28 Ocak 2021 Perşembe

Transferi konuşurken, bu maç arada kaynamasın


Onyekuru ve Halil Dervişoğlu kamp kadrosunda olsa da, Diagne ve Sekidika ayrılıkları da yaşandı. Eksikler de var bir yandan. 21 kişilik maç kadrosu 19 kişilik olacak. Emin Bayram ve Bartuğ Elmaz gibi gençler kamp kadrosunda yer almıyor. Şimdi yazacaklar olacak "gençlere şans verilmiyor" diye. Artık bu noktada futbolcuya bakıyorum. Bulduğu şansı iyi değerlendirenin üstüne düşülüyor. Işığı yakan kadroda yer alır. İdmanlarda ne olup bittiğini biz bilmiyoruz.

Onyekuru, çok uzun zamandır maç oynamadı. Ciddi eksiği olacağını düşündüğümden, bu maç için ilk 11 düşünülmesi zor. Halil Dervişoğlu ona göre biraz daha hazır olabilir, son dönemde bulduğu şanslar var çünkü. Yine de onun da ilk 11'de şans bulmasını beklemiyorum. Şu an 2 önemli hücum alternatifi kazanmış durumdayız. Maçın gidişatına göre şans bulabilirler ve erken öne geçebilirsek, açılacak alanı iyi kullanabileceğimiz isimler. Özellikle de Onyekuru.

Muslera
Linnes Donk Marcao Saracchi
Taylan Belhanda Akbaba
Kılınç Babel Arda

Beklediğim ilk 11 de bu. Kerem Aktürkoğlu'nu sağda, Emre Kılınç'ı da orta sahada izlesek keşke. Hatta Ömer Bayram dahi orta sahada olabilir, yeter ki Emre Akbaba oynamasın. Yeni Malatyaspor deplasmanında felaket bir maç çıkarsa da uzun zaman sahada kaldı. Hocanın, Emre Akbaba özelindeki bu ısrarını gerçekten anlamıyorum. Bana sorarsanız bu maçta da ilk 11 başlayacak. Oğulcan Çağlayan ya da Feghouli dönene kadar böyle devam eder.

Sudimica sonrası, Gaziantep FK'nın düşüş yaşayacağına inanıyorum. Bambaşka bir oyun düzeni orada oturtulmaya çalışılıyor. Böyle bir deplasman adına doğru zaman. Şu transfer işleriyle uğraşırken, arada bu maç kaynamasın, kazaya uğramamak gerekiyor. Elde de bu maçı kazanabileceğimiz kadro mevcut. Yeni Malatyaspor deplasmanında o zeminde oynanabilecek futbol oynandı. Daha uygun şartları olan bir ortamda bence daha iyisi de oynanır. Feghouli'nin yokluğu etken tabii, direkt olarak Belhanda'yı da düşürüyor. Arda Turan ve Babel gibi oyun akıllarına odaklı olacağız.

2 yorum:

  1. Sol kanattaki Babel'e göre şuan santrfor oynayan Babel aklıma geldikçe içim rahatlıyor. Öyle bir etki oldu cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'in yaşı da gereği bu değişimi yaşaması kariyer uzatacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir