23 Aralık 2020 Çarşamba

Umut Meraş & Galatasaray, yazın olduğum noktada değilim


Yazın transferi konuşurken, sol bek hamlesini olmazsa olmazım olarak görüyordum. Nedeni de Saracchi'nin sakatlık istikrarına güvenmemem ve Emre Taşdemir'i denklemin içinde düşünmüyordum bile. Bu yüzden de alınabilecek, özellikle de yerli opsiyonların hepsini düşündüm. Eğer bonservis verebiliyorsak, ilk tercihim Umut Meraş olurdu demiştim. Bunun nedeni, alınabilecek en iyi yerli sol bekin o olmasıydı. Tabii o dönem bonservis harcanamadığı için bu düşünce doğmamıştır bile.

Bugüne baktığımızda ise yanıldığım ve yanılmadığım 2 detay var. Saracchi'nin sakatlık istikrarına güvenmiyorum derken yanılmadım ama keşke yanılsaydım. Sürekli sakat ve bugün oynuyor olsa da, yarınına güvenmek imkansız. Beni yanıltan ise Emre Taşdemir oldu. Hem eskiye oranla daha az sakatlanıyor, hem de oynadığı maçlarda çok iyi iş çıkarıyor. İyi bir hücum beki ve bu sezon yükselen isimlerin başında.

O zaman soru şu. Ocak ayında Umut Meraş transfer edilmeli mi? Çünkü bu yönde haberler gelmeye başladı ve belli ki bir gündem oluşacak. Sol bekte, sayısal anlamda olmasa da, süreç içinde eksikler oluşuyor. Saracchi'nin sakatlık durumu bir anda Emre Taşdemir'i orada tek bırakabiliyor. Saracchi'yi son 2 maçta eleştirmiyorum mesela, sakatlık dönüşü performansın düşük kalması doğal. Zaman içinde pozitif anlamda ivme kazanır ama olası bir sakatlık durumu bizi zora sokar.

Umut Meraş'i standart bir sol bek gibi görüyorum. Büyük bir fark yaratmasa da alternatif olur. Belli bir puan bandında istikrarı vardır, fazlasını beklememek lazım. Emre Taşdemir'i daha meziyetli diye düşünüyorum. En azından hücum karakteriyle. Umut Meraş da tempolu ama daha dengeli bir bek. Savunması da, hücumu da kısmi derecelerde iyi. Bu yerli rekabeti de bizi güçlü kılabilir. Saracchi de kalacaktır, orada yoğun maç trafiğinde iyi bir rotasyon oluşur. 

Yazın da Saracchi'nin kiralık sözleşmesi bittiğinde, bu 2 yerli sol bekle yoluna devam edersin. Yine de Ocak için olmazsa olmaz bir iş değil. Yazın olduğum noktada değilim ve bunun da sebebi Emre Taşdemir. Daha farklı önceliklerimiz var, sol bek sonra gelir. Olsa da olur, olmasa da diyeyim. Transfer şartlarına göre de yorum yapabiliriz, şimdiden konuşmak için erken. Böyle bir gündemin oluşmasını bekliyordum yine de.

4 yorum:

  1. Savunması iyi bir bek genel olarak, yabancı sınırını da göz önüne alırsak bence alınmalı yaşta 25 zaten daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınır ama daha büyük öncelikler var işte.

      Sil
  2. (nurika) Hocanın ilgisi varsa kendi (ve Riera'nin) dokunuşuyla bir tık yükseltebilir Umut'u. Ben Emre'nin de daha iyi olabileceğini düşünüyorum hem savunma zaaflarını azaltarak hem de daha bakarak bilinçli oynayarak topu ayağından çıkarma aşamasında. Umarım öyle olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi alternatif yok. Yerli için yazıyorum. Yine de öncelik değil, Ocak için daha büyük meseleler var sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir