21 Aralık 2020 Pazartesi

Fatih Hoca'nın Galatasaray'ın başında olduğu her gün benim için mutluluk kaynağı


17 Aralık 2017 tarihinde şu fotoğrafı paylaşıp, nazarımda 2. bir ihtimalin olmadığını yazmıştım. Gerçi bu durum, Fatih Hoca'nın Milli Takım'dan ayrıldığı günden bu yana böyleydi. Tudor'un lig performansını övsem de, Fatih Hoca ihtimali orada parlıyordu. İşler sarpa sardığı andan itibaren ise başka bir seçenek olmamalıydı. İhtimal doğduğu her dakika, Fatih Hoca'yı Galatasaray'ın başında görmek isterdim. Euro 2016 macerası bittiğinde dahi bunu o kadar bekledim ki.

Yine de bir yandan ihtimal veremiyorum. İnanmadığımız bir başkan var. Fatih Hoca'yı Galatasaray'ın başına getirebilecek vizyonu olamayacağını düşündüm. Hadi getirmek istedi, Fatih Hoca bunu kabul eder miydi bilemedim. Galatasaray ihtimali söz konusu olduğunda görevden kaçmazdı da, başımızdaki yönetime güvenemiyorduk ki. Tudor sonrası da 1-2 tane ismini dahi bilmediğimiz teknik adamlar konuşulurken, yine kaos dolu günler bizi bekliyor diye düşündüm.

21 Aralık 2017 tarihini ömrüm boyunca unutmayacağım. Hayatımda en çok heyecanlandığım birkaç günden biridir. Twitter'da gezerken hocanın "nerede kalmıştık" twitini gördüm. Başta inanmadım, fake bir hareket sandım. Kullanıcı adını değiştirip tuzak kurarlar ya, bundan sandım. Girdim çek ettim, mavi tık. Vücudun ısısı o dakika arttı, soğuk terler dökmeye başladım. Fatih Hoca'yı tanıdığını düşündüğüm herkese yazdım. Kimsenin de haberi yoktu.

Doğru mu, yanlış mı diye evin içinde volta atarken işin doğru olduğu haberleri gelmeye başladı. O an biraz daha heyecan yükseldi. Heyecanlandığım dakika yerimde duramam, panik olurum. Bir ara evden dışarı atayım kendimi desem de, televizyondan da kopamıyorsun. Nihayetinde "Fatih Terim Galatasaray'da" haberi gelince evin içindeki yürüyüş, koşturmaya dönüştü. Babamın konuyla ne alakası varsa, gidip adama sarıldım. Sonra da televizyondaki haberi işaret edip, korkun diye adama bağırmaya başladım. Bilmeyenler vardır, benim tüm ailem Fenerbahçeli.

Tabii uyku kaçtı. Çok zor uyudum. Gece 5 gibi uyumuşum, sabah ise 07:30'da kalktım. Uyandığım dakika Fatih Hoca'nın geri döndüğünü anımsayınca uyumak imkansızdı. Televizyonda hocanın Florya'ya girişini takip ettim. İhtimalleri düşündüm. Basın toplantısı saatini öğrendim, o ara sırf zaman geçsin diye spora gittim geldim ve basın toplantısını izledim. Göztepe maçı da apayrı bir heyecandı. Hatırladıkça tüyler hala diken diken oluyor. Hocanın stada girdiği anı hiç unutmayacağım.

Fatih Hoca'nın Galatasaray'daki 4 döneminin de şahidiyim. 2. gelişinde de yükselmiştim mesela. İmza töreni var diye okuldan kaçıyordum. Lucescu'yu direkt satmıştım. Bugün bakınca bu olay doğru muydu yanlış mıydı konuşursun da, o günün heyecanı başka işte. 3. döneminin başlangıcı da çok heyecanlıydım ama bu 4. döneminin başlangıcı bambaşka. Yanına başka bir heyecan koyamıyorum bile. Fatih Hoca'nın Galatasaray'ın başında olduğu her gün benim için mutluluk kaynağı. Bu dönemlerin tadını çıkarıyorum.

14 yorum:

  1. 2011'de Adnan Polat da teklif götürmüş ama hoca reddetmişti. 3 ay sonra yönetim değişir değişmez hoca gelmişti. Dursun Özbek en kötü başkan olduğu için ben de hocanın onunla çalışmak istemeyeceğini düşünüyordum ama Adnan Polat dönemine göre en büyük fark Galatasaray'ın 2011 kadar kötü bir kadrosu yoktu. Tam Fatih Terim tarzı olmasa da kaliteli ve hocanın şampiyon yapabileceği bir kadroydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da doğru yapmış o teklifi kabul etmeyerek. Zamanında Mehmet Cansun'ların teklifini kabul etmeyip, Canaydın'la birlikte gelmişti.

      Sil
    2. o da tam tersi büyük hataydı. cansun çok iyi başkandı canaydın ise kabus gibiydi. zaten başarısız oldu.

      Sil
    3. Bilemezsin, Canaydın yeni seçilmişti. Bugünden bakınca öyle diyorsun.

      Sil
  2. Ben de sabah işe gitmek için erkenden yatmak zorundaydım. Yatağa girince telefondan twitter'a girip son kez bir kontrol edeyim dedim ve o unutulmaz twit karşıma çıktı. Onun mutluluk ve heyecanı ile gece yarısına kadar uyumadım sabah erken kalkacak olmama rağmen :) Bu arada tüm ailen Fenerbahçeli iken sen nasıl Galatasaraylı oldun onu da merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. terim büyük figür. o olmasa bizi çiğ çiğ yerler. keşke o da biraz kurnaz olsa tuzaklara düşmese. açık ara puan farkı yaparız..

    YanıtlaSil
  4. Camialarin böyle lider isimleri olması çok önemli. Puan olarak olmasa da moral olarak çökmüştük ve Tudor ile olmayacağını iliklerimize kadar hissediyorduk kağıt üstünde sorun yok gibi görünse de. Fatih Hoca geldi ve dünya tersine dönmeye başladı. Fatih Hocanın büyüklüğü de burda işte. Fenerbahçe'nin bugün böyle bir ismi olmadığı için ne yapacaklarını bilemez halde bekliyor sürekli Erol Bulut'a güven tazeliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Tudor dönemi de değil, son 2-3 yıldaki enkazı baz almak lazım.

      Sil
  5. "Nerede kalmıştık..." Bu tweet bizler için çok anlamlı. Bunu okuduğumuz zamanki heyecanımız paha biçilemez. Nerede kalmadık ki.. Seni Galatasaray'dan kopardılar ama bizim kalbimizden asla koparamadılar hocam. Senin ağladığın günleri de unutmadık, seni ağlatanları hiç unutmadık. 2013'te "Galatasaray'a tekrar döner misiniz?" diye sorduklarında "Hayat.. Neden olmasın" cevabını vermiştin hani. Orada bittik biz, tekrar döneceğin günü iple çektik. Ve Allah'a şükürler olsun ki tekrar bizimlesin. O tweet bizim için aşırı anlamlı. İmparator geri dönmüştü, babamız, tüm galatasaraylıların babası geri dönmüştü. Biz nasıl yerimizde durabilirdik? Sevinçten ağladığım bir günü bana yaşatmıştı bana. İmparator Fatih Terim senle geçen her günümüze şükürler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Polonya'nın Krakov şehrinden trenle Varşovaya varmıştım o gece. Otele yerleştim. Üstümü değiştirdim. sonra da yemek yemek için benimle birlikte olan arkadaşımla dışarı çıktık, yürüdük bir lokanta bulduk oraya oturduk. Saat oranın saati ile 21-22 arası gibiydi.
    Tam masaya oturduk, menüyü karıştırırken; telefonum çaldı. Açtım. Sevdiğim sürekli görüştüğüm, ortak whatsapp grubundna devamlı yazıştığımız bir arkadaşım arıyordu. Bu saatte neden aradı diye merakla açtım.
    İlk sözleri, ''Hasan! Galatasaraylı Fatih yuvasına döndü. Çabuk twitter'ı aç!!''
    O an gözlerimden süzülen yaşlara engel olamadım. Herkesin önünde ağlamaya başladım. Benimle birlikte iş ziyaretine gelen arkadaş ne olduğunu anlayamadı önce korktu, kötü bir haber aldığımı sandı ama sonra açıkladıktan sonra da o, neden ağladın diye sorduğunda ben de dedim ki: Galatasaray'ın çocuğu, öz evladı, artık yuvasına dönmüş dedim. Ondan ağladım. Mutluluktan ağladım.
    Ne olursa olsun bize yaşattıkları için ona ne kadar teşekkür etsek azdır. iyi ki varsın Fatih Hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin o gün ile alakalı müthiş bir anısı var. Çünkü öyle sürpriz oldu ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir