28 Ocak 2021 Perşembe

Ali Yavuz Kol Denizlispor'da


Onyekuru ve Halil Dervişoğlu transferleri, yine düşünülen forvet hamlesi derken bazı isimlere yer kalmıyor. Kanat rotasyonunda şu an çok genişledik, forvette de düşünülen olursa elimiz güçleniyor. Ali Yavuz Kol tarzı futbolcuların da oynayabilecekleri yapılara kiralık olarak gitmesini değerli görüyorum. Şu an beklemesinin bir anlamı yok. Denizlispor da onun adına doğru yapı. Hem Süper Lig'de kalır, hem de forma giyebilir, ciddi şanslar bulur.

Yeter ki Yalçın Koşukavak göreve devam etsin. Bu tarz gençleri geliştirebilen, dokunuşlarını beğendiğim bir teknik adam. Denizlispor'un da ödemelerle alakalı sorunları vardı. Yani bazı iddialı isimlerin takımdan ayrılması sürpriz olmaz. Ali Yavuz Kol'un önü de bir şekilde açılacaktır. Forvette ya da kanatta olur, fark etmez. Her 2 pozisyonda da potansiyel sahibi olduğunu düşünüyorum. Patlayıcı özelliği var, yaşına göre fiziği güçlü, Çok da hareketli bir futbolcu.

Ali Yavuz Kol'dan yana beklentim var. Tarsus İdman Yurdu'nda kiralık olarak geçirdiği dönem onun adına değerliydi. Denizlispor'da da ligin 2. yarısında bu tecrübeyi edinmesini bekliyorum. Doğru adres, doğru teknik adam. Olası gelişimi sonrası kaderini kendisi tayin edecek. Fatih Hoca, Ali Yavuz Kol'a da, Kerem Aktürkoğlu'na da şanslar verdi. Kerem Aktürkoğlu tutundu mesela, şu an rotasyonun ciddi bir parçası olmayı başardı.

Ali Yavuz Kol ise henüz orası için "erken" dedi. Galatasaray taraftarı da ilginç tabii. Herkesi kast etmiyorum, söylemek istediğim isimleri siz de anlarsınız. Hem genç oynasın diyorlar, genç oynuyor ve 1-2 hata yapınca da "bundan olmaz, olmayacak" yaftasını yapıştırıyorlar. Genç, oynasın mı, oynamasın mı? Kritik 2 maçta forma giydi mesela. Karagümrük karşısında durgun Galatasaray hücumunu da hareketlendiren isimdi. 1-2 pas hatası yaptı diye neler yazıldı.

4 yorum:

  1. :) istifa etti abi neyse üstündeki ölü kabuğu atarsa bence güçlü ve özellikli bir forvet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans yok ki bizde. Bir anda kaosun içine düşmüş oldu :)

      Sil
  2. Şu çocuğu parlatip oynatmak varken başka takımlara yetiştiricilik yapacağız yine. Kadro mühendisliğinde çok kötüyüz. Buna Fatih Hoca'yi da dahil ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki burada yer yok ya da şu aşamada yeterli değil. Bence olumlu bu kiralama. Halil Dervişoğlu ile kıyas ise, aralarında 2 3 seviye fark var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir