23 Aralık 2020 Çarşamba

Liderlik etmeye gelmiş bir Arda Turan izliyoruz


Maçın adamı kim diye düşünürken, Arda Turan'ın maç sonu açıklamaları sonrası fikrim kesinleşti. Fatih Hoca bir süre kulübede olmayacak ve maalesef kenar heyete de pek güvenemiyorum. Saha içinde lider ararken, Arda Turan o bayrağı almıştı. Şimdi tüm camiayı da savunma görevi ona geçti gibi. Maç sonunda, özellikle Fatih Hoca hakkındaki açıklamaları mükemmeldi. Bir de buna oynanan futbolu ekleyince altı da dolmuş oluyor.

"Fatih Terim, Galatasaray’ın ta kendisidir. Fatih Terim’in olmadığı her yerde eksikliği hissedilir. Hocamızın bize bir bakışı, bir gülüşü, verdiği bir taktik, dünyalara bedeldir. Sahaya çıkıp her şeyi yaparız Fatih Terim için."

Fatih Hoca'nın alacağı ilk ceza değil, belli ki son da olmayacak. Onun olmadığı haftalarda da istisnasız zorlanıyorduk. Birinin bayrağı devralması ve isyan etmesi değerliydi. Geçen sezonlarda böyle bir isim yoktu, artık Arda Turan var. Nereden nereye değil mi? Ocak ayında ne konuşuyordum, Aralık ayında neler söylüyorum. Çok olgun, geçmişte yaptığı tüm hatalardan ders almış ve liderlik etmeye gelmiş bir Arda Turan izliyoruz.

Bunun sahaya yansıması da var. Sezon başından bu yana oynadığı futbolla da oldukça iyi iş çıkarıyor. Göztepe karşısında da bana göre maçın adamıydı. Top ayağındayken en çok güven veren Galatasaraylıydı diyebilirim. Varlığı, Saracchi'nin de futbolunu en az 2 kademe yukarı çıkarıyor. Eskisi gibi hareketli olmasa da, yaşına göre hantal bir isim asla değil. Pil biraz erken bitiyorsa da, pilin güçlü kaldığı anlardaki hücum etkisi büyük.

Takımı sakin kılıyor, tempoyu belirliyor. Çok zeki ayrıca, bir anda top ayağından çıkıyor ve hızlı oynuyor. Hücum organizasyonları, rakip ceza sahası çevresindeki paslaşmalar diyoruz ya. Arda Turan'ın oyun aklının etkisi çok büyük. Futbol olarak beklentim yokken, olmayan beklentimi fazlasıyla aştı. Altının dolması da bu işte, söylemler boşa değil, hepsi yerinde. Belli ki şu süreçte en önemli kozlardan biri olacak.

7 yorum:

  1. Takımı karıştırır diyorduk ama o da olmadı tam tersine Arda sayesinde takımda mutlu bir hava var. Instagram paylaşımlarından belli genç oyunculara destek veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7'den 77'e herkese aslında. Belhanda ve Feghouli gibi isimlere de dokunuyor.

      Sil
  2. Arda çok önemli bir oyuncu. Kafasını tamamen saha içine odaklamış durumda. Aile babası olması odağının değişmesinde çok etken. şurda belki 3 sezon daha oynayabileceği sezon bunu en iyi şekilde oynamak istiyor.
    Onun iyi olması çok mühim.

    YanıtlaSil
  3. hoca kaç maç ceza alır sence ? ben yine alakasız bi şekilde fazla ceza alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. bence ilk 11 olmamalı ama. rotasyonda olmalı.
    oğulcan'ın enerjisi önemli. diğer kanatta kılınç
    iki 8 numara da belhanda ve feghouli olmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir