6 Kasım 2020 Cuma

Etebo bir de "Badou Ndiaye" üzerinden eleştiriliyor


Günlük yorumlar yapıyoruz. Etebo'nun Ankaragücü performansını eleştirdim mesela. Bu maç özelinde bir eleştiriydi. Beğendiğim bir futbolcu, önceki maçlarda yaptığı iyi işleri unutuyoruz. 1 maçta felaket oynayınca, direkt olarak "kötü futbolcu" diye anılıyor. Yarın iyi oynasa, eminim ki yorumlar yine değişir ve ne kadar iyi transfer olduğu yazılır. Beklemek lazım bu konularda, biraz daha geniş perspektiften bakmak gerekiyor. Anlık yorumlara göre her gün transfer yapmak lazım.

Etebo bir de "Badou Ndiaye" üzerinden eleştiriliyor. Badou Ndiaye ismi Galatasaray'la anıldığında kopardığımız isyanı hatırlarsınız. Yönetim "yoklama" çekmişti ve gereken yanıtı almıştı. Ertesi gün de, aslında anlaştıkları futbolcuyu, hiç görüşmemiş gibi yalanladılar. Oradaki isyan Badou Ndiaye isminden ziyade, kimseyi alamamak ve dönüp dolaşıp aynı isimlere yönelmek yüzünden. Üstelik o isim de, son dönemi düşüş içinde olan ve sendeki son sezonu hayal kırıklığı olmuş bir futbolcu.

Trabzonspor'a geldi, orada da kötüydü. Biz orta sahada fark yaratılmasını bekledik. Badou Ndiaye gibi isimler, son gün kimseyi bulamama halinde, en azından o gelsin diyerek alınabilecek futbolcular. Şu an Karagümrük'te iyi iş çıkarması farklı bir sonuç çıkarmaz. Oradaki artı şu. Biraz daha hücuma yaklaştı ve 4-1-4-1'in hücuma yakın isimlerinden biri. Osmanlıspor'daki günlerini hatırlayın. Orada da 10 gol bandında dolaşırdı, Karagümrük'te de dolaşacaktır.

Galatasaray'da ise, Tudor da ilk etapta onu bu şekilde kullanmış ve katkı almıştı. Sonrasında Fernando baskı yiyor diye geriye çekti ve 6 numara gibi kullandı. Bu da performansını aşağı çekti. İşin kötüsü, Badou da 6 numaraya odaklı şekilde kalan kariyerini şekillendirdi. Galatasaray'daki 2. sezonu da bu şekilde, 6 numara gibi oynamaya çalıştı. Trabzonspor ya da Stoke'ye geri dönüşünde de aynı şeyleri yazabiliriz.

Badou'ya bakıp, Etebo eleştirilmez. Etebo kötü bir isim değil, zaman içinde yükselecektir. Enerjisi ve topla çıkışları değerli. Tamamlayıcı bir orta saha, yönlendirici değil. Ankaragücü maçındaki gibi bir orta saha hattında elbette kötü oynar. Oraya Belhanda ya da x yönlendirici yazılırsa da, tamamlayıcılığı, mücadelesi ve enerjisini konuşuruz. Badou ise farklı, o dönem kapandı. Boşuna Karagümrük'e gitmedi. Bu transfere isyan etmek doğruydu.

8 yorum:

  1. Etebonun ankaragücü ve kaşımpaşa maçında kötü oynamasının sebebi çok fazla 6 gibi oynuyor bu da taylan ve etoboyu kısıtlıyor :) Pası stoperlerden değil de taylandan aldığı zaman performansı yükselecektir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu yazıyorum ısrarla. Değindiğim noktalardan biri.

      Sil
  2. Badou fenerin Ozan Tufan'i kullandığı gibi kullanıldığında iyi oynuyor. Bizim de geride Luiz Gustavo ve sosa gibi oyuncularımız olsa neden olmasın böyle bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlı'da da orada oynuyordu ve performansı iyiydi. Bize gelince daha geriledi, 6'ya kaydı. Başlatan da Tudor.

      Sil
  3. ndiaye tekrar gelecek diye ortalık ayağa kalktı. şimdi de keşke o gelseydi diyorlar. 20 yaş civarı taraftarımız lanet gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket, anlık performanslar çok etkiliyor kararları.

      Sil
  4. Etebo oturmuş bir orta sahada iş görecek yapıda bir futbolcu. Bizim gibi devşirilmiş oyunculardan kurulu, yardımlaşmayı tam sağlayamamış, diğer pozisyonlarla uyumu olmayan, deneme aşamasındaki bir orta saha yapısında öne çıkacak bir oyuncu değil. Çünkü kreatif yönü zayıf. Daha iyisini bulabileceklerse ocakta vedalaşma bir seçenek olmalı. Diğer taraftan Etebo'dan daha yaratıcı bir oyuncu olmasına karşın NDiaye de bu ortamda başarılı olamazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla ilişkisi kötü cidden. Temposu ve mücadelesiyle tam bir tamamlayıcı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir