24 Aralık 2020 Perşembe

Selçuk İnan esintilerini görmeye başlıyoruz


Ozan Tufan şu kadar gol / asist yaptı, Taylan Antalyalı bu kadar üzerinden bazı yorumlar okudum ve çok güldüm. Neredeyse, Mert Hakan Yandaş'ın da gol sayısı üzerinden, Taylan Antalyalı'dan çok daha iyi performans gösterdiğini yazacaklar. Futbolcuların oynadıkları pozisyonların aynı olmamasından geçtim, izleyen her şeyi görüyor diyelim. Galatasaray adına bu sezonun futbolcusu kendisi. Futbolunun değişimi ve gelişimi üzerine ne yazsak az.

Göztepe maçında, Feghouli'ye yaptığı asist de apayrı bir nokta. Repertuara bunları da eklerse, değerini ölçmekte oldukça zorlanacağız ve futbolcunun da önü bir o kadar açılacak. Şu an dahi önemli tekliflerin olduğu söyleniyor. Önemli bir çıkış yakaladı ve kimse buna kayıtsız kalmaz. Yaş da henüz 25, futbolunun daha da gelişim sağlaması adına ideal dönem içinde. Kendisi için ideal bir alternatif oluşturabilirsek, o noktada elimiz güçlenecek. Şu an transfer konusundaki en önemli gündem.

Göztepe maçındaki asistine dönelim. Selçuk İnan izleri yok mu? Selçuk İnan'ın özellikle Burak Yılmaz'a bu tarz imza asistleri olurdu. Galatasaray olarak da bu tarz asistlerin ekmeğini çok yedik. Selçuk İnan şu an teknik heyette ve pozisyon antrenörlüğü tanımını başlattık. Fatih Hoca bunu 4. döneminin ilk günlerinde de söylüyordu ama yeni yürürlüğe girdi diyelim. Kalabalık bir teknik heyetimiz var ve Selçuk İnan da orta saha futbolcularımız için orada.

Taylan Antalyalı'nın gelişimini Selçuk İnan üzerinden de okuyabiliriz. Bireysel çalışmalar, yol gösterme gibi birçok faktör var. Taylan Antalyalı da bu durumun her fırsatta altını çiziyor. Haliyle de konuşmak, Selçuk İnan'ın da hakkını vermek lazım. O asisti izlemek, ister istemez herkesi eskiye götürdü. Bu tarz asistlerin devamını bekliyorum. Kötüye doğru yönelen bir maçta, ivmeyi yeniden kazandık ve maçı orada bitirdik.

7 yorum:

  1. Abi ts maçı için ne diyorsun? bence kanatlar çalışkan ve dinamik olmalı yoksa göztepe maçı gibi baskı yersek hakikaten golleri yeriz ki avcı kontra oyununu çok iyi kurgulayabilen bir t.d,arda feg belo tamam acayip yaratıcılık gösteriyor 15 20 dk iyi hücum edebiliyoruz ama feg ve arda gibi çalışkan olmayan oyuncular ile de çok fazla savunma zaafiyeti oluyor kanatlarda,göztepe onları değerlendirecek bir kaliteye sahip değil ama ts de ki ön hat değerlendirir, demem o ki arda yedekten girmeli oğulcan Kılınç kanatlarda olmalı merkezde feg belo umarım hoca bu maça göre bir 11 çıkarır yoksa kaybedebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence forvet çalışkan olmalı, kanatlardaki tercih değişmez. Biz kendi oyunumuzu oynarız.

      Sil
  2. Orta sahada sertlik ve agresiflik biraz eksik kalıyor gibi Taylan'la ne diyorsun buna ? Kesinlikle performans bakımından en iyimiz şu anda o tartışılmaz zaten de biraz pasif kalıyor gibi baskı yediğimiz anlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu Taylan'a değil de önünde oynayan ikiliye bağlayabiliriz bence. Taylan bence sertlik konusunda hiç de fena değil, ama Feghouli ve Emre çok zayıf kalıyor o konuda.

      Sil
    2. Taylan'ın özelliği bu. 6 numarayı 8 gibi oynuyor. Orada işin içine sertlik de katan futbolcunun adı Fernandinho falan oluyor :)

      Sil
  3. Bu tarz kazanımlar şampiyonluk kadar önemli artık. Bu sayede geleceğimizi inşa edebiliyoruz. Kiralik veya otuz yaş üstü çok maaşlı yabancılarla zaman harcamak yerine elimizdeki oyunculara değer katmaya devam etmeliyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir