda belki çok pas hatası yapıyor ama yediği onca küfre ve hakarete rağmen çocuk sürekli deniyor.
    Feghouli denen ahlaksız sahtekarsa gölgelerde saklanmaya devam etsin. 4 milyon euro maaş alan bir oyuncunun 10 kişi kalmış Kayseri maçında bile sorumluluk almaması akıl alır gibi değil!
    Ceza sahasına gir be kardeşim! bir iki aksiyon yap!
    Falcao desen takmış artis gözlüklerini kenardan maç iziliyor.
    Maşallah çiftlik olmuş takım. 20 gün boyunca bu takım tatil yapmış. Hoca desen Amerika'larda, herkes bir yerde.
    insan üzülüyor. Bu başıbozukluk, bu boşvermişlik neden diye.
    bu çölde bari Kerem çıksa da biraz yüreğimize su serpse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli kalite demek, elinde de bu denli bir kalite yok. Kazanmak zorundasın. Kayserispor maçını da muazzam oynadı Feghouli. 2. yarıdaki düşüş takımla ve hocanın hamleleriyle alakalı. Takım içindeki en önemli organizatördü. Orta sahanın merkezinde çok beğendim. O dediğin tüm aksiyonu yaptı bence. Bu biraz eleştirmek için eleştirmek olmuş.

      Sil
  2. hem kerem hem de ali büyük potansiyel sahibi isimler. ama oğulcan ne alâka onu anlayamadım. her sezon mutlaka böyle boşuna 1 oyuncu transferi yapılıyor. altyapidan şu adamın vereceği katkıyı verecek hiç oyuncu yok mu yani ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneniyor işte, ya tutarsa hamleleri. Bu tarz hamleler olacak ama olmayacağının anladığın an sahada ısrar yanlış.

      Sil
  3. Bu hafta mecburiyetten oynadılar işte. Haftaya sakatlar dönerse yine yedek kulübesinde çürür bu çocuklar.

    YanıtlaSil
  4. terim kariyerinin sonu yaklaşırken kazanabildiği kadar kupa kazanmak istiyor. bu çok normal. ama keşke yapmasa. en azından 1 sezonu keşke çöpe atsak..

    1 sezon dese ki bu sene bizden bir şey beklemeyin. kerem jese atalay falan oynatsa sürekli. öyle yararlı olurdu ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israrcı olmak, cesur hareket etmek lazım. O özellik kayboldu bizde.

      Sil
  5. Gençlerden ,mental ve fiziksel ve yetenek olarak gelecek vaad eden ve GS ya en yakışan 2 futbolcu var ... şu ana kadar izlediğim..Taylan, Emin Bayram ve Kerem ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir