27 Aralık 2020 Pazar

Çıkan 11'e bakınca, belki de en önemli karardı


Trabzonspor maçını kazandıran en önemli noktalardan biri. Hatta çıkan 11'e bakınca, belki de en önemli karardı. Maç öncesinde yazmıştım, Diagne olsa dahi bu maçın forveti Oğulcan Çağlayan'dı diye. Trabzonspor'un stoperleri ağır ama fizik olarak güçlü, mücadele gücü olan isimler. Hareket etmekten uzak, o gün nasıl eserse öyle oynayan, daha ağır bir Diagne'nin şu maçta sinip gitmesi olasıydı. Falcao ihtimalini ise konuşmuyorum bile.

Ön alanda daha çalışkan, hızlı bir forveti oynatmak değerli. Arda Turan / Feghouli kanatlarıyla maça başladığımız an (bu maçta kanat Emre Kılınç olsa da), forveti de Diagne yazınca ön alandaki hareketlilik iyice bitiyor. Rakip stoperleri de ağırken, Oğulcan Çağlayan gibi hızlı bir ismi forvette kullanmak değerli oluyor. Oğulcan Çağlayan'ın bundan önceki kariyerini bir kenara bırakın, bundan sonra ne yapacağı önemli.

Buradaki dokunuş farklı çünkü. Nice yerliler ciddi ve beklenmedik gelişimler gösteriyor. Oğulcan Çağlayan da o gelişimi göstereceğinin sinyallerini son haftalarda veriyor. Forvette de yapabileceğinin sinyalini Göztepe karşısında vermişti. Trabzonspor karşısında ise kendisini kanıtladı. Hem atılan ilk golde çok güzel bir dokunuşu var. O gol müthiş bir organizasyondu. 2. golünde ise savunma arkasına koşusu ve bitirişi harika.

Beklenti de bu zaten. Hareketlilik, ön alandaki çalışkanlığı ve savunma arkasına yapacağı koşular. Top da saklıyor, teknik özelliği var, pas organizasyonunun içinde. Kıymetli bir alternatif oldu işte. Forvette de, kanatlarda da gönül rahatlığıyla kullanıyoruz. Onun bu kazanımı sayesinde de, Diagne, Babel ve Falcao gibi isimlerin olmadığı ortamda zorlanmadık. Belki de daha iyisi bile olmuştur. Çünkü doğru forvet tarzı.

8 yorum:

  1. Bu ligin sefiri çalışkan ve hareketli forvettir. Bunu Muriqi ve Sorloth'la gördük. Alacağımız forvetin bu özelliklerde olmasını isterim. Oğulcan tabii ki bu oyunculardan farklı. Bir Burak Yılmaz dönüşümü yaşar umarım. O yolda emin adımlarla ilerliyor.

    YanıtlaSil
  2. Oğulcan içi bende yanıldım beklentilerin üzerine çıktı ama yine de Su oyuna sorloth cuk diye otururdu.

    YanıtlaSil
  3. Özgüveni ve sürekli gezerek arayan cürreti onu daha da yükseltecek eminim.
    Şaşırmıyorum bunları yapabileceğini biliyordum çünkü neticede hamurunda florya var bu çocuğun.
    Çok mutlu oluyorum Taylan ve oğulcanın katkısı olmazlarsa olmaza evrilmekte.

    YanıtlaSil
  4. Fatih Terim, 17/18 yaşındyken Erciyesspor'dan alacaktı Oğulcan'ı, ki o zaman Oğulcan forvet/santrofordu.
    Demek istemem o ki, Fatih Hoca Oğulcan'ı santrofor diye transfer etti.
    Galatasaray 7/8 yıl santrofor sıkıntısı çekmez artık. Ali Yavuz da stepnesi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erciyes değil, Bursaspor. Fatih Hoca görevden alınınca, bu iş de yattı. Yetiştirme bedeli ödememişlerdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir